Vil du virkelig jobbe for en oppstart?

oppstart

Det er ikke mye verre av en følelse i tarmen enn når du blir fulgt ut av en jobb. Jeg fikk ikke noe seremoni støvelen for omtrent 6 år siden da jeg jobbet for en regional avis. Det var et sentralt punkt i livet og karrieren. Jeg måtte bestemme meg for om jeg skulle kjempe tilbake til høyere suksess - eller om jeg skulle holde meg nede eller ikke.

Når jeg ser tilbake, var situasjonen min ærlig talt en heldig situasjon. Jeg forlot en bransje som døde og forlot et selskap som nå er kjent som en av de verste arbeidsgiverne å jobbe for.

Hos et oppstartsselskap er oddsen for suksess stablet mot deg. Ansattekostnader og avkastning er en av de mest ustabile investeringene et oppstartsselskap kan gjøre. Et stort personale kan skyte i været en bedrift, dårlig ansettelse kan begrave det.

Noe annet skjer ved vellykkede oppstart. Ansatte som var gode en dag, må kanskje slippe en annen. Et selskap med fem ansatte er enormt annerledes enn et selskap med 10, 25, 100, 400 osv.

De siste 3 årene har jeg jobbet i 3 oppstart.

En oppstart vokste fra meg ... prosessene og lagene i ledelsen kvelte meg og jeg måtte gå. Det var ikke deres feil, det var virkelig at jeg ikke lenger hadde en "passform" i selskapet. De fortsetter å gjøre det veldig bra og har fortsatt min respekt. Jeg kunne bare ikke være der lenger.

Neste oppstart slet meg ut! Jeg jobbet i en grov bransje, for et selskap uten ressurser. Jeg ga et år av karrieren min og ga dem alt - men det var ingen måte jeg kunne fortsette å holde tempoet på.

Jeg er med en oppstart nå som jeg føler meg veldig komfortabel med. Vi er omtrent 25 ansatte akkurat nå. Jeg vil si optimistisk at det vil være selskapet jeg trekker meg tilbake fra; imidlertid er oddsen mot meg! Når vi treffer noen få hundre ansatte, får vi se hvordan jeg klarer å takle det. Denne gangen er jeg nøkkelen til selskapets suksess, så kanskje jeg kan holde meg 'over bureaukratiets strid' og jobbe hardt for å opprettholde smidighet og fremgang gjennom massiv vekst.

Noen mennesker tror kanskje at en oppstart er en brutal arbeidsgiver hvis de har høy ansatt. Jeg tror ikke det ... oppstart uten churn bekymrer meg mye mer. Det er stadier i oppstartslivet som fungerer lynraskt sammenlignet med et etablert selskap. Du kommer til å slite noen ansatte og du vil vokse ut enda mer. Dessverre er personalstørrelsene små ved oppstart, så sjansene for sidebevegelser er små.

Dette kan høres nådeløst, men jeg vil heller ha en omsetningsstart på halvparten av personalet enn å miste alt.

Så ... hvis du virkelig vil jobbe for en oppstart, hold nettverket ditt nært og lagre penger i forberedelsene. Lær av opplevelsen så mye du kan - et år med en sunn oppstart kan gi deg et tiår med erfaring. Mest av alt, få en tykk hud.

Vil jeg helst ikke jobbe for en oppstart? Uh ... nei. Spenningen, de daglige utfordringene, politikkdannelsen, personalets vekst, å lande en nøkkelklient ... alt dette er fantastiske opplevelser som jeg aldri vil gi opp!

Finn ut hva du er flink til, ikke bli overrasket om du blir fulgt til døren, og gjør deg klar til å angripe den neste flotte muligheten med den uvurderlige opplevelsen du har bygget opp.

15 Kommentarer

 1. 1

  Alt dette stemmer! Jeg kan definitivt bekrefte mange av disse punktene, oppstarten med 10 ansatte fungerer annerledes når den har en viss suksess og 100 ansatte osv. Det er alltid interessant å se det går.

