5 bisarre tips for å doble produktiviteten din

ProduktivitetDawud merket meg på bloggen hans. Han har et flott innlegg der borte Hvordan holde fokuset for større produktivitet. I den forteller han hvordan han skiller ut 50 minutter daglig for å fokusere og utføre.

Jeg har ikke disiplinert meg til å sette av en tid hver dag som dette, men det er noe jeg skal prøve. Slik holder jeg meg produktiv ... og noe av det kan høres veldig bisart ut, men det hjelper meg å håndtere den tilsynelatende uhåndterlige arbeidsdagen. Det er interessant at noen av tipsene og metodene mine overlapper med Dawuds!

Tidligere tror jeg at jeg har lest at den gjennomsnittlige amerikanske arbeidstakeren faktisk produserer omtrent 5 timers arbeid om dagen, selv om de jobber mer enn 8. Slik dobler du de 5 timene og får 10 timers produktivitet på en 8-timers dag.

 1. Slutt å svare på telefonen din:

  Jeg svarer ikke på telefonen eller mobilen min med mindre jeg er klar til å gjøre det. Mine venner og kolleger er vant til dette, og noen gir meg en veldig vanskelig tid med det. Noen mennesker synes at det er frekt. Jeg gjør ikke. Å slå telefonen eller mobilen til telefonsvarer tilsvarer å lukke kontordøren for å få jobben gjort. Det tror jeg virkelig produktivitet er basert på fart... miste fart og du er mindre produktiv. For de av dere der ute som programmet, er dette spesielt sant. Jeg kan få en ukes verdi av programmering på en dag hvis jeg er uforstyrret. Mange ganger programmerer jeg hele natten på prosjekter fordi det lar meg absolutt 'komme i sonen'. Omtrentlig besparelse: 1 time daglig.

 2. Slutt å lytte til telefonsvarer:

  Jeg hører ikke på telefonsvarer. Hva pokker?! Du sa nettopp at du ikke svarer på telefonen, og nå hører du ikke på telefonsvarer ?! Nei. Jeg sjekker telefonsvareren min, og så snart jeg hører hvem det er, sletter jeg umiddelbart meldingen og ringer dem tilbake. Jeg har funnet ut at jeg må ringe personen tilbake 99% av tiden, så hvorfor lytte til hele telefonsvareren? Noen legger igjen meldinger! Hvis du legger igjen en telefonsvarer, kan du legge igjen navn og nummer og haster. Jeg ringer deg tilbake så snart jeg har muligheten. Jeg får mye ribb om dette også. Omtrentlig besparelse: 30 minutter daglig.

 3. DWT - Kjør mens du snakker:

  Jeg ringer til folk når jeg kjører. Jeg har omtrent 1 time om dagen med pendeltid, og det er den beste tiden jeg har til å snakke med folk. Jeg har aldri kommet i nærheten av å komme i en ulykke, så jeg vil ikke høre alt dette drittet om kjøring mens du snakker er et problem. Jeg er i stand til å konsentrere meg absolutt om begge deler. Hvis trafikken blir forferdelig, vil jeg bare unnskylde meg og ringe personen tilbake. Omtrentlig besparelse: 1 time daglig.

 4. Avvis møter:

  Jeg takker nei til møteinvitasjoner. Greit, sier du, nå er han ute av tankene! Jeg synes flertallet av møtene er bortkastet tid. Du vil finne meg hardt presset for å godta møteinvitasjoner som ikke har noen reiserute eller handlingsplan. Hvis det ikke er et mål for møtet, vil jeg sannsynligvis ikke møte opp. Det irriterer noen av medarbeiderne mine, men jeg bekymrer meg ikke for det. Tiden min er veldig verdifull for meg og selskapet mitt. Hvis du ikke kan respektere det, er det ikke mitt problem - det er ditt. Lær hvordan du kan håndtere folks tid effektivt! (Jeg svarer også e-post på min PDA under møter når jeg ikke trenger oppmerksomhet.) Omtrentlig besparelse: 2 timer daglig.

