Hjernetrening - og litt om Doug

Noe av det jeg liker best med nettet er at det krysser grensen mellom kunst og programmering. I videregående skole var jeg en ivrig kunstner ... og tegnet alltid noe et sted. I løpet av eldre året tok jeg noen høyskolekurs i industriell tegning. Tegningen tok litt av friheten ut av blyanten min, men jeg likte virkelig presisjonen med tegningen. Jeg fulgte klassen, men tok det aldri opp på college.

I stedet begynte jeg i marinen og ble elektriker. Mange mennesker er overrasket over at fortiden min førte meg til markedsføring, databasemarkedsføring, webdesign og design av nettapplikasjoner ... men det var en naturlig utvikling. Logikken og disiplinen som kreves i arbeidet med industrielle elektriske og elektroniske maskiner ga meg noen gode logikk- og feilsøkingsopplevelser. Dette førte til slutt til at jeg gikk på college for elektronikkteknologi. På den tiden begynte jeg å feilsøke og designe stigen logikk programmering i PLC-er (Programmable Logic Controllers). Det førte til PC-integrasjon, programmering, nettverksintegrasjon og databaseintegrasjon.

Jeg ble forelsket i både teknologi og bransjen jeg var i ... Avisindustrien. Jeg ønsket å gå fra produksjonssiden til virksomheten til markedsførings- og reklamesiden ... men når noen ser deg i en blå uniform, er det vanskelig å få en markedsføringsjobb. Så ... Jeg lastet opp hestene og vognene og flyttet barna mine vestover, og jobbet for et databasemarkedsføringsfirma som designet, bygget og implementerte markedsføringsdatavarehus i hele avisindustrien. Det var fascinerende arbeid. Jeg jobbet også med noen av de største avisene og personlig utviklet noen gode applikasjoner i bransjen.

Jeg holdt fast ved bransjen i over et tiår og gjorde det ganske bra for meg selv. Jeg ble til og med nominert i bransjen som en av de 20 beste under 40 år. Jeg skrev i flere bransjeblader og satte erfaringene mine i bruk, og bygde opp et fremragende initiativ for databasemarkedsføring for lokalavisen. En endring i ledelsen der førte til mindre vekt på databasemarkedsføring. Aviser ble svelget opp i store tiår i tiåret mitt, så gründertalent var ikke noe du kunne bruke på lokalavisen. Til slutt bestemte jeg meg for å la avisen, og bransjen være igjen. Det var et tøft trekk. Heldigvis fikk jeg et lite dytt på vei ut. 🙂

Det neste året mitt ble brukt til å hjelpe andre selskaper med å bygge ut programmene sine, og til slutt fikk jeg en flott konsert med Eksakt mål. Det er et fantastisk selskap, et av de raskest voksende private selskapene i USA. De har et utmerket produkt, og jeg blir utfordret akkurat nå til å fortsette å gjøre det bedre.

Noen ganger er det ikke nok. Jeg blir fremdeles spent på å hjelpe The Indianapolis Colts, Indianapolis Chamber of Commerce, være vert for og designe massevis av nettsteder for venner og kolleger, delta i regionale markedsføringsarrangementer og ta nye utfordringer. Jeg hjalp til med lanseringen Jeg velger Indy!, et gressrotssted hvor folk kan si hvorfor de velger Indianapolis. Det er et nettsted som får fart. Jeg jobber også med å starte min egen virksomhet, Compendium Software, med en annen partner der jeg setter blogging, teknologi og markedsføringserfaring på jobb. Jeg elsker å jobbe i et raskt og rasende tempo, og jeg elsker å jobbe med mennesker som har en "kan gjøre" -holdning.

Jeg liker å trene 'venstre hjerne' og bygge ut illustrasjoner ved hjelp av Photoshop og Illustrator. Det krever ganske mye kreativitet. I kveld jobbet jeg med en logo for et lokalt band, Rok Hollywood. Jeg sendte dette til dem for omtrent en time siden. Jeg kommer sannsynligvis til å gjøre om det et par ganger basert på tilbakemeldingene deres ... men som du ser, har jeg det gøy:

Rok Hollywood

Poenget er at jeg er 38 år og ikke vet hva jeg vil være når jeg blir voksen! Jeg vet at jeg er veldig flink til å finne tekniske løsninger på veldig vanskelige problemer og utdanne folk om det. Jeg har en nydelig appetitt for teknologi. Jeg har ingen tålmodighet for folk som gjør unnskyldninger, men jeg elsker å hjelpe folk som ber om hjelp. Det er ingenting som tilfredsstiller meg mer enn smilet på ansiktet til en klient.

Jeg er en konge av alle handler (jeg har utviklet meg fra en knekt), men jeg er fremdeles herre over ingen. Jeg tåler ikke politikk, spesielt ikke på kontoret. Jeg liker ikke å jobbe med ting som ikke har målbare mål. Jeg hater møter der vi ikke har noe mål (jeg møter opp sent og tar med min PDA slik at jeg kan sende e-post). Jeg liker å jobbe sent ... min mest produktive tid er vanligvis mellom 10:20 og midnatt. Og jeg liker å slå snooze XNUMX ganger om morgenen.

Alt dette, og jeg er en enslig pappa! Tiden med barna mine er fantastisk. Vi ser fremdeles filmer når vi kan, og vi henger mye sammen. Begge barna mine er utrolige. Åh, jeg gleder meg til min første 'kaffedate' på ganske lang tid i helgen ... det er en del av hjernen min som jeg ikke har brukt på ganske lenge, så ønsker meg lykke til!

Nok om meg! Tid for trøtt.

2 Kommentarer

  1. 1

    Jeg var alenefar i de fleste av mine eldre gutters barndom. Det var den absolutt verste delen om skilsmisse - å ikke se guttene mine i lange perioder. Nå er de alle voksne, og jeg ser dem enda mindre. Kjære tidene.

  2. 2

    Jeg har faktisk mye tid med dem, Sterling. Jeg har omsorg for barna. En av grunnene til at jeg valgte Midtvesten, var at de kunne se mer av moren sin, som er gift igjen og bor i Louisville. Jeg er ikke sikker på hva jeg ville gjort uten dem!

    Jeg er enig i: Skilsmisse. Det er forferdelig for alle involverte.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.