  En ting jeg har lagt merke til er å jobbe for små start-ups har ødelagt meg! Jeg kan aldri forestille meg å gå tilbake til hverdagen.

 2. 2

  Fin stolpe! Jeg jobbet hele min karriere for startups og jeg skriver artikler for bloggen min om startups.

  Det er et par kalde harde fakta om oppstartsverdenen de som vurderer det må vite:
  1. Å jobbe for en startup er et gamble SELV om du er på partner-/eiernivå. En drittsekk kan ødelegge hele organisasjonen. Jeg har sett utallige startups mislykkes, fordi en grunnlegger tok en egodrevet beslutning bare for å skade selskapet uopprettelig.
  2. Lønn er omtrent 40 % under nivået til store selskaper. Fordeler kan ikke sammenlignes (for det meste).
  3. Mesteparten av tiden er arbeidsukene MYE lengre enn i bedriftens verden.
  4. Sannsynligheten for at bedriften din vil gå under i din funksjonstid ... ca. 60 % (avhenger av hvem som har forsket på tallene).
  5. Du må enten være gal, som ramennudler, eller ha sparepenger som lar deg risikere.

  Jeg har ledende operasjoner i en oppstart som vokste fra 20 til 100 personer på 2 år (og vokser fortsatt), en annen som gikk fra 10-50 på 6 måneder (de er fortsatt i virksomhet). Men jeg måtte også legge ned en og la en annen, fordi jeg vet at de vil gå under (igjen). Kan du håndtere volatiliteten?
  Startup world er for de som har mage til det og er villige til å være EKSTREMT fleksible. Hvis du ikke er det, hold deg unna.
  Det er som restaurantvirksomhet, alt hyggelig/romantisk/søt fra utsiden, men REN HELVETE inni. Alle som forteller deg noe annet er enten høye, fulle av deg vet hva, eller drakk for mye koolaid.

  Cheers!
  Apolinaras "Apollo" Sinkevicius
  http://www.LeanStartups.com

 3. 4

  Jeg er enig i ditt syn på oppstartsbedrifter generelt. Det må imidlertid sies at hele erfaringen i en oppstart er basert på lederevnen til grunnleggeren(e).

  Dårlig lederskap og for den saks skyld under middels ledelsesevner fører generelt til dårlige opplevelser, mens godt lederskap og over gjennomsnittet ledelsesevner kan gjøre opplevelsen verdt enten virksomheten lykkes eller mislykkes.

  • 5

   Hei SBM!

   Jeg er ikke sikker på at "hele" opplevelsen er på grunnleggerne. Mange ganger er gründere gründere og idémennesker. Noen ganger er de ikke godt avrundet når det gjelder ansettelse, salg, markedsføring, skaffe penger, drift osv. – jeg tror ikke du kan klandre dem for ikke å ha alle ferdighetene.

   Startups blir tvunget til å gå ut og gjøre store investeringer i talent – ​​noen jobber, noen gjør det ærlig talt ikke. Som Apolinaras sier, kan det ta ned hele selskapet.

   Gründere gjør det beste med det de har. Noen ganger er det ikke nok. Det er risikoen for en oppstart!

   Skål,
   Doug

 4. 6

  Bra artikkel! Og kommentarene som følger. Jeg tror start-ups har blitt glamorisert og laget for å se enkle ut. Hvis du virkelig utvikler mer enn en hjemmebedrift, kan det være ganske irriterende. Når du går på jobb for en, må du være klar til å oppleve oppturer og nedturer sammen med eierne.

  Selv om du kanskje tror du forstår det, til du var der...

 5. 7

  Hei Doug

  En virkelig flott artikkel og betimelig også. Har tenkt på å gå videre fra jeg er på fordi jeg ikke er sikker på hvilken vekst det til tider er for meg. Det er ting jeg vil lære og ikke kan før og hvis vi kan selge klienter på det. Det er en utfordring når man jobber med HR-bransjen.

