Firefox vinner nettleserkrigen

firefox

Å se på den siste markedsandelen for nettlesere gir litt innsikt i hvem som vinner og taper krigene. Firefox fortsetter å bygge fart, Safari sniker seg oppover, og Internet Explorer mister terreng. Jeg vil kommentere de tre med mine 'teorier' om hva som skjer.

Internet Explorer

 • Etter å ha ødelagt Netscape Navigator, ble IE virkelig gullstandarden på nettet. Nettleseren var enkel, funksjonell og forhåndslastet med alle Microsoft-produkter. I tillegg hadde ActiveX et kort søkelys, og de fleste mennesker måtte bruke IE. Hvorfor bruke flere nettlesere når en av dem støtter alle de forskjellige standardene på nettet? Selv var jeg en IE-bruker gjennom versjon 6.
 • Med Internet Explorer 7 holdt webdesignverdenen virkelig pusten for en nettleser som de kunne designe for, som ville reagere i samsvar med de nyeste teknologiene i Cascading Style Sheets. Dessverre ble IE 7 skuffet. I gjennomgangen av IE-bloggen var det egentlig ikke engang på radaren før nettleseren var beta og skrik av angst kom fra webdesignindustrien. Noen siste øyeblikk utvikling korrigerte noen av problemene ... men ikke nok til å gjøre designverdenen lykkelig. Husk - mange i designverdenen bruker Mac-maskiner ... mangler Internet Explorer. Men dessverre for dem bruker klientene deres Internet Explorer.
 • Men akk, med Internet Explorer 7 endret Microsoft samspillet mellom brukeren og klienten radikalt. For teknofile som meg selv var noen av endringene kule. Men for den atypiske brukeren ... ikke å kunne bare navigere over toppen av skjermen var både forvirrende og forvirrende. De begynte å se på hva mer som var der ute. Firefox.

Nettlesermarkedsandel
Skjermbilde fra http://marketshare.hitslink.com/

Firefox

 • Etterligner generell nettleserfunksjonalitet som går tilbake til Navigator, ble Firefox en lett alternativ løsning til Internet Explorer. For de opprørske Microsoft-anarkistene ble Firefox en lidenskap og begynte å låne markedet.
 • Tilleggsfunksjonalitet som supre plugins for integrering med andre teknologier har vært en fantastisk velsignelse for Firefox. De fortsetter å tiltrekke seg både utviklere og webdesignere ... siden Firefox har robust feilsøking, Cascading Style Sheet og tredjeparts plugin-moduler som gjør utvikling og integrering mye lettere.
 • Markedet endres også. ActiveX er alt annet enn død, og Ajax øker og gir seg til nettlesere som Firefox. Det er teknisk ingen grunn til å bruke Internet Explorer i disse dager. Hvis IE kan gjøre det, kan Firefox gjøre det bedre. Windows-oppdateringer pleide å kreve nettleseren, men nå kan de lastes inn og installeres uten den.
 • Firefox har ikke forlatt brukervennligheten og utformingen som Microsoft gjorde med IE 7, noe som gjør det enklere for brukere å overføre til Firefox fra IE 6 enkelt og enkelt. Det er elegant, raskt og sømløst.

Safari

 • Med Macs nylige press inn i hjemmet PC markedet ... det er ikke PC for universiteter, kvinner og barn lenger. Min nye Mac kjører OSX, Windows XP (med Parallels), og jeg kan kjøre alle nettlesere på planeten for å designe og utvikle meg til. Med Safari forhåndslastet får den utvilsomt andel siden Mac-maskiner får andel. Min spådom er at Safari vil miste Firefox.

operere

 • Den fyren på markedet, Opera stenger inn på mobilmarkedet. Den mobile nettleseren deres støtter JavaScript (husk at Ajax og Rich Internet Applications flytter inn i bildet), noe som gjør den til den perfekte nettleseren for mobilteknologien. Jeg tror dette også bygger opp atferd hos folk at det nå er greit å flytte vekk fra Microsoft. Det er mindre frykt for å dra nå.

Microsoft må føle seg ganske truet - men det er virkelig deres egen feil. De har eliminert ethvert behov for sin egen nettleser, fremmedgjorte brukere, fremmedgjorte designere, fremmedgjorte utviklere, OG de lar nå andre ta dem i andre vertikaler (mobil).

Internet Explorer er egentlig bare ødeleggende. Jeg er ikke sikker på hvor kundefokuset deres er i det hele tatt.

Med det, her er ukens tips. Prøv Firefox. For utviklerne, ta en titt på noen av de bemerkelsesverdige plugins for CSS og JavaScript-utvikling. For designerne, ta en titt på hvor lite du trenger for å 'finjustere' sidene dine for Firefox. For brukere åpner du Firefox første gang og er i gang. Her er tipset:

 • Når du har lastet ned og installert Firefox, går du til Add-ons seksjonen og last ned til ditt hjerte. For alle som gjør dette, vil jeg gjerne at du bruker nettleseren i to uker og deretter går tilbake til siden min og gir meg beskjed om hva du syntes.

