Hvorfor du skal grøfte heisplassen din

heis pitch

Som forberedelse til arrangementer vi skal gjøre i år, er vår VP for forretningsutvikling - en mesternettverker - Harrison maler, og jeg diskuterte alt vi hatet om nettverkshendelser. Topp på listen var hardt solgte og heisplasser. Noen ganger deltar jeg på disse arrangementene, og det føles som om noen ringte en summer og alle svingte ut av hjørnet sitt. De bobler og vever seg gjennom deltakerne og kaster hverandre på jakt etter en kamp.

Og det kommer sjelden.

Harrison har satt på noen av de mest minneverdige nettverkshendelsene i landet. I stedet for en heis pitchdeltakere oppfordres til å dele det som gjør dem kjempebra på 30 sekunder. Selv om det kan høres litt hokey ut, setter det deltakerne på stedet, og de må grave dypt i å gi en personlig anekdote om noe de er veldig stolte av, eller bryr seg om, eller hva de ønsker å være. I stedet for en tonehøyde, det er et øyeblikkelig glimt av den menneskelige siden til personen som står eller sitter der blant fremmede.

På arrangementene jeg deltok på, gikk jeg ikke bort og prøvde å huske hvem visittkortet hadde. Jeg kjente et kjennetegn ved hver person som var minneverdig. Som et eksempel møtte jeg David Roux. David var en rocketrummer som elsket å spille i kirken sin hver søndag. Bortsett fra det kjempeflott karakteristisk, David var en livsstilsveileder for unge mennesker. Det var ikke lenge etter at jeg hyret David til å trene min egen datter.

Problemet med pitches

Det er få viktige problemer med heisplasser:

  1. Assumption - Hvorfor vil du anta at personen overfor deg i det hele tatt ønsker å bli satt opp?
  2. Uvitenhet - Hvordan skal du forstå problemene personen overfor deg står overfor uten å vite noe om dem?
  3. Target - Mesteparten av tiden er det ikke nettverksdeltakeren du skal gjøre forretninger med, det er en person i deres nettverk som meldingen din blir videreformidlet til via muntlig.

Hva du bør dele

Hvis du visste at personen overfor deg hadde et utrolig nettverk av potensielle kunder som du kunne hjelpe, hvordan ville du snakke til dem annerledes? Du ville ikke slå dem i det hele tatt, ville du? Det ville jeg ikke. Dette er hva jeg vil fokusere på:

  • Awesome - å ha en samtale med personen overfor meg og sørge for at jeg deler noe minneverdig med dem som de ikke snart vil glemme. For meg kan det være at jeg er en amerikansk marineveteran eller en enslig far til to. Det er mange markedsførere i hver by ... men ikke så mange som var Desert Shield og Desert Storm Veterans som serverte ombord på et Tank Landing Ship og oppdro to utrolige barn alene!
  • Stol - Jeg vil lære hvem personen overfor meg både er i nettverk med og a pålitelig rådgiver av. Hvis personen jeg står overfor har et utrolig nettverk av klienter eller partnere som de gir råd om som er den perfekte klienten for meg, vil jeg investere mye mer tid på å engasjere seg med dem og lære hvordan vi kan være av verdi for en en annen.
  • Lære bort - I stedet for å sette personen overfor meg, vil jeg lære dem i stedet. Jeg vil utdanne dem om hvilken verdi jeg kan gi kundene deres og hvilke typer problemer vi hjelper med. Jeg vil dele faktiske brukssaker som de vil huske og gjenta med folkene i nettverket som stoler på dem.
  • Spørre - Husker du å ha verdi? Jeg vil finne ut hva jeg kan oppnå for å være av verdi for denne personen. Og jeg vil være tydelig på at jeg ber dem om hjelp til å få tilgang til nettverket sitt, siden de passer perfekt for selskapets produkter og tjenester.

De beste nettverksbyggere som jeg jobber med kjenner en hemmelighet som de fleste ikke gjør. Målet deres er ikke menneskene på nettverksarrangementet ... det er menneskene deltakerne har i seg deres utvidet nettverk. Kanskje du deltar på et arrangement med 50 andre deltakere. Prospektet ditt er ikke det stedet, det er tusenvis av potensielle kunder innen en muntlig forbindelse utenfor det stedet!

Ditch heisen pitch.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.