Bloggin 'er ikke lett! Selv med Vox

vox-blogging

Oppdatering: Vox-plattformen ble stengt i 2010.

I det siste tenker jeg mye på å gi mer dokumentasjon og til og med litt offentlig tale på blogging. Hvorfor? Bloggin er ikke lett! Bedrifter innser dette ... å sette deg selv 'naken' ut på nettet er kanskje ikke en god strategi. Utover strategien og innholdet er imidlertid teknologien.

Bloggin er ikke lett.

Visst, de flotte bloggerne får det til å se enkelt ut. De kaster opp en blogg og blir møtt med tusenvis av dollar i annonser. Folk kaster dem penger. Men hva med mamma og pop som rett og slett ønsker å lage en enkel blogg om virksomheten eller familien? Internett analytics, autoritet, søkemotoroptimalisering, rangering, trackbacks, pings, post snegler, kommentarer, brukergenerert tilbakemelding, kategorier, tagging, feeds, feed analytics, e-postabonnement ... det er nok til å få noen til å stikke av og skrike!

Det er lett for meg fordi jeg har holdt på i et år og dissekert alle komponentene i bloggingen. Jeg forstår. Jeg er en nerd. Det er min hobby, jobb og kjærlighet.

Den nye ungen på blokka er Vox. Jeg så noen skjermbilder av Vox for å skyve innhold (lyd, video eller bilde) inn i innlegget og var imponert over hvor enkle de gjorde det. Men det var der lett stoppet.

Her er et skjermbilde:

Vox

Det er ikke mindre enn 30 lenker på bloggsiden min for ting å gjøre. Jeg ville bare laste opp et bilde til bloggen og avviklet forvirrende bloggbildet for profilbildet. Hvis du skal vise deg selv som det neste "enkle" verktøyet for blogging, er du sikker på at det blir bedre. Det er ingen måte jeg vil presse en venn av meg til dette verktøyet. Jeg vil heller snakke dem igjennom WordPress or Blogger.

Kanskje et av problemene med Vox er at den ble påvirket av bloggere for blogging. Hvis SixApart virkelig ønsket å lage en enkel bloggplattform, burde de ha sett etter folk som aldri har blogget før. Jeg er ikke sikker på hva adopsjonsgraden er for å klatre opp på Vox, men jeg tviler på at de er spektakulære.

2 Kommentarer

  1. 1

    Du har et godt poeng Doug. Fremtiden og veksten i blogging og folk som kommer til bloggen din er de "vanlige" menneskene. Noen mennesker som kanskje ikke engang vet hva begrepet blogging betyr i dag.

  2. 2

    Jeg sjekket ut Vox da den først ble lansert også, og var ikke så imponert over den. Den har et fancy frosting-deksel, men når den graver dypt ned, er den ikke like morsom eller enkel å bruke. Jeg tror de kan bruke en overhaling på systemet.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.