3 trinn for å beskytte bloggen din mot en stor, feit søksmål

Depositphotos 17005161 s

I dag var den første dagen av BlogINDIANA, og det var fantastisk. Jeg gjorde mye av kvitrer fra arrangementet, og til og med kjørte en live feed for en liten stund.

Den første økten jeg var på sprengte meg virkelig, det handlet om de juridiske aspektene ved blogging. Økten ble ikke drevet av en advokat, men av en blogger, Andrew Paradies, som virkelig la merke til alle vanskelighetene med lovlighetene knyttet til blogging. Emnet var så overbevisende at jeg umiddelbart redigerte bunnteksten min og la til en ansvarsfraskrivelse på siden med vilkår for bruk.

1. Legg til en ansvarsfraskrivelse til bloggen din med en lenke i bunnteksten

All data og informasjon gitt på dette nettstedet er kun til informasjonsformål. Martech Zone gir ingen uttalelser om nøyaktighet, fullstendighet, aktualitet, egnethet eller gyldighet av informasjon på dette nettstedet og vil ikke være ansvarlig for feil, utelatelser eller forsinkelser i denne informasjonen eller tap, skader eller skader som oppstår på grunn av skjermen eller bruk. All informasjon blir gitt som den er.

Ansvarsfraskrivelsen lar folk få vite at informasjonen de finner på denne bloggen er ment å bli tatt som en mening og ikke en faktum. Selv om det sømmer ganske åpenbart, juridisk det er ikke med mindre du oppgir det! Sett en ansvarsfraskrivelse på bloggen din i dag. Gjør det nå! Ikke vent.

Bedre å ha en ansvarsfraskrivelse enn til risiko a $ 20 millioner Søksmålet.

2. Start et aksjeselskap for bloggen din

I tillegg la jeg også bloggen min etter mitt aksjeselskap (LLC). Setter bloggen under min LLC, DK New Media legger bloggen min under selskapets paraply (som det har vært siden jeg startet LLC - men jeg forsømte å si det skriftlig i bloggfot).

Du trenger ikke bekymre deg for brukergenerert innhold, for eksempel kommentarer - det er beskyttet under artikkel 230 i den første endringen.

3. Støtt Electronic Frontier Foundation

Jeg vil legge til at det tredje du kan gjøre for å indirekte beskytte deg selv er å abonnere eller donere til Electronic Frontier Foundation.

Dette er den eneste organisasjonen som ser ut og kjemper for bloggernes rettigheter og friheter.

4 Kommentarer

 1. 1

  Takk, Douglas.

  Dette overbeviste meg til slutt om å gjøre i det minste det første trinnet.
  I vilkårene for bruk er det to små stavefeil. Det kan også være lurt å ta med to ting til:
  1.) Varemerker tilhører deres respektive eiere
  2.) Du er ikke ansvarlig for innhold du lenker til.

  Martin

 2. 2
 3. 3
 4. 4

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.