Suger Apples markedsføring?

Depositphotos 24060249 s

Hvem er markedsføringen som virkelig vinner her, Apple eller Microsoft? Klikk gjennom hvis du ikke ser videoen.

Dette innlegget ble inspirert av en samtale jeg ble med om Microsoft får litt bakke mot Apple. Samtalen fortsatte på Twitter med en flott tweet fra Kara:

Fra karaweber: @douglaskarr likte dagens innlegg. Snarky er ute, og kampanjen "I'm a Mac" begynner å lese som snarky. (FTR, jeg er også en Apple-fan).

Jeg håper dette utløser en enorm debatt. Apple blir sett på som et av de beste markedsføringsteamene i teknologi i dag, men jeg begynner å ha andre tanker om deres innsats. Spillte markedsføring en stor rolle i Apples nylige suksess? Eller var det bare disponibel inntekt? Vennligst ikke bland produkt med markedsføring på dette - jeg innser at iPhone er en spillveksler i bransjen. Spørsmålet mitt er ikke om Apple har gode produkter eller ikke, det er hvor stor innvirkning markedsføringen hadde på Apples enorme salgsvekst?

Var det virkelig Apples markedsføring som gjorde forskjellen?

Når tider er tøffe og disponibel inntekt er nede, må forbrukere og bedrifter ta vanskeligere kjøpsbeslutninger. Siden Microsoft vinner tilbake markedsandeler fra Apple på gjenstander som bærbare datamaskiner, ser det ut til at Microsoft vinner verdikrig. Det vil si at Apples markedsføring av kult, elegant design, brukervennlighet og mindre problemer ... ikke fungerer.

Det betyr at intelligente forbrukere ikke tror at kostnaden for et Apple er verdt det lenger. Apple gjør ikke saken ... og jeg tror ikke (og heller ikke Kara) at snarky reklame hjelper dem. Jeg tror faktisk de bare høres ut som noen bortskjemte barn som skryter av sitt nyeste leketøy og gir fingeren til etablissementet (det er meg og deg).

Det kan være på tide å drepe hele Mac vs. PC-kampanjen.

Et sentralt element for god markedsføring er aktualitet. Det er viktig at markedsføringen holder seg relevant for publikum ... og endringer i økonomien påvirker folks kjøpsbeslutninger. Som et resultat er det nøkkelen å justere deretter. Det er på tide for Apple å justere seg.

9 Kommentarer

 1. 1

  Doug,

  Jeg tror det siste avsnittet ditt forklarer hvorfor Apple taper markedsandeler. Forbrukertankegangen har endret seg drastisk det siste året eller så, og Apple har ennå ikke endret sin markedsføringsstrategi. Microsoft har, under $1500 bærbare reklamer går rett til hjertet av en kostnadsbevisst forbruker.

  Adam

 2. 2
 3. 3

  Jeg tror de er, og har vært en stund, markedsføring til et visst kunnskapsnivå. For folk som virkelig ikke vil tukle med maskinene sine (definitivt ikke meg), er markedsføringen deres effektiv siden den prøver å vise frem hvor enkle de er. Annonsen deres som promoterer «geniene» gjør ingenting for meg, jeg vil virkelig ikke og kan ikke komme meg til et overfylt kjøpesenter i normal arbeidstid, men jeg KAN søke på nettet for å få hjelp fra 90 %+ markedsandelen til PC brukere. Deres "Eliminerings"-annonse prøver å fortelle meg at bare ett valg er bra, men da jeg kjøpte min nyeste bærbare datamaskin, ble Mac-er forbigått fordi de ikke hadde det riktige funksjonssettet jeg trengte, men jeg klarte å finne den rette PC-en. som hadde alt jeg ønsket.

 4. 4

  Jeg var en fan av de subtile jabsene som ble laget i de første par seriene med Mac-tillegg. Men jeg syntes de tok for negativt av en vending for ca. 9 måneder siden, omtrent på den tiden "Vista-bashing" begynte. Siden den gang har min mening om annonsene deres falt jevnt og trutt.

