#BlogIndiana: Jason Falls, bloggere og Google-gudene

blogg indiana

Det var en flott start i dag på Blogg Indianaog Jason Falls startet saftene som flyter ved å spille ned viktigheten av søkemotoroptimalisering, sette noen tvil om ghostblogging, og snakke med bloggere om at det er greit å ikke følge reglene. Jason's hovedretning var mye mer grundig og grundig ... men det er de tingene som sitter fast i min gjennomgang.

Minst en av vennene mine kunne ane reaksjonen min ... og det hadde jeg to spøkelsesbloggere sitter bak meg så jeg er sikker på at jeg vet hva de tenkte!
xemion-tweet.png

Synes jeg bloggere bør følge regler?

Jeg er 100% enig med Jason! Det er ingen regler. Det ville være som Alexander Graham Bell la ut en bok om hvordan man bruker telefoner noen år etter at han opprettet dem. Blogosfæren er fortsatt ung, og det som fungerer for deg, fungerer kanskje ikke for andre. Leserne mine vet allerede hvordan jeg har det sosiale medier lyver og regler er en løgn.

Vi har ikke regler ... det vi har, er imidlertid litt erfaring med mediet og å gjenkjenne hva som fungerer og hva som ikke fungerer, slik at vi kan videreformidle den kunnskapen for andre å teste.

Bør bloggere ignorere søk?

Chris Baggott kom nesten ut av setet sitt da Jason foreslo å ikke bekymre seg for søk. Han stilte et like saftig spørsmål: "Gjør du ikke mennesker en bjørnetjeneste ved ikke å ha innholdet ditt ... flott innhold ... funnet i søk?". Selvfølgelig trodde Jason ikke det.

BTW: Dette var ikke en fullstendig debatt - bare en sunn diskusjon av bloggstrategier. Jason gjorde en fantastisk jobb og var veldig gjennomsiktig om hvorfor han ikke trenger å bekymre seg for søk. Spørsmålet til Chris var imidlertid et som virkelig reiser et gyldig poeng. Hvis det er søkere der ute som leter etter deg ... og de ikke finner deg, er det ikke et problem?

Er det et problem for søkemotorene? Eller er det problemet ditt?

Svaret mitt vil være at det er problemet ditt. Google har vært altfor sjenerøs til å levere alle verktøyene som er nødvendige for at folk skal forstå hvordan de kan optimalisere både nettstedet og innholdet. Google gir oss til og med vår rangering etter nøkkelord eller uttrykk, og søkevolum på nevnte nøkkelord - og erkjenner at de som ønsker å konkurrere i dette løpet, må gjøre noen justeringer.

Jeg hater å spille for Google-gudene like mye som noen andre. Jeg skulle ønske jeg kunne skrive overbevisende innhold og ikke trengte å være opptatt av å nevne nøkkelord, synonyme ord og kombinasjoner av nøkkelord i innholdet mitt. Det gjør jeg imidlertid, slik at folk som leter etter disse svarene, finner dem på bloggen min! Og finn dem de gjør!

social-media-explorer.png Det handler om potensial! Går Social Media Explorer bra? Ja, selvfølgelig. Får Jason rådgivning og taleoppdrag fra bloggen sin? Ja det gjør han. Men det er potensial for Jason å få mye mer trafikk og nye henvendelser ved å bare optimalisere bloggens innhold. Jeg anbefaler ikke unaturlig sett - bare å plassere noen nøkkelord og setninger der de begge gir mening og tiltrekker søketrafikk. Enkel blogger for SEO.

Ta en titt på hvordan bloggene våre fungerer, og du vil finne at bloggen min har litt større rekkevidde ... men Jason er mye mer engasjert nasjonalt i sosiale medier. Han er en fremragende presentatør (jeg lærer fremdeles) og en underholdende foredragsholder. Han fortjener mer oppmerksomhet. Jeg tror å ignorere muligheten skader bloggens potensial - og han drar heller ikke fordel av den.

MERKNAD: Jeg sendte Jason min nye eBok uten kostnad. Jeg håper han ombestemmer seg. 🙂

Ghostblogging er et edelt yrke

Når er siste gang sjefen din fikk promotering for sitt arbeid? Satte du deg tom mens de rykket opp stigen? Eller plaget det deg bare litt at du hjalp til med å sette dem der? Det er det Ghostbloggers do. Ghostblogging er ikke et skittent ord, og det er heller ikke et skittent yrke, det er utrolig. En flott ghostblogger undersøker kilden og skriver innleggene nøyaktig på vegne av dem.

