Direkte markedsføring har endret seg - ikke 40/40/20 regelen lenger

Jeg organiserte bokhyllen min i morges og bladde gjennom en gammel Direct Marketing-bok som jeg hadde, Direct Mail by the Numbers. Den ble utgitt av United States Post Office og var en ganske god guide. Da jeg sendte direktepost, gikk jeg til den lokale postmesteren og fikk en boks med dem. Da vi møtte en klient som aldri hadde gjort Direct Mail før, var det en stor ressurs for dem å lære fordelene med direkte markedsføring raskt.

Gjennomgang av boka i dag, skjønte jeg hvor mye ting har endret seg det siste tiåret - selv de siste årene.

Den gamle teorien om direkte markedsføring var 40/40/20 regelen:

Direkte markedsføring 40-40-20 Regel
 • 40% av resultatet skyldtes listen du sendte til. Dette kan være en liste du kjøpte for prospektering eller kan bestå av din eksisterende kundeliste.
 • 40% av resultatet skyldtes tilbudet ditt. Jeg har alltid fortalt klienter at tiden du hadde i en direkte e-postkampanje for å tiltrekke potensielle kunder, var lik trinnene mellom postkassen og søpla.
 • 20% av resultatet skyldtes kreativiteten din. I helgen mottok jeg en post fra en ny boligbygger. I det var det en nøkkel å teste i modellhjemmet. Hvis nøkkelen passer, vinner du hjemmet. Det er et spennende tilbud som kanskje bare får meg til å kjøre ut til nærmeste samfunn - veldig kreativt.

Direkte post og telemarketing brukte denne tommelfingerregelen de siste par tiårene. Registeret Ikke ring og CAN-SPAM-loven har bevist at forbrukere er lei av inntrenging og ikke vil stille med forespørsel uten tillatelse. Jeg tror faktisk at mangel på tillatelse vil påvirke kampanjene dine negativt og er verdig å øke listenes betydning.

Word of Mouth Marketing er nå en betydelig del av hvert selskaps markedsføring - men det eies ikke av markedsavdelingen, det eies av kunden. Hvis du ikke kan innfri løftene dine, vil folk høre om det raskere enn tiden det tar å gjennomføre kampanjen. Muntlig markedsføring vil eksponentielt påvirke hver markedsføringskampanje. Hvis du ikke kan levere, så ikke lov.

Det flyter ikke like tungt av tungen, men jeg tror den nye regelen er 5-2-2-1-regelen

Ny tommelfingerregel for direkte markedsføring
 • 50% av resultatene skyldes listen du sender til, og det viktigste er at listen er tillatelsen du har til å snakke med dem, samt hvor målrettet listen er.
 • 20% av resultatene skyldes meldingen. Å målrette budskapet mot publikum er et must. Riktig budskap til rett publikum til rett tid er den eneste måten å sikre at du kan opprettholde tillatelse og få de resultatene du trenger for markedsføringsarbeidet ditt.
 • 20% av resultatene skyldes Landing. For e-postmarkedsføring er dette en destinasjonsside og den påfølgende tjenesten og utførelsen av produktet eller tjenesten. Hvis du ikke kan oppfylle løftene du har markedsført, vil jungeltelegrafen få den meldingen raskere enn du kan prøve å lappe den. Du må ”lande” klienten godt for å få en vellykket vekst i fremtiden.
 • 10% er fremdeles kreativiteten til markedsføringskampanjen din. Du tror kanskje at jeg sier kreativitet er mindre viktig enn tidligere - det er rett og slett ikke sant - tillatelse, meldingen og landingen er rett og slett viktigere enn de pleide å være.

Den gamle 40/40/20 regelen om direkte markedsføring tok aldri hensyn til tillatelse, muntlig markedsføring eller utførelsen av produktet og tjenesten din. jeg tror 5-2-2-1 Regel gjør!

6 Kommentarer

 1. 1

  Jeg må si at reklamelenken din som den første linjen i hvert blogginnlegg gjør det veldig vanskelig å bestemme hva jeg vil lese i FeedDemon. Siden jeg ikke får med det første avsnittet lenger, får jeg bare annonsen, jeg merker ofte rett og slett hele feeden som lest uten å gå inn i den.

  Selv om jeg forstår behovet for å maksimere eksponeringen, vil jeg vennligst foreslå at hvis du kanskje plasserer tekstannonsen i selve innlegget i stedet for som den første linjen, vil innholdet ditt bli mer tiltalende og la folk som meg intelligent bestemme om de ser på posting er en god idé eller ikke.

  Takk!

  • 2

   Tim, det er flott tilbakemelding. Jeg la merke til det selv etter at jeg hadde lagt det ut og glemte det... i kveld flyttet jeg det til bunnen av feeden. Takk for at du tok deg tid til å gi meg beskjed. Jeg setter stor pris på det!

   Doug

 2. 3

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.