WiFi i biler? Bilindustrien forstår meg ikke

cadillac que

En av luksusene jeg liker i livet er en vakker bil. Jeg drar ikke på dyre ferier, jeg bor i et krageområdet og har ikke dyre hobbyer ... så bilen min er min godbit for meg selv. Jeg kjører massevis av miles hvert år og liker å kjøre til alle destinasjoner i løpet av et par dagers kjøretur.

Bilen min har 3 innebygde HD-skjermer - en berøringsskjerm i konsollen og en på baksiden av hvert av forsetene. De siste 3 årene tror jeg at jeg bare har brukt en av skjermene i baksetet en gang ... da datteren min satt på baksetet på en tur. Bilen har DVD-spiller, lyd- / videokobling i baksetet, satellittradio og OnStar. Det er en kartplattform som er innebygd i konsollen.

I forsetet mitt på disse turene er iPad og iPhone med nødvendige ladere og USB-tilkobling til bilens lydsystem. I baksetet har jeg den bærbare datamaskinen min. Bluetooth kobler telefonen min til systemet.

  • Så snart rettssaken var ferdig for satellittradioJeg slapp det. iTunes-radio og musikken på min iPhone gir mye rikere kvalitet via USB-tilkoblingen gjennom Bose surround sound system i bilen.
  • De kartplattform krever en oppgradering via DVD hvert år som koster over $ 100 for å holde kartene oppdatert. Jeg bruker dem ikke fordi jeg bruker Google Maps og all kontaktinformasjonen min, Internett-søk og kalenderen min er helt integrert.
  • Bilen fulgte med sitt eget telefonnummer at jeg aldri har aktivert ... det er derfor jeg har en smarttelefon og bruker Bluetooth-tilkobling (det fungerer perfekt).
  • Bilen har en intern 40 GB harddisk at jeg kan overføre musikk til via USB, CD eller DVD ... men ikke via smarttelefonen min. Så jeg har noen få tilfeldige CDer lastet som jeg aldri hører på.
  • My OnStar-abonnement slutter snart, og jeg tenker seriøst på å ikke registrere meg for løpende service. Jeg bruker det bare ikke ... til noe.

Siden iOS ble oppdatert, har jeg hatt problemer med at telefonen min ikke blir gjenkjent med bilen. Bilen har ikke oppgraderinger, En app store, heller ikke integreres det sømløst med livet mitt ... men telefonen min gjør det.

Nå er GM det legge til wifi i bilene sine som et alternativ. Jeg allerede ha wifi ... gjennom hotspots på iPhone og iPad. Bil wifi-kunngjøringen har satt meg over kanten. Utenom at GM-styrelederen er en Telecom-fyr, kan jeg bare ikke finne ut hvorfor de går denne veien.

Jeg tar ikke bilen min overalt, Jeg tar telefonen min overalt.

Salg av iPad og salg av nettbrett outseller hvert skrivebord der ute. Jeg har lest noen nyheter om at Apple jobber med å bringe et iOS-grensesnitt til biler i løpet av de neste årene. Ingen tvil om at Android kunne komme dit tidligere. Det jeg ikke kan forstå, er hvorfor bilindustrien prøver å jobbe parallelt når all teknologien allerede finnes i håndflaten min.

Telefonen min er ikke tilbehør til bilen min.

Jeg vil ha et dashbord som jeg kan skyve telefonen inn i som gjør det mulig å bruke en konsoll som viser vanlige applikasjoner på en større berøringsskjerm. Jeg vil at tastaturet er deaktivert med mindre bilen stopper. Jeg skulle ikke engang være i stand til å fjerne telefonen med mindre jeg er i parken. Kvitt deg med bakskjermene og installer universelle braketter for nettbrett. La passasjerene plugge telefonen eller nettbrettet, lytte til sin egen musikk eller koble til en bil gjennom en app for å utvide skjermen (som AirPlay for AppleTV). La meg spille musikk eller passasjer.

Bilen min er tilbehør til telefonen min.

Jeg vil kontrollere, oppgradere, kjøpe apper, lytte til musikk, få tilgang til kart eller dele skjermen min på enhetene mine... ikke bilens plattform. Jeg vil ikke betale for nye dataplaner, nye telefonplaner, nye musikkplaner, nye kartdata ... når jeg allerede betaler for det på smarttelefonene og nettbrettene mine.

Det eneste jeg kan velge er en OnStar eller annen satellittdataforbindelse som jeg vil betale for som sikkerhetskopi i tilfelle jeg er utenfor mobilområdet til operatøren min. I tillegg vil et reservebatteri for å koble til enheten min hvis bilen er i en ulykke og strøm ikke er tilgjengelig, noe som er verdt å betale for.

Bilprodusenter burde ikke jobbe med operativsystemer og wifi-tilkobling, de burde jobbe for å bringe bilopplevelsen til applikasjoner på telefonen min ... og deretter et system som kobler bilen til telefonen min.

Merk: Foto er fra Cadillac og er deres CUE-system.

2 Kommentarer

  1. 1

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.