The Terrible 2014 CMO Guide to the Social Landscape

Depositphotos 42889085 s

I går hadde jeg dette innlegget ferdig og var i ferd med å klikke publisere da jeg banket en øl på den bærbare datamaskinen min. Jeg håper det ikke var karma som kom for å sparke meg. Den bærbare datamaskinen overlevde, men på en eller annen måte forsvant blogginnlegget. Jeg skriver dette innlegget med den svake lukten av øl i bakgrunnen for å minne meg på å holde snarkiness nede.

Her er tingen, jeg synes dette er forferdelig infografisk. Visuelt mangler det fortelling om en overordnet historie overhodet. Det er rett og slett en samling meninger samlet fra artikler og rapporter som - tror jeg - vil gjøre en forferdelig bjørnetjeneste for et selskaps tilnærming til å bruke en god strategi for sosiale medier for å engasjere og bygge sin virksomhet online. Det er ikke segmentert for B2B, B2C, forretningsstørrelse eller bransjesegment. Ugh.

  • Først og fremst mangelen på omtale av menneskelig aspekt av sosialt skremmer meg. Merkevarebevissthet er ikke det samme som menneskelig interaksjon. Å se en logo er merkevarebevissthet. Å samle autoritet og tillit på nettet, få flere besøkende til å konvertere er en menneskelig interaksjon som krever emosjonelt engasjement. Jeg tror ikke merkevarebevissthet er et primært aspekt ved bruk av sosiale medieplattformer, jeg tror det er å bygge et personlig omdømme. Folk stoler på mennesker ... og noen av dem jobber for merkevarer. Jeg har ikke dialog med eller lest meningene til merkevarer på nettet, jeg snakker, deler og kjøper fra folk.
  • Jeg bryr meg ikke om trafikk. Trafikk spiller ingen rolle med mindre trafikk driver forretningsresultater. Atferd og konvertering betyr mer enn trafikk. Jeg kan kjøpe annonser som fører hundretusenvis av visninger til et nettsted, det gjør ikke noe med mindre trafikken er relevant, interessert og fører til en vei til konvertering. LinkedIn er “ok”, men Facebook er bra? For hvem?
  • Det sosiale medielandskapet er ikke om plattformer, det handler om hva de gjør bra og ikke gjør det bra for å hjelpe bedrifter med å kommunisere med potensielle kunder og kunder. I stedet for plattformene, bør dette snakke til hvilket innhold du kan dele, hvordan du kan dele det, og hva kunden eller potensielle kunder kan gjøre med det. Kan de kommunisere om det? Kan de forsterke budskapet ditt til mer relevante målgrupper? Kan de kjøpe fra det? Plattformer vil komme og gå, men den sosiale atferden er nøkkelen.
  • Kundekommunikasjon spiller ingen rolle, kundeintelligens gjør. Hva er følelsen av merkevaren din på nettet? Hvordan blir du anerkjent i forhold til konkurransen? Hva trenger folk i din bransje? Klarer du godt omdømmet ditt? Betjener du kundene dine godt i et sosialt miljø der kundeservicefunksjonene dine deles offentlig? Hva gjør du med det ubarmhjertige mengden data og intelligens som er der ute om potensielle kunder og kunder?
  • Ingen diskusjon om mobil (utenfor Instagram-appen), lokalog sosial reklame? De tre aspektene av sosiale medier som gir mest utvikling, sus og resultater? Hva med hvordan hver plattform kan utnyttes på tvers av enheter og målrettes så effektivt? Jeg kan ikke tro at det ikke er informasjon om dette når du snakker til landskapet i sosiale medier.

Jeg vil ikke engang komme inn på hvordan SEO kom på bordet. Hvis du vil sjekke ut en flott infografikk som kan hjelpe markedsføringsarbeidet ditt på sosiale medier, sjekk ut En feltguide for navigering i sosiale medier, Hvordan bedrifter bruker sosiale medier, Sosial lokal mobil og 36 Regler for sosiale medier for nyttig informasjon.

Jeg elsker virkelig CMO.com - Jeg leser fantastisk informasjon og råd der hver eneste dag, men denne infografikken savner helt merket for at den gjennomsnittlige markedsføreren skal bruke sosiale medier effektivt. Ikke bare slå et bord i Photoshop og kaller det en infografikk. Få en profesjonell infografisk design og fortell en historie som markedsførere kan forstå, sluke, tro og dele!

Du kan sjekke ut denne infografikken og være uenig med meg. Jeg vil likevel vite hvilket handlingsråd du samlet fra denne infografikken og hvordan du vil bruke den til din virksomhet.

CMO_Guide_Social_2014

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.