  Imidlertid, muligheten jeg ser som fikk meg til å vurdere det enda mer, er et oppstartsreklamebyrå... bokstavelig talt nede i gaten fra huset mitt. Denne artikkelen kommer til å virkelig få meg til å tenke over ting i løpet av de neste månedene og se hvor hjertet mitt er.

 6. 8

  Flott innlegg. Det fikk meg helt opp til å påvirke det lille selskapet jeg bor – eh, jobber – i. Ikke en oppstart, men i stadig utvikling.

 7. 9

  Jeg ble uteksaminert for to år siden og prøvde virkelig å bli ansatt i flere startups. Jeg har hatt problemer. Jeg har alltid følt at mine ferdigheter og arbeidsmoral ville være best egnet for en oppstart. Jeg håper å starte en eller jobbe for en i min neste stilling, når det måtte være.

 8. 10

  Jeg tror det vil være flott å jobbe for en oppstart. Men det stammer også fra ideen om at jeg vil bli en gründer og jeg liker oppturer og nedturer og den hektiske livsstilen. Det er det jeg ville sett frem til i en oppstart som jeg ikke tror mange store selskaper ville gitt meg.

  Men jeg kan se hvordan den livsstilen ikke passer for alle, så det avhenger virkelig av hva du ser etter i en karriere.

 9. 11

  Doug,

  Bra innlegg, som vanlig.

  Jeg pleier å være enig med deg, generelt sett.

  Men et par ekstra punkter er:

  1) Det er et ekteskap - jeg gir, du gir.

  Noen ganger går det tapt i oversettelsen ved oppstart. Aksjeopsjoner kan være de positive gyldne håndjernene på dette, men oppstartsselskaper som deler ut småbeløp med høye utløsningspriser, er umiddelbart uoppriktige med sine ansatte, spesielt fordi lønnen ved oppstart vanligvis ikke er på markedsgjennomsnittet.

  2) Personlighet vs. ytelse

  Dessverre er det altfor ofte oppstartsselskaper som ledes av personlighet og insulære beslutninger som påvirker ansettelse og oppsigelse. Du ønsker at dette skal være ytelsesbasert

  3) Ledelse er nøkkelen

  En gründer trenger ikke å ha alle ferdighetene, men de trenger å ha visdom til å kompensere for mangler og lytte til folk rundt dem på en meningsfull måte

  4) Vokser ut av en ansatt

  Dette høres bra ut på papiret, men absolutt ikke for den ansatte som ikke forstår hvordan ferdighetene deres ikke holder tritt, spesielt hvis ledelsen og de ansatte er unge uten full kompetanse til å isolere seg fra å stille spørsmål, som ofte er saken i en tidlig fase bedrift.

  5) Folk ser etter #1

  De negative konsekvensene av høy personalutskiftning som ikke er frivillig er ikke bra. Motivasjon gjennom frykt er aldri sunt. Folk går ikke inn i jobber med tanke på neste jobb, så hvis venner faller blir CV-en skjerpet.

  Alt i alt, igjen, er jeg enig i mye av det du sa, men jeg tror du ser på dette med rosenrøde briller.

  De oppstartsbedriftene som har vært de mest suksessrike i dagens æra (Google) behandler ansatte med respekt, ikke som innleide hender som skal brukes som skjønnsmessige verktøy.

  Det jeg alltid kommer tilbake til i oppstartsmiljøer er relasjon - hvis du kan bygge en relasjon og felles grunn med lederskapet ditt, passer det. Hvis lederskapet ditt er reservert, frittstående, nett-nett, kuttet og tørket og lar deg klø deg i hodet når du opplever vektene deres med en faktor på 2 eller 3X, så skjønner de det ikke og blir lurt av deres eget ego og usikkerhet.

  Ezra

 10. 12

  Den eneste definitive forskjellen mellom en oppstart og et etablert selskap er alderen på organisasjonen.

  Utover det, noen bedriften kan kreve lange timer fra ansatte, tilby gratis lunsj, kompensere folk dårlig eller omfavne nye ideer. Venture-støttede startups kan ha millioner i banken, og 100 år gamle selskaper kan møte kontantstrømproblemer. Strålende og uhyrlige ledere gjemmer seg overalt.

