Hvor er neste knapp?

neste

Brukervennlighet er en vitenskap, men noe av det er instinktivt. Jeg husker at jeg hadde mange krangler med folk om brukervennlighet da jeg jobbet som produktsjef. Det er noen ting som er gitt - for eksempel hvordan øynene sporer over en skjerm (fra venstre til høyre), hvordan de skummer nedover, og hvordan de forventer en handling nederst til høyre.

Ikke mye vitenskap involvert, noen av disse tingene er begge instinktive, og noen av dem er ofte basert på tidligere trender innen elektronisk navigasjon.

I kveld har vi fått en venn av datteren min, så jeg bestemte meg for å bestille online fra Dominos. Deres nye nettsted er ganske zippy - ser ut som det hele er Java. Det er grafisk behagelig for øyet, og det er raskt. Det er mye hyggeligere enn Pizza Hut eller Papa Johns ... og det fungerer, i motsetning til Donato.

Re: Donato's: Måneder senere, og jeg tror jeg har hatt et dusin forsøk der jeg ikke kunne bestille på grunn av hvor treg det var eller på grunn av en massiv .NET-feilskjerm.

Jeg fant imidlertid et påfallende problem med nettstedets brukervennlighet. Ta en titt på denne skjermen og forestill deg at du fyller den ut:
Dominos Pizza Trinn 1
Etter at du har fylt ut informasjonen, sporer øynene dine - og forventer - å gå videre til neste skjermbilde ved å klikke til høyre. Jeg måtte søke et øyeblikk før jeg fant neste knapp. Oppmerksomheten min ble grepet av kupongknappen og feltet til høyre, så jeg hadde problemer med å finne den.

En enkel endring kan gjøre denne siden mye enklere, og jeg er sikker på å forbedre kundekonverteringen:
Dominos Pizza Neste

Bare å flytte knappen til høyre, der øynene mine forventningsfullt ville spores, ville være en enorm forbedring i et ellers vakkert grensesnitt. Jeg vil også finne en ny farge, kanskje grønn, for å gi et visuelt signal gjennom hele applikasjonen til personen er ferdig. En jevn posisjon, farge og fremtredelse vil gi en sømløs opplevelse som vil lede brukerne gjennom nettstedet.

Et nytt tillegg til Dominos-siden er deres Pizza Tracker:
Dominos Pizza Tracker

Den morsomme delen er at hver seksjon falmer inn og ut ... med seksjon 5 (levering) som den største delen. Med andre ord kan Dominos nettopp ha bygget en 30-minutters flash-fil med nok rekkevidde til å være +/- 15 minutter (antar jeg). Det er en gimmick ... men det fungerer.

Det er noe ekte interaksjon på siden - navnet på leveringsdriveren var der for umiddelbar tilbakemelding og rangeringer. Det er kult!

5 Kommentarer

  1. 1
  2. 3

    Ikke bare kunne jeg ikke finne «Neste»-knappen, da jeg lette etter den, kunne jeg ikke slutte å trekke øynene mine mot den store, grelle «ONLINE KUPONGER»-knappen. Hvis du skal skru på plasseringen av Neste-knappen/lenken, ikke grav deg dypere ved å inkludere en gigantisk rød knapp et annet sted på skjermen.

  3. 4

    Den neste knappen er et stort problem. Jeg har vært på nettsteder før hvor det var så vanskelig å navigere (på grunn av kjip design) at jeg nettopp har gått ut.

  4. 5

    Jeg har faktisk litt innsideinformasjon om dette, og Tracker er ekte – den er nøkkelen til Dominos interne bestillingssystem som de bruker for å spore effektivitet. Faktisk nøyaktig +/- 40 sekunder.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.