Topp 3 viktige elementer å huske for B2B-blogging

b2b blogging

I forberedelsene til Marketing Profs Business to Business Conference i Chicago bestemte jeg meg for å redusere presentasjonsbildene mine til et minimum. Presentasjoner med mange kulepunkter er IMHO, forferdelig og besøkende husker sjelden noe av informasjonen som er presentert.

I stedet vil jeg velge tre termer som skal stikke i hodet på markedsførerne når det gjelder B2B blogging. I tillegg vil jeg bruke sterke bilder slik at folk husker meldingen.

Tanke lederskap

Tanke lederskap

Jeg valgte et bilde av Seth Godin. Folk respekterer Seth fordi han er en tankeleder i markedsførings- og reklamebransjen. Seth svømmer mot strømmen og har en gave for å tydelig påpeke svikt i status quo. Han får oss til å tenke. Alle setter pris på en tankeleder og å bli anerkjent som en er enestående for din virksomhet. En blogg er et perfekt medium for å bli anerkjent som en tankeleder.

Voice

Voice

Folk liker ikke å lese ord på en side, de liker å høre stemmen til en person. Eksempel på, denne lille visuelle av Jonathan Schwartz, Blogger og administrerende direktør i Sun Microsystems vs. Samuel J. Palmisano, Styreleder, IBM - ser på antall sider med lenker til deres respektive nettsteder.

Jeg visste faktisk ikke hvem styrelederen for IBM var da jeg undersøkte dette.

Frykt

Frykt

Det siste ordet er frykt. Det er det som stopper de fleste bedrifter fra å få en blogg i gang. Frykt for å miste kontrollen over merkevaren, frykt for dårlige kommentarer, frykt for at folk peker fingrene og ler, frykt for å fortelle sannheten. Noe av statistikken peker på hvordan frykt ødelegger noen merkevares evne til å tiltrekke lesere og oppmerksomhet. Noen av de andre statistikkene peker på selskaper som overvant frykten og legger alt ut for folk å fordøye ... og de vinner på grunn av det.

Frykt er aldri en strategi. Noen fortalte meg en gang at du aldri kan løpe fort når du alltid ser bak deg. For mange selskaper er usikre og frykter det ukjente. Ironien er at deres største frykt sannsynligvis vil gå i oppfyllelse fordi de ikke overvant dem.

4 Kommentarer

 1. 1

  Doug,
  Alle tre elementene du nevnte har vært diskusjonsemner i mitt firma. Det morsomme er at punkt 1 og 2 er enkle diskusjoner. Alle er vanligvis på samme side og godtar dem som sanne. Det tredje punktet har imidlertid vært en gjenopptatt sak i lang tid. Folk ser ut til å få det, eller ikke. Jeg kan ikke fortelle deg hvor mange ganger emnet med dårlige kommentarer har kommet opp som en grunn til ikke å gjøre noen form for sosiale medier. Det går til og med så langt som en frykt for at en konkurrent saboterer oss ved å legge ut løgner * sukk *. Kampen fortsetter.

  Jeff

  • 2

   Jeff,

   Den gode nyheten er at det ikke er noen fastlagt regel for overvåking av kommentarer på en B2B-forretningsblogg. Det er så enkelt som å innføre en "fin regel" der alle kommentarer modereres og betyr at kommentarer ignoreres eller besvares personlig. Jeg har over 3,000 kommentarer på bloggen min og har bare måtte skrive 2 personer tilbake og fortelle dem at jeg ikke ville legge ut kommentaren deres.

   Bare vær sikker på å gi folk beskjed på forhånd - dette er en forretningsblogg for å åpne kommunikasjon til kundene dine og finne løsninger - ikke et åpent forum for å bash selskapet. I tillegg, hvis disse er opprørte kunder, kan muligheten til å skrive dem tilbake personlig og hjelpe dem med å lufte, snu dem!

   Moderering er en flott funksjon i nesten alle bloggplattformer. Med en B2B-blogg vil jeg insistere på det!

   Ironisk nok er problemet med negativitet i virksomheten at folk ikke ser på virksomheter som 'mennesker'. Sjelden ville noen snakke med en person slik de skulle skrive en bedrift. Jeg snakker av erfaring ... Jeg vil smelle en bedrift når jeg fyller ut "kontakt oss" -skjemaet, men når jeg kommer på telefonen med dem, vet jeg at det vanligvis ikke er personens feil i den andre enden, og jeg toner det ned .

   Å ha en blogg gir kundene en person å se og bli kjent med - og minimere risikoen for at de starter en krig online.

   Lykke til!
   Doug

 2. 3

  Doug,
  Takk for svaret. Du tar opp et godt poeng. Jeg pleier å abonnere på “ikke-modererte kommentarer” -skolen i sosiale medier. Jeg føler bare det gir en viss følelse av empowerment til leseren / forbrukeren av mediestykket. Dette bidrar uten tvil til noe av frykten i selskapet mitt. Kanskje jeg burde dempe tilnærmingen litt.

  Jeff

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.