Kompetanse er gratis, ressurser er ikke ...

DetaljerJeg er hjemme i dag. Jeg har det ikke bra - jeg tror mange, mange, mange timers arbeid og stress fanger opp meg. Jeg rullet opp på sofaen og strømmen gikk. Det kunne bare bli verre hvis det regnet og kalde.

Jeg hadde litt tid til å lese og sove i morges for å prøve å riste av meg den feilen jeg har. TechZ bemerket alle bøkene jeg leser ... det er vanligvis aldri mindre enn 3. Jeg leser 3 akkurat nå og har 2 flere ventet etter det. Jeg elsker å lese. Det rydder hodet og underholder meg mer enn å se en film eller TV. Jeg forteller barna mine at det gode med å lese er at du får male bildet eller filmen i hodet ditt. Når jeg ser en film som er skrevet om en bok, blir jeg vanligvis skuffet.

Jeg går bort ... og jeg har bare 30 minutter igjen på den bærbare datamaskinen. Og naboen min kan snart finne meg i å kapre ruteren hans (usikret, selvfølgelig). Da jeg leste, begynte jeg å tenke, og ønsket å skrive om det.

Her er min teori ... informasjon er ikke verdt så mye som det pleide å være. Med Internett blir kunnskapen billigere og billigere med det andre. Dagene for å ansette konsulentene for å fortelle oss hva vi bør gjør er langt bak oss. I stedet ansetter vi konsulenter på grunn av hva de kan gjør for oss.

Ressursene øker i verdi, og kunnskapen avtar.

Jeg har nok kunnskap til å bygge et flott selskap. Det jeg mangler er ressursene - tid og penger. Når jeg intervjuer perspektivkonsulenter, er det vanligvis ikke på grunn av hva de kan eller ikke kan fortelle meg. Faktisk forstår jeg vanligvis litt mer enn de om hva jeg ber om dem. Hvis jeg føler meg komfortabel med dem, ansetter jeg dem til å gjøre jobben for hånden ... fordi de bare kan rette oppmerksomheten mot saken. Jeg har ikke råd til å gjøre det.

For mange år siden pleide jeg å fikse min egen bil. Jeg hadde gjort alt det var å gjøre med en bil. Jeg hadde tid, så jeg skulle kjøpe en bok og slå den ut. Når jeg blir eldre liker jeg ikke å skrape knokene mine lenger, så jeg tar det bare med til en butikk. Det er verdt mer av tiden min å få noen andre til å fikse det i stedet for at jeg fikser det. Selv med de ublu kostnadene ved vedlikehold av biler.

Er ikke dette retningen alt beveger seg i? La oss ta søkemotoroptimalisering (SEO) som et eksempel. Jeg er ganske sikker på at jeg, gitt tiden, kunne bygge sandkassemiljøer, justere og eksperimentere for å se hvordan jeg kan stige til toppen av hver av søkemotorens algoritmer. Men jeg har ikke tid til det. Jada - ikke alle kunne lese en blogg og begynne å gjøre det. Jeg forstår ... men mange mennesker kan.

SEO kunnskap is gratis - det er ganske en samling SEO-nettsteder og blogger på Internett som kontinuerlig legger ut tester og funn. (Jeg har brukt noen få justeringer på nettstedet mitt). Jeg prøver ikke å legge ned SEO-konsulenter ... de er det verdt pengene. Men de er ikke verdt pengene på grunn av sin ekspertise, de er verdt pengene som en verdifull ressurs. De gjør det hver dag slik at du ikke trenger å!

Internettet is Informasjons-motorveien. Jeg vet at det er gammelt og klisjeet, men det er sant. Distribusjon av kunnskap blir stadig billigere. Hvis jeg vil finne ut hvordan jeg skal behandle Jack Russells tørre hud, eller hvis jeg vil lage et Ajax-rammeverk ... er det greit for meg å slå opp det.

Etter hvert som nettet blir mer organisert og lettere å søke etter informasjon, tror jeg det er viktig at vi ser på oss selv mindre som "eksperter" og mer som "ressurser". Kompetanse er overalt og er gratis å ta. Ressurser er det ikke.

Vil du være enig?

En kommentar

  1. 1

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.