Noen ganger er Mac-maskiner ikke så smarte

iTunesHvis jeg skulle spørre noen teknolog om hva det primære lydfilformatet er på Internett og utover, må de si MP3. Det er en svært komprimert standard som opprettholder kvaliteten på lyden som mennesker hører. Når det er sagt, hvis jeg var Apple (eller Microsoft), ville jeg sannsynligvis tilby MP3 som en vanlig filkonvertering mellom programmene mine.

Apples standard filtype er aIFF. Hver hørt om det? Med mindre du jobber på en Mac, sannsynligvis ikke.

For dine Mac-guruer kan jeg være ute av hodet. Rett meg hvis jeg tar feil, men jeg gikk gjennom ganske mange programmer før jeg kunne finne ut hvordan jeg konverterte en aIFF fil til MP3.

Garasjeband? Nei.
Lydspor? Nei.
Quicktime Pro? Nei.

Så jeg googler for aiff til mp3 og finn en haug med artikler om bruk av iTunes (du vet, den GRATIS programvaren), og det er visstnok mulig. Du setter bare Import-innstillingene til Importer filer til en MP3-filtype.

Kul! Så jeg importerer filen jeg spilte inn i iTunes, voila! Ummm ... ingen voila.

Dette begynner virkelig å suge.

Til slutt høyreklikker jeg tilfeldigvis på lydfilen i iTunes, og jeg ser den ... der er den ...Konverter til MP3. Gud elsker meg. Verden er rettferdig. Etter en time er jeg endelig i stand til å konvertere filen min. Ferdig!

Nå hvis jeg bare visste hvor den la det ...

Til slutt fant jeg ut hvordan jeg skulle kopiere ut MP3-fil fra iTunes og legg den opp på nettstedet mitt. Jeg vet bare at RIAA står bak dette på en eller annen måte. Jeg kan ikke tro at hver moderne lydapplikasjon ikke har en åpenbar funksjon for verken å jobbe med MP3-er som standard eller automatisk eksportere i MP3-filer. Latterlig.

10 Kommentarer

 1. 1

  Det tok meg en stund å innse hvordan jeg konverterte til MP3 på en Mac også.

  Filen skal være i din standard iTunes-musikkatalog. Men den enkleste måten er å dra den filen rett fra iTunes-spillelisten til skrivebordet eller hvilken som helst mappe. 😉

 2. 4

  Jeg tror problemet med mp3-konvertering har mer å gjøre med rettighetene til mp3. Det ser ut til at jeg leste et sted at kodingen må holdes utenfor detaljhandelsprogramvaren. Jeg tror det er nøyaktig. Rett meg hvis jeg tar feil.

 3. 5
  • 6

   Kan du fortelle at jeg er iTunes-nybegynner, Tibor? Takk! Og ja, jeg var frustrert og var sarkastisk ... brukeropplevelsen til OSX er ganske smart. (Konvertering til MP3 er ikke, skjønt!)

   • 7

    Doug: De fleste ganger er det enklere enn du forventer, vil jeg si. Men jeg er enig: måten iTunes (og iPhoto for den saks skyld) håndterer visse ting på, kan være litt forvirrende.

 4. 8
 5. 9

  .aiff er et format som ikke komprimerer lyden. Noe som er bra hvis du jobber profesjonelt med lyd (som ganske mange mac-brukere gjør; etter grafikk og video er lydredigering den tredje mest brukte appen for Mac-er).

  Når det er sagt, er jeg for overrasket over at QT ikke konverterer til MP3.

  Hvis du trenger å konvertere lydfiler regelmessig, kan jeg anbefale $ 10-appen Lydomformer.

  Når jeg søker etter Mac-programvare, vil jeg anbefale Mac Update over Google.

 6. 10

  I samsvar med tittelen på dette blogginnlegget:
  Mange mange ting driver meg med macs. Jeg har brukt begge systemene i mange år nå, og jeg anser meg selv som kvalifisert til å lage denne typen påstander. Jeg er irritert når "Utvid" -vindusknappen gjør vinduene ... bare litt større. Også, hvorfor pokker kan jeg ikke dra noen kant av vindusrammen for å endre størrelsen på den? Og hvorfor fungerer ikke slette-nøkkelen slik en ekte slett-nøkkel burde?

  Jeg så en gang en veterandesigner slå av en G3 fordi strømknappen så ut som cd-utløserknappen. Intuitiv design? kanskje ikke.

  Jeg kunne fortsette og fortsette 🙂

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.