  For meg gjør de nyere annonsene en bedre jobb med å få eksisterende Mac-brukere til å føle seg overlegne når det gjelder valget sitt, enn det gjør å bringe nye brukere inn i folden. Vis forsiktig (og komisk) fordelene med produktet ditt, og folk vil komme over til din side. Åpenlyst fornærme konkurrentene, og indirekte de som bruker det, og du risikerer fremmedgjøring og hardnakket nektelse av å vurdere en endring.

  Jeg er ikke sikker på hvor effektive Microsoft Laptop Hunter-annonsene er totalt sett, men de demonstrerer i det minste pris- og variasjonsfordelene til Windows-baserte datamaskiner. Personlig ville jeg ha en $2,800 17" MacBook Pro, men jeg kjøpte en $325 Windows-basert netbook. Netbook-en er det motsatte av MacBook Pro, men prisforskjellen fikk meg til å revurdere hva som er essensielt kontra hva som ville vært veldig fint å ha.

  Apple vil alltid ha en lojal tech-entusiast som følger, og i tillegg vil det være de som er villige til å betale mer for større brukervennlighet. Men den nåværende økonomien tvinger flere mennesker til å ta beslutninger basert utelukkende på forhåndskostnader, og det har aldri vært et markedssegment hvor Apple ser ut til å konkurrere. Og deres nåværende annonser forbedrer på ingen måte denne situasjonen, på godt og vondt.

 5. 5

  For en stund tilbake hørte jeg Merlin Mann si at hvis det ikke er verdt pengene å kjøpe en Apple, så er det ikke verdt pengene – noe jeg tror.

  Avsløring: Jeg bruker en Mac på jobben og en Windows-maskin hjemme.

 6. 6

  Jeg tror du er forvirrende markedsføring og annonsering.

  Apples markedsføring siden Jobs kom tilbake har unektelig vært strålende, mens enkelte individuelle annonser og kampanjer tidvis har falt til kort.

  Jeg tror at argumentet om at Apples nylige enorme suksesser skyldes markedsføring er helt feil. Hjørnesteinen i Apples strategi har alltid vært å lage gode produkter, ikke god markedsføring.

  iPod var en stor suksess ikke på grunn av de dansende silhuett-reklamene, men fordi den var/er et fenomenalt produkt som var/er langt og over alt annet på markedet.

  Uavhengig av økonomiske forhold, vil forbrukerne alltid betale for gode produkter. Apple ble grunnlagt i en resesjon og fortsetter å trives i denne resesjonen.

  Påstanden om at Microsoft vinner markedsandeler på Apple kan være litt for tidlig. De rapporter som jeg har sett synes å påstå det motsatte.

  • 7

   Hei Brian!

   Selv om jeg nevner annonsene, stiller jeg spørsmål ved markedsføringen, ikke reklamen. Jeg stiller heller ikke spørsmål ved de utrolige produktene. Jeg svarer på denne kommentaren via Ipod, og min foretrukne bærbare er min MacBookPro. Spørsmålet mitt er hvor stor vekt hadde Apples markedsføringsstrategier i suksessen deres? Var det rett og slett rikdom som spilte en rolle?

 7. 8

  Doug,

  Jeg elsker denne diskusjonen. Takk for at du startet det. Etter mitt syn har Apple og vil fortsette å ha strålende markedsføring. Selskapet har holdt ut gjennom mange nedgangstider, mye på grunn av deres markedsføringskunnskaper og evne til å justere for en krone. Den nåværende annonsekampanjen er bare ett element i strategien, som jeg synes mange av kommentarene fokuserer litt for tungt på. Jeg tror referansen til annonsen i starten satte folk på det sporet. Uansett involverer Apples markedsføringsstrategi så mye mer enn et stykke taktisk reklame. Produktplanlegging, prissetting, posisjonering, design og timing utført gjennom målrettet annonsering, pr, begivenhet og andre direkte og indirekte salgsstrategier og taktikker vil holde dette selskapet i forkant av markedsføringsdiskusjoner i lang tid.

 8. 9

  Hei Douglas, beklager å legge igjen en kommentar utenom emnet, men det ser ut til at den første lenken, som sier å klikke kastet for å se en video, er kobling til en video som fører til en 404-side, "Vi kunne ikke finne det! Enten er du fortapt eller så er vi det!”. Igjen ... beklager den off-topic kommentaren.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.