Hvordan jeg bygde en million dollar B2B-virksomhet med LinkedIn-video

LinkedIn videomarkedsføring

Video har tjent sin plass som et av de viktigste markedsføringsverktøyene, med 85% av bedriftene bruke video for å oppnå sine markedsføringsmål. Hvis vi bare ser på B2B-markedsføring, 87% av video markedsførere har beskrevet LinkedIn som en effektiv kanal for å forbedre konverteringsfrekvensen.

Hvis B2B-gründere ikke benytter seg av denne muligheten, går de glipp av det. Ved å bygge en personlig merkevarestrategi sentrert på LinkedIn-video, var jeg i stand til å utvide virksomheten min til over en million dollar uten finansiering. 

Å lage effektiv video for LinkedIn går utover standard råd om markedsføringsvideo. LinkedIn-videoer må lages og optimaliseres spesielt for plattformen for å nå riktig publikum og få en reell innvirkning.

Her er hva jeg har lært (og hva jeg skulle ønske jeg hadde kjent) om å bruke LinkedIn-video til å bygge et B2B-selskap. 

Kjøreresultater

Jeg forpliktet meg til opping mitt LinkedIn-videospill for omtrent to år siden. Jeg hadde dablet med å lage videoer for bedriftsinnlegg, men personlig merkevarebygging var helt nytt for meg. Jeg pleide å tro at det å lage LinkedIn-videoer krevde å stå med perfekt holdning foran en tavle og spytte av (tydelig skriptet) inngående markedsføringskunnskap. Jeg skiftet strategien min og begynte å lage mer uformelle videoer bare ved å snakke om de delene av bransjen som jeg kjenner og elsker.

I stedet for å fokusere på å selge virksomheten min, fokuserte jeg på å bringe alvor verdi for publikum. Jeg fortsatte å lage flere videoer og etablerte meg som fagekspert innen markedsføring, virksomhet, ledelse og entreprenørskap. Gjennom jevnlig innleggelse og regelmessig interaksjon økte jeg publikum enormt de neste månedene: det har nå nådd 70,000 følgere! 

Min videostrategi dreier (og min vilje til å bli litt personlig) betalte seg i form av mange nye potensielle kunder. Ved å sette meg selv der ute og snakke om livet mitt blir folk kjent med meg, når ut hvis de tror de er i stand til å jobbe med oss, og salgsprosessen går lynraskt. Da disse LinkedIn-potensialene begynte å besøke selskapets nettside eller nå ut til meg, var de allerede varme kunder. Til dags dato har selskapet mitt signert mer enn en million dollar i kontrakter fra potensielle kunder som kommer fra LinkedIn.

Selv om jeg har hjelp fra et fantastisk team som pleier disse lederne, er leadgenerering et stort første skritt — og det krever en sterk LinkedIn-videostrategi.

Forteller en visuell historie

LinkedIn-videoer er en fin måte å fortelle overbevisende, visuelle historier om ditt personlige merke og din virksomhet. Selv om begge formatene er gode, formidler du ofte så mye mer om merkevaren din i en video enn du kunne i et blogginnlegg. 

Verdien av video ligger i det du er i stand til å formidle visuelt / hørbart. Video lar folk få kontakt med deg og til og med bli kjent med deg fordi de kan hente informasjon fra kroppsspråket ditt og måten du snakker på. Mange har fortalt meg at de føler at de allerede kjenner meg fra å se på videoene jeg deler på LinkedIn.

Den samme meldingen kan mottas så mye annerledes når du hører høyttalerens tone og følelser. Sosiale medier er episentret for sprø tekstinnlegg, men video føles mer autentisk. Video humaniserer også “høydepunktrullen” som sosiale medier har blitt. Du må bli litt råere, litt mer ekte for å dele video - en leksjon jeg kontinuerlig lærte det siste året mens jeg filmet videoer med tre barn som lærte hjemmefra i bakgrunnen. 

Dyrke ditt ideelle publikum 

De samme beste metodene vi bruker for andre markedsføringskanaler, gjelder også her; nemlig at du må være strategisk med publikum, og du må gi folk en grunn til å bry seg. 

Så mye som vi liker å tro at casting av et bredt nett vil generere flere potensielle kunder, vet vi at det ikke er sant. Du må være bevisst om publikum når du oppretter LinkedIn-video. Hvem snakker du med? Mens du alltid bør henvise skriftlig innhold til en bestemt person, vil det å ha et spesifikt publikum i tankene som du bokstavelig talt henvender deg til mens du filmer, hjelpe deg med å lage mer overbevisende innhold. 

Når du har bestemt hvem du snakker med, trenger du en melding som vil gi gjenklang. Du vet hva som definitivt ikke vil gi gjenklang? En beskrivelse av produktet eller tjenesten din. Du må gi folk en grunn til å bry seg om firmaet ditt før du snakker om det. Fokuser på å lage innhold som er lærerikt med lite omtale av selskapet ditt. 

Før du begynner å filme, spør deg selv:

  • Hva bryr publikum meg om? 
  • Hva er publikum mitt bekymret for?
  • Hva vil publikum mitt lære om på LinkedIn?

Husk: å kultivere et publikum stopper ikke når du treffer 'Innlegg'. Du må også bygge publikum på baksiden ved å samhandle med (og ta oppriktig interesse for) målmarkedet ditt. 

For å sikre at målgruppen du skisserte faktisk ser videoen din, hjelper det å være tilkoblinger først. Mitt team og jeg gjør dette ved å lage lister over potensielle kunder i hver bransje og invitere dem til å bli med i nettverkene våre slik at de kan se innholdet vårt i feeden. De blir regelmessig påminnet om merkevaren vår og verdien vår uten at vi trenger å selge åpenlyst. 

Opprette din LinkedIn-videostrategi

Klar til å begynne å lage din egen LinkedIn-video for å bygge ditt personlige og firma merkevare? Ikke svett det - det er lettere å kom i gang enn du tror. 

Her er noen av tipsene jeg har lært om å lage effektiv LinkedIn-video de siste to årene - inkludert 2 måneders utvikling av video under en pandemi:

  • Ikke tenk over det. Bare slå på kameraet og skyte. Jeg ser ikke engang mine egne videoer fordi jeg plukker meg ut.
  • Del innlegg om morgenen. Du vil se mye mer engasjement om morgenen enn om kvelden.
  • Legg til undertekster. Folk ser kanskje på telefonen eller rundt andre, og vil heller lese enn å lytte. Det er også en god praksis for tilgjengelighet. 
  • Legg til en overskrift. Mens du legger til undertekster, kan du legge til en oppsiktsvekkende overskrift på videoen din

Jackie Hermes på LinkedIn-video

  • Bli personlig. Innleggene mine som har gjort veldig bra har handlet om å mislykkes, reflektere over fremgang og håndtering av vanskelige situasjoner. 
  • Vær original. Jeg har eksperimentert med å legge ut videoserier, men å ha noe nytt å si (med forskjellige titler og miniatyrbilder) er mest engasjerende. 
  • Tillegg med kopi. Folk ser kanskje ikke hele videoen din, og det er ok! Gi dem en grunn til å holde seg på innlegget ditt og engasjere deg ved å legge til overbevisende kopi. 

For å utvide B2B-merkevaren din og holde deg konkurransedyktig, må du bruke LinkedIn-video. Så lukk øynene og hopp inn! Når du begynner å legge ut innlegg, vil du ikke tro at du ikke lastet opp før. 

Følg Jackie Hermes på LinkedIn

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.