Ajax, DOM, RSS, XHTML, SOAP ... alt det! Det er lettere enn du tror!

AjaxOK ... dette er en SUPER BEGINNER blogginnlegg for alle sønnens venner der ute som lurer på hva det er jeg gjør hele dagen.

Ajax, DOM, RSS, XHTML, SOAP, XSLT, HTML, HTTP ... bla, bla, bla.

Hva betyr det hele? Enkelt og greit? Det betyr at systemet ditt kan snakke med systemet mitt. Vi har et felles språk ... vi snakker gjennom Hypertext Protocol (vår stemme) og XML (eller nær det ... er vårt språk). Ok, hva betyr det? Det betyr at jeg først forteller deg hva jeg snakker om, og så snakker jeg om det, og når jeg er ferdig med å snakke om det, forteller jeg deg at jeg er ferdig.

Jeg sier fornavnet mitt.
Doug
Jeg er ferdig med å si fornavnet mitt.

I XML er dette:
> fornavn> Doug> / fornavn>

Det som er bra med XML er at jeg kan sende strømmer og strømmer av informasjon til deg. Jeg kan til og med sende deg flere poster samtidig:

Jeg sender deg folk.
Jeg sender deg et fornavn.
Doug
Jeg er ferdig med å sende deg et fornavn.
Jeg sender deg et fornavn.
Katie
Jeg er ferdig med å sende deg et fornavn.
Jeg er ferdig med å sende deg folk.

I XML:
> mennesker>
> fornavn> Doug> / fornavn>
> fornavn> Katie> / fornavn>
> / mennesker>

Så ... hvis jeg kan snakke språket ditt ... så kan vi snakke med hverandre, ikke sant? Absolutt! Slik fungerer alle disse teknologiene. Du kan komme inn på Wikipedia og slå dem opp, men det er ganske enkelt og enkelt. Det er faktisk slik du leser denne blogginnlegget akkurat nå. Du la adressen min inn i nettleseren din, og nettleseren din sa ... hei, Douglaskarr.com, er du der? Jeg sa ja! Her er min HTML. Og du visste hvor siden min startet og endte basert på kodene i HTML-en min (HyperText Markup Language).

Hvis jeg programmerer det ... spiller det ingen rolle hva slags system du bruker, eller jeg er på ... vi kan ikke snakke med hverandre, noe problem. Jeg kan bruke PHP og snakke med en server som kjører Java, .NET, Perl, ASP ... hva som helst. Kult, ikke sant? Klart det er, kom igjen!

Hvis jeg lager et flott program, og du vil at systemet skal snakke med mitt, bygger jeg et API eller et applikasjonsprogrammeringsgrensesnitt. Det lar deg be om informasjon fra meg ... og jeg vil skyve den tilbake til deg i XML. Høres tøft ut? Det er ikke ... slik fungerer Google! Sjekk adressen etter at du har klikket på send:

http://www.google.com/search?q = douglas + karr

Jeg sa ... hei Google, jeg vil spørre systemet ditt (q) for Douglas Karr. Der går du ... q = Douglas + Karr! Og så svarer Google med en haug med HTML for at nettleseren min skal vise meg. Hei, jeg er nr. 1! Woohooo.

RSS er veldig lik. Bloggen min har en RSS-feed som fjerner all fremmed grafikk og formatering og bare kaster innholdet der ute slik at du kan se. RSS står for Really Simple Syndication ... geek snakker for noen flere XMLish ting. Nå kan jeg se bloggen i en 'Reader' ...
http://www.google.com/reader/finder?q=http%3A%2F%2Fdknewmedia.com

Det er her integrering er fantastisk. Jeg kan formidle innhold, data, hendelser, informasjon, samtaler ... nesten hva som helst ved hjelp av XML. Hvert moderne språk der ute kan bruke XML (fancy begrep er ... konsumere XML), og det gjør det ved å 'analysere' meldingen. Det betyr bare å bryte den opp slik at den kan finne ut av det. SOAP er et annet middel for å sende XML frem og tilbake.

Den siste mani er Ajax, eller Asynchronous JavaScript og XML. Yikes, høres tøft ut. Det er det egentlig ikke. Har du noen gang klikket på en knapp og et vindu eller en melding dukker opp i nettleseren din? De gjorde det ved hjelp av JavaScript. JavaScript er et programmeringsspråk som kan kjøres på datamaskinen din i stedet for på en eller annen server. Det betyr at jeg kan gi deg en kulere opplevelse ved å gjøre en hel haug med JavaScript lokalt. Sjekk ut Lønningskalkulator. Legg merke til hvordan du skriver inn verdiene og kategorien gjennom feltene som siden endres? Det er Javascript.

Folk bruker JavaScript for å lage RIA .. Rike Internett-applikasjoner (vi elsker akronymer). Ajax tar det et skritt videre. Jeg kan faktisk skrive kode på siden min som vil, uten at du ber deg om det, snakke med en annen side et annet sted, få informasjonen, og deretter bringe den tilbake uten at du noen gang trenger å forlate siden !!! Igjen ... Lønnsregningskalkulator. Når du skriver inn informasjonen og klikker “Beregn”, sender siden denne informasjonen til en beregningsside tilbake på serveren. JavaScript leser deretter svaret og formaterer det pent.

Ikke tro meg? Her er siden den snakker med: http://www.payraisecalculator.com/getPayraise.php. Legg merke til at det ikke er noen faktiske verdier ... det er fordi jeg faktisk ikke la ut noe. Men du skjønner poenget.

Så hva betyr alt dette? Vel, RIA vil ta nettet og gjøre det mye lettere. Motstandere skriker at det alltid må være programmer som Microsoft Word og Excel. Egentlig? Hva med Google Skriftlig og regneark? Det er rett rundt hjørnet folkens.

Ironien med dette var at for 20 år siden var bommen til den personlige datamaskinen, der vi ikke trengte å være forankret til noe "mainframe" -system. Vel ... gjett hva ?! Vi er tilbake på hovedrammen ... det er bare en hel haug med dem der ute på nettet.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.