  Alder på selskapet bør ikke informere om dine karrierebeslutninger, men kulturen og troen til de i den organisasjonen. Ikke spør om du vil jobbe for en oppstart. Oppdag hvilke egenskaper du finner mest attraktive i spennende selskaper. Ignorer datoen for innlemmelse og følg drømmene dine.

  • 13

   Jeg skal være respektfullt uenig, Robby.

   Alder er ikke den eneste forskjellen. Ofte jobber startups fra lånte penger med begrensede økonomiske og menneskelige ressurser. De er under et enormt press for å vokse og få en positiv kontantstrøm så raskt som mulig.

   Kultur og tro er langt oppveid av ren overlevelse i begynnelsen av en bedrift. Ta en titt på et hvilket som helst flott selskap i dag som har kulturen og troen du leter etter, og jeg vil gamble ganske mye på at de ikke hadde de mulighetene da de var fastspent for kontanter, i gjeld og svare for støyende investorer!

   Det er ganske mange veldedige og 'grønne' støttespillere på jobben min, men vi har ikke noe overskudd som kan bidra til å forandre verden (ennå).

   Doug

   • 14

    Uttalelsene dine illustrerer hovedoppgaven din, som jeg mener er å hevde at det er et dramatisk, grunnleggende og virkningsfullt gap mellom unge og gamle organisasjoner. Jeg legger imidlertid merke til følgende:

    Du skriver om selskaper som «jobber med lånte penger med begrensede økonomiske og menneskelige ressurser. De er under et enormt press for å vokse og få en positiv kontantstrøm så raskt som mulig.» Dette høres ut som en beskrivelse av de tre store bilprodusentene, en av mange nylig mislykkede bankinstitusjoner, eller egentlig noen selskap som sliter. Det er ikke eksklusivt for startups.

    Du påstår også at "kultur og tro er langt oppveid av ren overlevelse i begynnelsen av et selskap." Men er ikke det å overleve det som drev deg fra en etablert gigant i avisbransjen? Du antyder at det var et forferdelig sted å jobbe, men du var ikke den som startet oppsigelsen.

    Til slutt ser det ut til at ditt tredje poeng innholder at for å "hjelpe med å forandre verden" krever profitt. Kiva, gratisnett og selvfølgelig GNU / Linux er alle startups som allerede har kommet verden til gode, uten mye tanke på egen fortjeneste.

    Mitt eget poeng er ganske annerledes. Selv om det kan være noen høykorrelerte kvaliteter, den eneste absolutt garanterte forskjellen mellom oppstartsbedrifter og tradisjonelle arbeidsgivere er alder. Jeg vil utfordre alle som vurderer å satse på (eller unngå) ansettelse ved en oppstart til å spørre seg selv hvilken tro på alder som har gitt deres perspektiver.

    Jeg tror ikke dette budskapet bare er akademisk eller pedantisk. Når du skal bestemme deg for hvor du vil jobbe, er bedriftens alder et urimelig sted å begynne. Man bør heller vurdere bransje, verdier, arbeidsmoral, arbeidsplasskultur og personlighetene til de man møter i hver enkelt organisasjon.

    Abjekt preferanse for startups eller tradisjonelle bedrifter er, etter min mening, en form for alderisme. Som diskriminerende arbeidssøkere bør vi vurdere arbeidsgivere på grunnlag av meningsfulle kriterier. Dette inkluderer ikke dato for stiftelse.

 11. 15

  Jeg har jobbet for en start-up de siste 5 månedene og trives godt. Vi har brukt de minimale ressursene våre på redesign og kodingsforbedringer. Det er mye spenning for meg med fremtiden for det neste året, slik det burde være med folk som er i startups. Jeg vet at det vil komme mer arbeid og mer press på siden i løpet av de neste 6 månedene, men forhåpentligvis vil det lønne seg og jeg slipper å bruke det. Det er ikke for alle, men jeg vil ikke ha en tradisjonell jobb.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.