Suger Apples markedsføring?

Depositphotos 24060249 s

Hvem er markedsføringen som virkelig vinner her, Apple eller Microsoft? Klikk gjennom hvis du ikke ser videoen.

Dette innlegget ble inspirert av en samtale jeg ble med om Microsoft får litt bakke mot Apple. Samtalen fortsatte på Twitter med en flott tweet fra Kara:

Fra karaweber: @douglaskarr likte dagens innlegg. Snarky er ute, og kampanjen "I'm a Mac" begynner å lese som snarky. (FTR, jeg er også en Apple-fan).

Jeg håper dette utløser en enorm debatt. Apple blir sett på som et av de beste markedsføringsteamene i teknologi i dag, men jeg begynner å ha andre tanker om deres innsats. Spillte markedsføring en stor rolle i Apples nylige suksess? Eller var det bare disponibel inntekt? Vennligst ikke bland produkt med markedsføring på dette - jeg innser at iPhone er en spillveksler i bransjen. Spørsmålet mitt er ikke om Apple har gode produkter eller ikke, det er hvor stor innvirkning markedsføringen hadde på Apples enorme salgsvekst?

Var det virkelig Apples markedsføring som gjorde forskjellen?

Når tider er tøffe og disponibel inntekt er nede, må forbrukere og bedrifter ta vanskeligere kjøpsbeslutninger. Siden Microsoft vinner tilbake markedsandeler fra Apple på gjenstander som bærbare datamaskiner, ser det ut til at Microsoft vinner verdikrig. Det vil si at Apples markedsføring av kult, elegant design, brukervennlighet og mindre problemer ... ikke fungerer.

Det betyr at intelligente forbrukere ikke tror at kostnaden for et Apple er verdt det lenger. Apple gjør ikke saken ... og jeg tror ikke (og heller ikke Kara) at snarky reklame hjelper dem. Jeg tror faktisk de bare høres ut som noen bortskjemte barn som skryter av sitt nyeste leketøy og gir fingeren til etablissementet (det er meg og deg).

Det kan være på tide å drepe hele Mac vs. PC-kampanjen.

Et sentralt element for god markedsføring er aktualitet. Det er viktig at markedsføringen forblir relevant for publikum ... og endringer i økonomien påvirker folks kjøpsbeslutninger. Som et resultat er det viktig å justere deretter. Det er på tide at Apple tilpasser seg.

9 Kommentarer

 1. 1

  Doug,

  Jeg tror det siste avsnittet ditt forklarer hvorfor Apple mister markedsandeler. Forbrukerens tankesett har endret seg drastisk det siste året eller så, og Apple har ennå ikke endret markedsføringsstrategien. Microsoft har de under $ 1500 bærbare reklamene rett til hjertet til en kostnadsbevisst forbruker.

  Adam

 2. 2
 3. 3

  Jeg tror de markedsfører til et visst kunnskapsnivå, og har holdt på i en stund. For folk som virkelig ikke vil tukle i det hele tatt med maskinene sine (definitivt ikke meg), er markedsføringen deres effektiv siden den prøver å vise frem hvor enkle de er. Annonsen deres for "Geniuses" gjør ingenting for meg, jeg vil virkelig ikke og kan ikke komme til et overfylt kjøpesenter i løpet av normal arbeidstid, men jeg KAN søke online for å få hjelp fra 90% + markedsandelen på PC brukere. Deres "Eliminering" -annonse prøver å fortelle meg at bare ett valg er bra, men da jeg kjøpte den nyeste bærbare datamaskinen min, ble Mac-ene sendt over fordi de ikke hadde det riktige funksjonssettet jeg trengte, men jeg var i stand til å finne riktig PC som hadde alt jeg ønsket.

 4. 4

  Jeg var en fan av de subtile jabene som ble laget i de første par seriene av Mac. Men jeg trodde de tok for negativt av en sving for 9 måneder siden, omtrent da "Vista bashing" begynte. Siden den gang har min mening om annonsene deres avtatt.

