Apple lanserer ... en telefon. Gaps noen andre?

Depositphotos 8898355 s

Dere vet kanskje ikke at jeg nylig flyttet over til en MacBook Pro på jobben. Jeg er fornøyd med det, det er imponerende. OSX er flott ... men jeg har fortsatt applikasjoner som krasjer, og jeg har fortsatt hatt problemer med det. Jeg er ikke så forelsket i det at husstanden min er Mac. Jeg har en G4, og resten av datamaskinene mine er PCer som kjører XP, sammen med en Buffalo Linkstation som kjører Linux.

Er jeg den eneste fyren i verden som virkelig ikke er imponert over at Apple bygde en telefon? Det er en telefon folk! Begreper som 'revolusjonerende' blir brukt. Revolusjonerende? Egentlig? Hva mangler jeg? Er ikke dette bare Telefon 2.0?

iPhone

La oss gå ned på listen over funksjoner og fortelle meg hvor jeg går galt:

 • I stedet for et standard tastatur bruker iPhone en patentert Apple-teknologi kalt “multi-touch”. Den bruker ikke en penn, har "flerfingerbevegelser" og hevder å ignorere utilsiktede berøringer. Jobber sammenlignet det med to andre revolusjonerende Apple UI-er - musen på Macintosh og klikkhjulet på iPod.

Kult, de forbedret en styreplate.

 • 3.5-tommers berøringsskjerm med et virtuelt tastatur.

Wow, større skjerm. Jeg har allerede et 'virtuelt tastatur' på telefonen min.

 • iPhone kjører OS X, Apples standardoperativsystem; i følge Engadgets suverene dekning: "Det lar oss lage applikasjoner og nettverk for desktop-klasser, ikke de krympede tingene du finner på de fleste telefoner, dette er ekte desktop-applikasjoner."

Kan jeg kjøre Illustrator på en 3.5-tommers skjerm? Ja! Kommer den med 2 GB RAM?

 • Synkroniseres med iTunes: “iTunes kommer til å synkronisere alle media til iPhone - men også massevis av data. Kontakter, kalendere, bilder, notater, bokmerker, e-postkontoer ... ”

Yup, fikk det med telefonen min nå også.

 • Apples designkoteletter er over hele iPhone: “3.5-tommers skjerm, skjerm med høyeste oppløsning vi noensinne har sendt, 160ppi. Det er bare en knapp, "hjem" -knappen [...] tynnere enn noen smarttelefon ... "

Bedre ... raskere ... sterkere ... det er $ 6 milliarder telefonen.

 • 2 megapiksel kamera innebygd

Yup, fikk det. Og telefonen min gjør også video og lyd.

 • Fremragende mediefunksjoner - bla gjennom musikken din, widescreen-video, albumgrafikk, innebygd høyttaler ...

Har noe av det også. 3.5 ″ er widescreen? For hvem, en loppe?

 • Synkroniser iPhone med PC eller Mac (for kontakter osv.)

Har det.

 • Standard telefonfunksjoner - SMS, kalender, bilder osv. Med bilder er det en bevegelsessensor som roterer bilder når du snur på telefonen.

Skjermen min roterer når jeg skyver ut tastaturet. Ok ... du har meg ... bevegelsessensorer er søte.

 • Visuell telefonsvarer

Søt. Stemme til tekst var akkurat det jeg trengte når jeg sjekket taleposten min på motorveien! Jeg kan bla med to fingre når jeg løper inn i autovernet!

 • Rike HTML-e-poster - fungerer med alle IMAP- eller POP3-e-posttjenester. Dette staver problemer for Blackberry!

Min gjør det.

 • Safari-nettleseren kjører på iPhone - "det er den første fullt brukbare nettleseren på en mobiltelefon." Jobs viser at NYT kjører på iPhone - selve nettstedet, ikke en trist WAP-versjon.

Shenannigans! Jeg kjører Opera Mobile og den er 'fullt brukbar'.

 • Google Maps

Med en nettleser og internettforbindelse ... yup, jeg gjør det også. Selvfølgelig vil den ekstra tomme skjermen hjelpe meg å finne veien lettere.

 • Widgets som kobles til Internett sømløst (via WiFi og EDGE)

Så jeg kan sjekke været når jeg går på jobb! Å ... vent litt ...

 • Gratis "push" IMAP-e-post fra Yahoo

Super duper.

Jeg vet at jeg er flippant om dette, men jeg skjønner det ikke. Høres ut som mye av hype for en telefonoppgradering, ikke sant?

Kast bredbåndsvideo til videotilkobling på den dårlige gutten, og denne Star Trek-geeken vil treffe taket. Uten det, skjønt, er dette bare ... tør jeg si ... en telefon.

Hva er det neste, Apple lanserer TV? Umm….

PS: Spesiell unnskyldning til Bill ... han spiste ved lunsj i dag og beregnet allerede hvor mange år av pensjonen han måtte gi opp for å kjøpe en. Jeg mener ikke å fornærme deg Bill, men dette er en jævla god markedsføringshype for en telefon.

10 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  Jeg har nylig brukt $ 400 på en iPod-video og tilbehør, så jeg vil ikke kjøpe iPhone. Noen mennesker elsker kanskje iPhone, men jeg foretrekker separate enheter for telefon og MP3-spiller fremfor en enhet som kan være "jack of all trades master of none".

