Brand Aid: State of Branding

Depositphotos 20400871 s

Jeg skjedde over en flott poste denne kvelden om State of Branding. Jeg er ikke uenig i det hele tatt med forfatteren, Brad VanAuken, men jeg ønsket å legge til noen få poeng. Det har gått et par år siden jeg formelt jobbet som og sammen med merkevareledere på siden, men jeg vil komme med et viktig poeng som kan være åpenbart, men behovene er oppgitt.

Mens jeg var i avisbransjen det siste tiåret, så jeg den økende tilbakegangen i evnen til å kontrollere eller administrere merkevaren. Visuelt var det fremdeles ganske enkelt ... fargene, logoene og produktet endret seg ikke. Imidlertid, den merke gjorde. Merket endret seg fra utsiden inn.

Budskapet og visjonen vår var konsistente. Imidlertid, den medium som folk mottok merke endret seg fra oss til folket, via Internett, gjennom våre leveransefolk, gjennom våre kundeservicefolk, gjennom våre kunder, gjennom vår online konkurranse, etc.

Merkevareledelse

Det var som vanlig. Vi vinket og smilte alle og pekte fingrene mens disse mediumene sa og gjorde ting som ødela oss, og vi gjorde ingenting. Som et resultat begynte merkevaren å mislykkes - og de svikter fortsatt. Jeg så det, jeg skrek og fikk vist utgangen (heldigvis).

Noen ganger er det ikke så raskt i andre bransjer, men vi ser denne overgangen overalt. Det dreier seg om ledere av merkevaren din gjør noe med det eller ikke. Hvordan kommuniserer merkevaresjefene dine effektivt hvilket budskap det er din bedrift prøver å formidle til sine kunder gjennom disse nye mediumene? Er alle dine ansatte nå klar over at de administrerer merkevaren? Blir de holdt ansvarlige for det? Hvordan blir de trent til å takle dette? Hva sier bloggene deres om merkevaren din?

Nå er kvaliteten på selve selskapet høyere enn merkevaresjefen din. Jeg tror Mr. VanAuken gjør en god jobb med å forklare dette. Å forstørre problemet er valg. Forbrukerne blir utsatt for nye valg så fort de hører de dårlige nyhetene om merkevaren din. Tilfelle i punkt, den andre natten jeg postet handle om Swapagift.com. Etter innleggelse kom jeg over et forum som snakket om tjenesten, og fant en annen tjeneste som det ble referert til i et bedre lys ... CardAvenue. I løpet av få minutter fant jeg et flott produkt (IKKE gjennom markedsføring) og fant en alternativ leverandør av det samme produktet (IKKE gjennom markedsføringen)!

Det er utrolig hvor raskt dårlige nyheter vil reise og konkurransen vil oppstå. Mer enn noen gang trenger merkevaresjefen din å legge så mye vekt på å kommunisere internt som han eller hun gjør eksternt. De må være evangelist og coach for alle dine ansatte. Tjenesten din, produktet ditt og mest av alt, folket ditt er ditt største medium for å kommunisere merkevaren din. Hvordan har de det?

En kommentar

  1. 1

    Jeg føler meg veldig heldig som nystartet gründer som har lært om sosiale nettverk og selvmerkevare helt fra starten. I artikkelen du refererte til, la forfatteren vekt på disse punktene: "bevissthet, tilgjengelighet, verdi, relevant differensiering og emosjonell forbindelse." Jeg jobber med å nå disse poengene etter hvert som jeg vokser. Mitt fokus nå er å gi verdi gratis, for å bygge troverdighet. Dessuten er jeg ikke beheftet med et oppblåst byråkrati. BTW, jeg har det bra!

    Vince, eneste prop., eBay-selger, skribent.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.