WordPress: Dynamisk metabeskrivelse på hvert innlegg

Søkemotoroptimalisering SEO

Standard WordPress-topptekst definerer en enkelt beskrivelse av hvilken som helst side på nettstedet ditt, uavhengig av hvilken side noen kom på fra en søkemotor. At beskrivelsen i søkemotoren kanskje ikke egentlig beskriver innlegget som er i bloggen, kan føre til at færre mennesker klikker på lenken din.

Jeg tenkte aldri på dette før i helgen da jeg mottok følgende anmeldelse av nettstedet mitt av BlogStorm:

Fin, en enkel å knytte agn til! Prøv å legge til noen sosiale bokmerkeknapper nederst på innleggene dine og noen unike metabeskrivelser på hver side.

Å tjene penger på en blogg som dette er vanskelig, hvis du prøver alt John Chow har prøvd så vil du være på rett spor.

Med litt fantasi og mye lenkebinding vil du kunne få nok lenker til å rangere for noen virkelig gode vilkår (kanskje du allerede gjør det). Når du har rangert for disse vilkårene, kan du holde tilknyttede lenker og Adsense på sidene og høste fortjenesten.

Å få omtalt nettstedet ditt er en fantastisk ting fordi det ofte vil identifisere et problem med nettstedet ditt som du ikke tar hensyn til. I dette tilfellet er det metatagbeskrivelsen min for hvert av innleggene mine. Metabeskrivelser brukes av søkemotorer til å bruke en kort beskrivelse av siden som er oppført i resultatene. Siden folk vil se forskjellige sider når de søker etter deg, hvorfor ikke bruke forskjellige metabeskrivelser for hver av sidene dine?

Jeg har allerede endret overskriften min for å inkludere dynamiske søkeord for metakoden for søkeordet mitt, og det har bidratt til å forbedre rangeringen av noen av innleggene mine. Å bruke forskjellige beskrivelser kan ikke øke søkeposisjonen min, men som BlogStorm påpeker - det kan føre til mer interaksjon med sidene mine fra resultatene av folk som søker.

Beskrivelse av løsningen

Hvis siden på nettstedet mitt er en enkelt side, for eksempel når du klikker på et enkelt innlegg, vil du ha et utdrag av siden. Jeg vil at utdraget skal være de første 20 til 25 ordene i innlegget, men jeg må filtrere hvilken som helst HTML. Heldigvis, WordPress har en funksjon som vil gi meg det jeg trenger, the_excerpt_rss. Selv om det ikke var ment for denne bruken, er det en genial måte å bruke ordgrensen og fjerne alle HTML-elementer!

Jeg kan til og med ta dette et skritt videre og bruke Valgfritt utdrag i WordPress for å fylle ut metabeskrivelsen, men akkurat nå er dette en fin ryddig snarvei! (Hvis du bruker denne tilnærmingen OG skriver inn et valgfritt utdrag, vil det bruke dette utdraget til metabeskrivelsen).

Overskriftskoden

Denne funksjonen krever at du kaller det i The Loop, så det er litt komplisert:

"/>

NOTAT: Sørg for å erstatte “Min standardbeskrivelse” med det du for øyeblikket har eller ønsker som metabeskrivelse for bloggen din.

Hva denne koden gjør er å gi standard metabeskrivelse for bloggen din hvor som helst, men på en enkelt innleggsside. I så fall tar den de første 20 ordene og fjerner all HTML fra den. Jeg kommer til å fortsette å finjustere koden (fjerne linjematinger) og innlemme et 'if statement' hvis det er et valgfritt utdrag. Følg med!

9 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  Hyggelig Doug, jeg ser frem til å se denne fremgangen. Min er litt av en tulljobb for øyeblikket (tror jeg), så jeg er litt glad for å se noen andre gjøre det harde arbeidet!

 3. 3

  En merknad - jeg oppdaterte innlegget siden jeg trodde du måtte gjøre litt logikk hvis noen brukte "Valgfritt utdrag" på innlegget. Det trenger du imidlertid ikke – det valgfrie utdraget vil automatisk vises hvis det brukes … en annen fin funksjon i funksjonene_utdrag og_utdrag_rss.

  • 4
   • 5

    Å tjene over $10k per måned på bloggen min ville vært ganske fint! John (en 'virtuell venn' og person jeg har utrolig respekt for) investerer imidlertid mye i å betale for oppmerksomhet. Han har nylig fått problemer av Google og Technorati – disse kan skade ham ganske mye med inntektene hans i fremtiden.

    Men jeg er takknemlig for at gutter som ham har kreftene til å presse grensen – John lar gutter som meg vite hvor grensen går!

    ????

 4. 6
 5. 7

  Hva med å inkludere kategorinavn og bloggnavn for hvert innlegg... forbedrer dette SEO-faktorene? Jeg tror det!


  cat_name . ','; };the_excerpt_rss(20,2); endwhile; else: ?> - " />

 6. 8
 7. 9

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.