  For meg gjør de nyere annonsene en bedre jobb med å få eksisterende Mac-brukere til å føle seg bedre enn deres valg enn å gjøre det for nye brukere. Vis forsiktig (og komisk) fordelene med produktet ditt, og folk vil komme til din side. Krenk konkurransen og indirekte de som bruker den, og du risikerer fremmedgjøring og hardnekt å til og med vurdere en endring.

  Jeg er ikke sikker på hvor effektive Microsoft Laptop Hunter-annonser er generelt, men de viser i det minste pris- og variasjonsfordelene til Windows-baserte datamaskiner. Personlig ville jeg ha en $ 2,800 17 Pro MacBook Pro, men jeg kjøpte en $ 325 Windows-basert netbook. Netbook er det helt motsatte av MacBook Pro, men prisforskjellen fikk meg til å revurdere hva som er viktig vs hva som ville være veldig hyggelig å ha.

  Apple vil alltid ha en lojal teknologentusiast som følger, og i tillegg vil det være de som er villige til å betale mer for større brukervennlighet. Men den nåværende økonomien tvinger flere til å ta beslutninger utelukkende basert på forhåndskostnader, og det har aldri vært et markedssegment der Apple ser ut til å konkurrere. Og deres nåværende annonser forbedrer på ingen måte denne situasjonen, på godt og vondt.

 5. 5

  For en stund tilbake hørte jeg Merlin Mann si at hvis det ikke er verdt å kjøpe et Apple, er det ikke verdt pengene - noe jeg tror.

  Offentliggjøring: Jeg bruker en Mac på jobben og en Windows-maskin hjemme.

 6. 6

  Jeg tror du er forvirrende markedsføring og annonsering.

  Apples markedsføring siden jobben kom tilbake har unektelig vært strålende, mens noen individuelle annonser og kampanjer noen ganger har kommet til kort.

  Jeg tror at argumentet om at Apples nylige store suksesser skyldes markedsføring, er helt falskt. Hjørnesteinen i Apples strategi har alltid vært å lage gode produkter, ikke god markedsføring.

  IPod var en stor suksess ikke på grunn av de dansende silhuettannonsene, men fordi det var / er et fenomenalt produkt som var / er langt over det som er annet enn på markedet.

  Uavhengig av økonomiske forhold, vil forbrukerne alltid betale for gode produkter. Apple ble grunnlagt i en lavkonjunktur og fortsetter å trives i denne lavkonjunkturen.

  Påstanden om at Microsoft får markedsandeler på Apple kan være litt for tidlig. De rapporter som jeg har sett ser ut til å hevde det motsatte.

  • 7

   Hei Brian!

   Selv om jeg nevner annonsene, stiller jeg fortsatt spørsmålstegn ved markedsføringen, ikke annonseringen. Jeg stiller heller ikke spørsmålstegn ved de utrolige produktene. Jeg svarer på denne kommentaren via Ipod, og den bærbare datamaskinen min er MacBookPro. Spørsmålet mitt er hvor mye vekt hadde Apples markedsføringsstrategier for å lykkes? Var det ganske enkelt rikdom som spilte en rolle?

 7. 8

  Doug,

  Jeg elsker denne diskusjonen. Takk for at du startet den. Etter mitt syn har Apple og vil fortsette å ha strålende markedsføring. Selskapet har holdt ut gjennom mange nedgangstider, delvis på grunn av deres markedsførende kunnskap og evne til å justere seg på en krone. Den nåværende annonsekampanjen er bare ett element i strategien, som jeg synes mange av kommentarene fokuserer litt for tungt på. Jeg tror referansen til annonsen i starten satte folk på det sporet. Uansett innebærer Apples markedsføringsstrategi så mye mer enn et stykke taktisk reklame. Produktplanlegging, prising, posisjonering, design og timing utført gjennom målrettet reklame, pr, event og andre direkte og indirekte salgsstrategier og taktikker vil holde dette selskapet i forkant av markedsføringsdiskusjoner i lang tid.

 8. 9

  Hei Douglas, beklager å legge igjen en kommentar utenfor emnet, men det ser ut til at den første lenken, som sier at klikket kastet for å se en video, lenker til en video fører til en 404-side, “Vi kunne ikke finne det! Enten er du tapt, eller så er vi! ”. Igjen ... unnskyldninger for kommentaren utenfor emnet.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.