 5. Skriv og del handlingsplaner:

  Denne er sannsynligvis ikke så bisarr. Det er et faktisk must for å holde seg produktiv. Jeg skriver ned handlingsplaner som inneholder Hvem, Hva og når, og viktigst av alt, deler den med personen eller teamet jeg jobber med.
  Hvem - Hvem skal få it til meg, eller hvem skal jeg få it til?
  Hva - Hva er det som blir levert? Vær spesifikk!
  Når - Når skal den leveres? En dato og til og med en tid vil føre deg til å oppfylle tidslinjen din.
  Omtrentlig besparelse: 30 minutter daglig.

WFS: Arbeider fra Starbucks

Et ekstra tips som kanskje ikke fungerer for deg: Jeg jobber fra Starbucks. På morgener der jeg ikke har møter, klientsamtaler eller jobber med teamene mine, kjører jeg ofte bare til Starbucks og slår ut oppgaven. Starbucks er yrende med mennesker og skaper et miljø med kontrollert kaos som jeg elsker. Jeg jobber hardt og raskt i Starbucks. De ubehagelige stolene hjelper også. Hvis jeg ikke kommer meg raskt ut derfra, vil jeg angre på det med en vond underside. Omtrentlig besparelse: 4 timer ukentlig.

12 Kommentarer

 1. 1

  Wow, du spikret den med den møtetingen. Hvor jeg jobber, hvis du avslår et møte, blir det ansett som frekt, omtrent som forbannelse!

  Du går til møtet, 5 minutter inn i det, personlige livshistorier kommer opp og det blir til en bindende ting. Det irriterer det levende helvete ut av meg! Et møte på 10 minutter strekker seg ofte til en time på grunn av det!

  Jeg må begynne å avvise møter som enten ikke har noen oppgitt formål eller agenda, eller de som jeg egentlig ikke trengs i. Det selvfølgelig med mindre forespørselen kommer fra sjefen min 🙂

 2. 3

  Du bør ta en titt på en ny bok som heter Timothy Ferriss, som heter Four Hour Work Week. Han har sjelden møter, og sjekker bare e-post en gang i uken eller så - på samme måte som det du snakker om. Jeg har nylig hørt på hans SXSW-snakk og syntes det var veldig spennende. Ser frem til å lese boka.

 3. 5

  Ja. For å være produktiv må du plassere telefonsamtaler og e-post på riktig sted. Hvis du bare er en slave av dem hele dagen - gjør de ingenting annet enn å avbryte arbeidsflyten din.

  Flotte poeng.

  • 6

   Takk Dawud! I vårt 'American-Me-Me-Me'-samfunn setter ikke noen folk pris på det når du ikke svarer på en e-post eller telefonsamtale umiddelbart. Men jeg er fast bestemt på å forstå.

 4. 7

  Å lese e-post kan suge opp så mye tid. Jeg kjenner noen mennesker som må lese hver melding så snart de hører "ding". Jeg skrudde av e-postvarsleren min, og jeg leste e-post i timeplanen min. Visse tider på dagtid er best for meg å lese e-post, svare på samtaler osv.

  Nå nevnte du ikke blogging, men det tar absolutt tid! 😉

  • 8

   Blogging er imidlertid en investering, Becky. Jeg er i nettverk og lærer jo mer jeg leser og skriver. I tillegg, med noen mindre annonseinntekter, får jeg faktisk betalt for å blogge. Jeg er ikke sikker på om jeg tjener penger en time ennå ... men jeg synes det er verdt det til slutt.

   Takk for innspillene! Ingen tvil om å lese og surfe uendelig kan gjøre en uproduktiv!

 5. 9

  Flott innlegg - elsker det. Mye bedre enn de endeløse lister med 20-30 produktivitetstips som du ikke en gang kan huske, ikke bry deg om å implementere.

 6. 11

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.