Hvem holder deg tilbake?

holder deg tilbake

Et av problemene vi har med valg akkurat nå er at de er for lange. Det er nesten umulig å prøve å forvente at en kandidat klarer det over et år uten å få seg til å se ut som en nøttekasse. Det er like vanskelig for presidenten ... alle lurer på hvem som driver dette stedet siden han er på veien hele tiden og prøver å bli valgt. Og hvert sekund av hvert trinn i hver tale blir latterlig analysert til døden til media våre kan finne noe slags skrap av et spørsmål å slå på. Det er ekkelt.

Jeg er ingen kandidat, men å plassere deg selv der ute i sosiale medier åpner deg for samme gransking. Når du fortsetter å skrive, twitre, oppdatere og dele, nærmer sjansene deg for å gjøre en total rykk ut av deg selv 100 prosent. Hvis du aldri gjør det, legger du rett og slett ikke hjertet og lidenskapen i dette. Jeg stikker foten i munnen hele tiden. En dag skal jeg fortelle folk det er ingen regler for sosiale medier, så skal jeg kjefter på alle på Google+ for måten de bruker det på.

Mange mennesker (og selskaper) ville krype ved tanken på å bli fanget i en motsetning som dette.

Ikke meg.

Hvorfor? Jeg skal ikke engang la frykten for å se ut som en rykk, hindre meg i å uttrykke meg. Hvis du ikke liker det, som Chris Brogan kommenterte... du kan slippe meg ut av kretsen din.

aisha tylerJeg møtte to fantastiske mennesker på BlogWorld Expo, og jeg vil nevne dem her. En var Aisha Tyler, en person med så mange talenter (inkludert den raskeste vidd jeg noensinne har vært vitne til) Jeg kan ikke engang liste dem opp.

savner loriEtter hovedtesten satt jeg tilfeldigvis ned med Frøken Lori, en kjendis kjent for sitt arbeid på PBS og hennes fortsatte arbeid i sosiale medier, i media og innen utdanning. Vi brukte timer på å snakke ... og jeg var til og med velsignet med å dele en drosje med frøken Lori i morges! Jeg kan ikke engang sette ord på hvor fantastisk hun var å snakke med.

Interessant ... to mennesker som gjorde et uutslettelig inntrykk på meg var strålende, sterk, svart, kvinnelig og vakker. Nå - før du begynner å kaste de skitne gamlevitsene dine, skal jeg avskjære deg der. Det var ikke skjønnheten som fikk meg ... det var det fryktinngytende motet til disse to damene. Jeg trodde det var vanskelig for meg å gå ut, men jeg kan ikke engang forestille meg alle tingene som kunne ha holdt Aisha og Miss Lori tilbake. Det har ikke bremset dem. De har banet en sti overalt de har gått. Og sosiale medier er bare den neste tingen for dem å erobre (de er allerede godt på vei!).

Jeg har ikke sluttet å tenke på det.

En av tingene som har drevet veksten min i denne bransjen de siste årene, har vært min evne til å jobbe forbi frykten for å mislykkes. Jeg sluttet rett og slett å høre på folk som fortalte meg at jeg ikke kunne, ikke ville eller ikke. Jeg sluttet å lytte til kolleger, venner og til og med familie. Jeg gikk frem uansett. Folkens ... Jeg er 43! Det var så lang tid det tok meg å overvinne og gå fremover. Selv i dag, når noen sier at folk snakker bak ryggen min eller de deler rykter, trekker jeg meg ikke tilbake - jeg angriper. Frykten lammet meg i 20 år. Den stjal minst halvparten av livet mitt, både personlig og profesjonelt. Jeg er ikke uten frykt, men jeg kommer aldri til å la frykten stoppe meg igjen.

Når det er sagt ... Jeg er en hel kliss sammenlignet med Aisha og Miss Lori. Begge to dykket inn i sosiale medier uten en støttegruppe (jeg var omgitt av nerdene). Begge kom fra tradisjonelle medier der sosiale medier fremdeles ble (og blir) sett på med skepsis. Begge er kvinner, kulturelt er det et gap der med kvinner og teknologi. Begge hadde et imponerende CV og fortsatt vekst i en tradisjonell karriere. For ikke å nevne at denne bransjen ikke akkurat er en mangfoldsmagnet.

Men de gjorde det uansett.

Hvorfor? Når de lyttet til dem, er det fordi lidenskapen og visjonen om å se at det var en mulighet i denne bransjen var langt større enn noen frykt de måtte ha hatt (jeg vet ikke engang om de var redde!). Aisha uttrykte det perfekt i den endelige hovedutslettelsen ... f *** dem hun sa. Jeg ble pumpet og lyttet til det fordi det var det jeg har sagt inne hver gang noen snakket bak ryggen min om min forestående undergang.

Du må forstå at når du skiller deg fra flokken, er du annerledes. Flokken vil trekke deg inn igjen. De vil ikke at du skal løpe fremover. De vil holde deg tilbake. Du kan ikke la dem. Heldigvis for deg er det andre som deg som vil hjelpe deg. Da jeg tilbrakte tid med vennene mine på BlogWorld Expo, Jeg fant ut at jeg var hjemme med folk som ønsket at jeg skulle lykkes. Og jeg vil at de også skal lykkes.

Hvem holder deg tilbake? Jeg vet hva du kan fortelle dem ... bare spør Aisha.

2 Kommentarer

  1. 1

    Doug, aldri vært på bloggen din før, Miss Lori la den ut på Twitter, så les den ... og husk at jeg så deg på #Bwela, men var ikke sikker på hvem du var. Så til poenget er dette et fantastisk og ærlig innlegg. Jeg er en meningsfull fyr, men har latt frykt holde meg tilbake mye i livet mitt. Jeg blir 35 om et par dager, men har jobbet hardt for å legge igjen den frykten. Jeg setter stor pris på innlegget ditt, og det er alltid flott å høre andre når de har gått gjennom den labyrinten. Takk mann, ha det bra!!

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.