Jeg tror jeg har for stort hode til å gjøre det. Jeg vil ha kreditt der kreditt forfaller!

Er det falskt? Er det gjennomsiktig? Jeg tror ikke det er det! Hvis jeg satt og gjorde et intervju med deg og jeg skrev alle svarene dine - men jeg skrev det både veltalende og på en underholdende måte, gjør det deg noe mindre av en person? Det er noen STORE navn i bloggverdenen som ikke skriver sine egne materielle folk - jeg hater å bringe nyheten til deg!

Så lenge forutsetningen for disse blogginnleggene er din beskjed, hvorfor skulle noen bry seg om at noen andre skrev det opp? Visste du at Obamas innvielsestale ble skrevet av en 27 år gammel hvit fyr i Starbucks? Endrer det din mening om Obama? Er han falsk? Var det ikke gjennomsiktig?

Jeg tror ikke det ... Jeg syntes det var en fantastisk tale, og jeg er ikke i tvil om at Obama mente hvert ord han sa!

7 Kommentarer

 1. 1

  Fin utvidelse av den vennlige diskusjonen og debatten som ble ansporet av Jason Falls på #blogindiana i morges. Min pågående gåte er imidlertid at jeg fortsatt er enig med deg, Jason og Chris. Jeg tror det går tilbake til å bryte reglene. Hvis Jason ikke bryr seg om søk og det fungerer for ham, så gjør det det. Hvis han ikke bryr seg om hvem som ikke finner ham, hvis det ikke er en ondsinnet apati, så får det være. Hvis andre bloggere, inkludert deg selv, Chris, meg selv eller mine klienter ønsker å utnytte kraften til blogging for SEO, spill på. Hold diskusjonen flytende, jeg elsker å lære av samtalen og de som deltar i den.

 2. 2

  Doug, veldig rimelig og sa bra. Jeg er sikker på at Jason vil se feilen i hans veier med en slik gjennomtenkt overtalelse. Han tenker kanskje på de groveste eksemplene når det kommer til blogging for SEO og spøkelsesblogging. Vi ville nok vært enige med ham. Det er som å sammenligne en effektiv, provoserende eller underholdende TV-reklame med de av Peter Francis du-vet-hvem eller "søk direkte på pannen." Vi må ha smart markedsføring.

 3. 3

  To raske historiske notater ... mens Bell ikke skrev en bok om hvordan man bruker telefonen, ble det oppnådd en samtykkeavtale mellom selskapet hans og Western Union om at den ikke kunne brukes til telegrafi. Det var alt det var godt for inntil Thomas Edison oppfant karbonknappsenderen (mikrofonen) som gjorde langdistansetale praktisk. Og når vi snakker om presidenttaler, lærte Edison litt om å manipulere pressen etter å ha omformulert president Andrew Johnsons tale fra 11. september 1866 for Associated Press fullstendig. Så lenge spøkelsesbloggere får sjefen til å se bedre ut enn de faktisk er, vil ikke sjefen klage.

 4. 4

  Snakk om informasjonsoverbelastning! lol.
  Har vært fascinert av opplesninger om president Andrew Johnsons og klarte ofte ikke å sovne mens han fortsatte å gruble over fordelene ved hans evne til å snakke offentlig. TY Mike, jeg har aldri plugget inn muligheten for å tenke på at Thomas Alva sto bak Johnsons antatte oratoriske veltalenhet.
  Hopper frem til dagens emne; Burde vi ikke forestille oss at de fleste notabiliteter outsourcet en god del av sine offentlige meldinger på en eller annen måte? Vi har nå blitt informert om at ghostwriting eksisterte i den første president Johnsons æra, men hvem vet nøyaktig når håndverket ble født.
  Jeg overlater det spørsmålet til deg med et eget spørsmål ... hvem er den virkelige forfatteren av Bibelen. Ser ikke ut for meg å ha vært Gud eller Jesus, men vi aksepterer det som "Guds Ord." De utskjelte GHOSTWRITER'S IN THE SKY var til og med på jobb for 2,000 år siden!
  Jeg vil sannsynligvis ikke sovne lett i kveld, da jeg allerede har begynt å lure på om Karr betaler ghostwriters så vel som Gud betalte hans lol.

 5. 5

  Kanskje ghostblogging er et edelt yrke, men en person som bruker en slik tjeneste er ikke edel i det hele tatt. Han er i hvert fall ikke ærlig overfor sine lesere.