 3. 3

  Jeg tror det som får iPhone til å skille seg ut vil være enkelheten. Jeg er nå en ikke så stolt eier av en telefon som visstnok gjør alt. Men du må trykke på så mange knapper (og det er det mange av dem), at det bare utsetter meg. Krasjer hele tiden. Ingen enkel synkronisering (hei, per i dag kan jeg ikke engang synkronisere den med OSX). Buggy.
  Så ja, hver enkelt funksjon er kanskje ikke så spesiell i seg selv, men det faktum at de er kombinert av Apple får meg til å håpe at det kan være en PDA-telefon som faktisk kan brukes.
  Enkelhet er ordet for meg.

  Er overrasket over at du opplever krasj på OSX. Jeg kjører veldig krevende videojobber på Mac-en, og får veldig sjeldne krasj. Kanskje en per uke - og selv da trenger jeg ikke omstart. Bruker du mange tredjeparts plugin-moduler?

  Ansvarsfraskrivelse: Jeg er en veldig glad eier av ca 5 Mac-er 🙂

 4. 4

  Martin,

  Jeg vil ikke at noen skal tro at jeg er en misfornøyd Apple-kunde ... jeg elsker MacBook Pro. Dessverre forlater det ofte aldri min side! Point Poenget ditt med 'enkelhet' er alt jeg har opplevd så langt. Jeg er bare veldig overrasket over all sprøytenarkoman på en telefon!

  Jeg burde ha avklart ... Jeg har aldri krasjet OSX, bare noen av programmene som kjører.

  Ansvarsfraskrivelse: Jeg ville hatt 5 Mac-maskiner hvis jeg hadde råd til dem. 😉

  Doug

 5. 5

  Snakket som en ekte Mac N00b. Heng der Doug…. du får det.
  Er det ikke du som alltid vil fortelle meg når du kjøpte noe ... “Ja…. men det er cooool. ”

  sa du Super-duper

 6. 6

  Ja - oss Applefans er alltid på forsvaret 😉

  Apple er bare veldig gode på sprøytenarkomanen. Når jeg ser på hovedtonen, er jeg alltid fristet til å trykke på "Kjøp nå" -knappen. Heldigvis kommer produktene senere til Europa (og enda senere til Norge) enn USA, så jeg kan alltid lese noen virkelige livserfaringer fra “normale” brukere.

  "Revolutionary" i AppleTalk betyr "Det fungerer". Dessverre er det ikke industristandarden ...

 7. 7

  Meg igjen, håper jeg ikke blir en bloggstalker 😉
  Så nettopp hovedpresentasjonen for iPhone, og det ser ut til at telefonen vil gjøre nettsurfing ikke bare mulig (som de fleste telefoner nå gjør), men faktisk hyggelig. Det samme gjelder de fleste funksjonene.
  Det som også slo meg etterpå var at hei, denne tingen kjører OSX og vil ha skrivebordskraft - men det var ikke en eneste app som kunne vise det under presentasjonen. Med andre ord: månedene frem til forsendelsen vil ikke være ugyldige for ny sprøytepenger 😉 Apple er flinke til dette.
  Jeg husker da iPod først kom, var mange geeks kritiske til den. Jeg husker en sa "vel, det er en bærbar harddisk, så hva?". Og i dag eier de markedet.
  I telefonmarkedet er de sent på vei, men de er sterke på brukervennlighet, og de vil ha et veldig godt distribusjonsnettverk i USA. Så bør markedsandel på 1% i 2008 ikke være utenfor rekkevidde.
  Spennende tider 🙂

  Her er en interessant lenke til hva dette kan bety for publisering generelt og i tillegg også blogging: http://www.buzzwordcompliant.net/index.php/2007/01/10/two-approaches-to-mobile-publishing/

  Og det har du kanskje lagt merke til Yvonne er tilbake blant de levende.

 8. 8
 9. 9

  ... i ettertid, vil du revidere dette innlegget 😉?

  Ser ut som om iPhone hadde en viss innvirkning, og det har absolutt endret mitt bruksmønster på internett.

  Andre telefoner jeg eide før var teknisk i stand til å utføre disse funksjonene, men de var tungvint, kompliserte og sakte.

  • 10

   Jeg er ikke sikker, Foo. Markedsandelen og populariteten er ikke en overraskelse gitt kulten til Apple. Funksjonaliteten er et steg opp, en skjerm med bedre berøringsrespons, bedre oppløsning ... samt en appbutikk (ikke original). Jeg tror de hevet linjen helt sikkert - men jeg ser fortsatt ikke mye utover den 'kule' faktoren.

   På den dårlige siden får iPhone fortsatt dårlige karakterer for taktil brukervennlighet (du må se på den for å bruke den, vanligvis med to hender), og det har vært flere hikke - inkludert drepebryteren, deaktivert tethering (bruker den som et Internett tilkobling for den bærbare datamaskinen din), redusert kvalitet under 3 g og mer.

   Å komme ned i røret er det som er mer interessant - iPhone går head to head med bærbare spillkonsoller. Det kan være en markedsbytter!

   Android er Mobile OS som har blikket mitt. En åpen kildekode-telefon som kan kjøres på praktisk talt hvilken som helst maskinvare uten begrensninger, og en åpen applikasjonsbutikk kan være et stort sprang utover iPhone.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.