Bruke kampanjer for å spore kategoripopularitet i WordPress og Google Analytics

universell analyse

I mitt siste innlegg oppdaget jeg et middel til sporing av WordPress-kategorier ved dynamisk overføring av kategorinavnene i skriptkoden for Google Analytics. Problemet med tilnærmingen er at hver gang du starter sporingsfunksjonen, resulterer det i sidevisning. Så hvis du har identifisert flere kategorier, slutter du å utføre flere sidevisninger. Æsj!

Så jeg gravde litt og identifiserte at du kan sette opp en kampanje i Google Analytics og fange kategorinavnene som nøkkelord for den kampanjen. Med noen mindre endringer i koden kan du enkelt lage en kampanje, kalt “Kategori”.

Endring av Analytics-koden

I bunnteksten til nettstedet ditt finner du Google Analytics-skriptkoden din:

_uacct = "UA-xxxxxx-x";
urchinTracker();

Og erstatt det med denne koden (husk å erstatte UA-koden i stedet for xxxxxx-x):

_uacct = "UA-xxxxxx-x";
_uccn = "kategori"; _ucsr = "post"; _ucmd = "forespørsel"; _ucct = "0"; kattnavn. ","; }?> _uctr = " "; urchinTracker (); </script>

Du nå sett opp et tilpasset filter for kampanjen din! I løpet av et par dager vil du kunne spore kampanjer i Google Analytics! Kampanjenavnet vil være "kategori", annonsekilden vil være "post", annonsetypen vil være "forespørsel" og versjonen vil være "1.0"!

Google Analytics-kampanjer

7 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  Er…

  _ucsr="post";
  _ucmd="forespørsel";
  _ucct="1.0";

  … alt påkrevd, eller kan jeg slippe unna med å bare legge til et kampanjenavn og kampanjevilkår?

  _uccn=”søkeord”;
  _uctr=”liste,over,søkeord”;

 3. 3

  Takk Doug, jeg prøver å følge instruksjonene dine, men jeg går meg vill når jeg lager det tilpassede filteret. Hvordan satte du opp din?

  • 4

   Hei Fred,

   Jeg finjusterer fortsatt og har endret en del ting i filtrene mine siden jeg skrev dette. Du vil ikke tro det... men jeg husker ikke hvordan jeg satte det opp! (Doh!) Jeg må gjøre litt omvendt utvikling.

   Dessverre har Google Analytics noe forferdelig dokumentasjon!

   Doug

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.