 6. 6

  Flott innlegg Doug. Jeg har tenkt på denne saken lenge nå. Faktisk skrev jeg et innlegg her om dagen forholdet mellom sosial og søkemessig betydning.

  Jeg var ikke på bloggen Indiana, så jeg har ingen referanseramme for akkurat denne samtalen. Jeg tror søkesynlighet er veldig viktig. Min tanke er at det er 3 kritiske faktorer for å få søkesynlighet, når det gjelder blogging.

  Den første er innhold. Da bloggen min fikk over 100 innlegg, begynte jeg å vinne mange søk på forskjellige termer. Jeg kan bare forestille meg hvor mange søk du ville vunnet med over tusen!

  Den andre er intern optimalisering. Jeg tror det er ekstremt viktig å sørge for at URL-permalinkene, titteltaggene, overskriftene og det generelle innholdet inneholder søkeordene dine, slik at innleggene dine kan bli funnet på Google. Jeg synes at dette er ganske enkelt å gjøre hvis du forstår det grunnleggende.

  Den tredje viktigste faktoren er lenker, og jeg må tro at det å bygge merkevaren din på sosiale medier er den LANGT enkleste måten å få folk til å lenke til deg.

  Så er jeg enig med Jason? Ja og nei.

  Det gir ingen mening for meg å ignorere den interne optimaliseringen av nettstedet ditt fullstendig. Hvorfor VIL du ikke at Google skal finne deg?!

  Men jeg tror at det er mye mer fornuftig å fokusere mer energi på din sosiale tilstedeværelse, få respekt fra andre bloggere, få autoritet gjennom lenker, noe som forresten vil hjelpe søkeoptimaliseringen din i det lange løp.

  Det som gjør meg opprørt er når folk oppfører seg som den eneste grunnen til at du bør blogge er for å vinne søk. Jeg må bare tro at det er SÅ viktig å sette et tungt fokus på den sosiale strategien din. Hvis du blogger mye med søkeordene dine, kommer du uansett til å vinne mange søk.

  Nå, er Ghostblogging et edelt yrke? Sikker! Er den skalerbar? Nei, ikke med mindre du administrerer et spøkelsesbloggingsbyrå. Hvis du er bloggeren, kan du bare gjøre så mye arbeid, og derfor kan du bare tjene så mye penger.

 7. 7

  Flott innlegg Doug. Jeg har tenkt på denne saken lenge nå. Faktisk skrev jeg et innlegg her om dagen forholdet mellom sosial og søkemessig betydning.

  Jeg var ikke på bloggen Indiana, så jeg har ingen referanseramme for akkurat denne samtalen. Jeg tror søkesynlighet er veldig viktig. Min tanke er at det er 3 kritiske faktorer for å få søkesynlighet, når det gjelder blogging.

  Den første er innhold. Da bloggen min fikk over 100 innlegg, begynte jeg å vinne mange søk på forskjellige termer. Jeg kan bare forestille meg hvor mange søk du ville vunnet med over tusen!

  Den andre er intern optimalisering. Jeg tror det er ekstremt viktig å sørge for at URL-permalinkene, titteltaggene, overskriftene og det generelle innholdet inneholder søkeordene dine, slik at innleggene dine kan bli funnet på Google. Jeg synes at dette er ganske enkelt å gjøre hvis du forstår det grunnleggende.

  Den tredje viktigste faktoren er lenker, og jeg må tro at det å bygge merkevaren din på sosiale medier er den LANGT enkleste måten å få folk til å lenke til deg.

  Så er jeg enig med Jason? Ja og nei.

  Det gir ingen mening for meg å ignorere den interne optimaliseringen av nettstedet ditt fullstendig. Hvorfor VIL du ikke at Google skal finne deg?!

  Men jeg tror at det er mye mer fornuftig å fokusere mer energi på din sosiale tilstedeværelse, få respekt fra andre bloggere, få autoritet gjennom lenker, noe som forresten vil hjelpe søkeoptimaliseringen din i det lange løp.

  Det som gjør meg opprørt er når folk oppfører seg som den eneste grunnen til at du bør blogge er for å vinne søk. Jeg må bare tro at det er SÅ viktig å sette et tungt fokus på den sosiale strategien din. Hvis du blogger mye med søkeordene dine, kommer du uansett til å vinne mange søk.

  Nå, er Ghostblogging et edelt yrke? Sikker! Er den skalerbar? Nei, ikke med mindre du administrerer et spøkelsesbloggingsbyrå. Hvis du er bloggeren, kan du bare gjøre så mye arbeid, og derfor kan du bare tjene så mye penger.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.