Jeg har vært en Microsoft-fyr i over et tiår nå, så jeg er ikke en basher. Imidlertid følte jeg meg tvunget til å gå inn og diskutere det strategiske rotet IE-teamet virkelig har fått seg inn i.

17 Kommentarer

 1. 1

  Jeg er enig i at det ikke er noen grunn til å bruke IE lenger, men dessverre er verden fortsatt full av internettnybegynnere som ikke vet bedre. Forhåpentligvis vil jungeltelegrafen endre det til slutt.

 2. 2

  Jeg har vært en fornøyd bruker av Firefox i flere år nå. Jeg føler meg forelsket i det på grunn av de utallige utvidelsene, og den økte sikkerheten over Internet Explorer.

  Da jeg fikk min nye MacBook Pro tidligere i år, prøvde jeg Safari i noen uker, men endte med å gå tilbake til Firefox. Alternativene for tilpasning er nesten ubegrensede. Det siste året har jeg konvertert hele familien min (og de fleste av vennene mine) til Firefox.

 3. 3

  Paul ville ikke skamme meg - men du vil merke at jeg redigerte fobiene mine til filene! God fangst fra Paul som var hyggelig nok til å sende meg en e-post! Folk som kjenner meg, vet at jeg er ekspert på å spandere engelsk. Det er virkelig en venn som vil redde deg fra å flau deg selv!

  Takk, Paul!

  Paul har en flott blogg på:
  http://pdandrea.wordpress.com/

 4. 4

  salami

  Jeg er helt enig i at Firefox kommer til å slå IE 7 eller videre….

  Årsaken til å slå er at Firefox Plugins og Firefox Add-ons.

  Jeg tror IE vil stå på 2007% i juli 35

  Jepp.

 5. 5
 6. 6

  Jeg installerte IE7 på min stasjonære datamaskin, og det fungerte bra etter at jeg fiklet med det, men da jeg installerte det på min bærbare datamaskin, stoppet det alt. Hvis jeg ikke hadde funnet ut at programmet (uten tilleggsprogrammer) også var inkludert i programmene mine under tilbehør, kunne jeg ikke ha det i det hele tatt.

  Jeg er bekymret, jeg driver bank på nettet og er ikke sikker på at jeg kan bruke Foxfire. Jeg vil gjerne prøve, men jeg trenger mer info.

  • 7

   Hei Alta,

   Moderne nettbank er kompatibel med nettlesere. Bekymringen vil være å støtte SSL (Secure Sockets Layer), det er et kryptert middel for å kommunisere data mellom nettleseren din og bankens online-servere. Firefox støtter SSL fullt ut akkurat som IE gjør uten begrensninger. Den mest åpenbare måten å vite at du bruker SSL er at du er på en https: // adresse i stedet for http://. Imidlertid har både IE og Firefox (og Opera og Safari) også visuelle indikatorer og bekreftelsesprosesser for at SSL-sertifikatet og krypteringen er gyldig og fungerer som de skal.

   Med andre ord - du bør ikke ha noen problemer. Selvfølgelig gjør det aldri vondt å sjekke bankens "Support" -side for å se om de støtter Firefox. Du finner det virkelig en fin nettleser - veldig raskt med mye ekstra godbiter.

   Takk for besøket ... og for kommentarene!
   Doug

 7. 8

  Firefox krysset 400 millioner nedlastingsmerker, og forhåpentligvis vil det gå lenger. Alternativer er alltid en måte å utvikle seg på.
  Men å vinne nettleserkrigen ... fremdeles for tidlig for det.

 8. 9

  Jeg har brukt IE i mange år, fortsetter å bruke den og er ærlig talt ikke imponert over fordelene på Firefox på brukernivå. Jeg mistenker at de aller fleste brukere kan bry seg mindre. Jeg er imidlertid enig med deg i at endringene i IE 7 var litt forvirrende.

 9. 10

  Hei Douglas,

  Jeg er enig med dine tanker om IE7 og som webdesigner, ble jeg sviktet med noen få ting da IE7 ble utgitt. Jeg er for tiden i ferd med å bygge et nytt nettsted, og jeg har kommet over noen problemer med divs, men ikke noe stort (hittil). Jeg har bare brukt IE7 minimalt, men jeg forventet et stort hopp fra 6.0 i referanse til CSS-støtte, etc.

  Jeg har vært Firefox-bruker i årevis og har rekruttert ganske mange nye brukere underveis. Jeg tror det som tiltrekker meg mest, og mange andre FF-brukere, er det faktum at det er ekstremt nettdesigner / utviklervennlig og tilpasningen driver det. Jeg tror IE vil fortsette å stupe, og jeg tror Microsoft vil trenge et mirakel på dette punktet. Drivkraften som Firefox har fått og Safari sakte vinner, overgår IE, og det faktum at de stadig mangler å produsere en nettleser som er kompatibel med nettet, hjelper dem ikke i det minste.

  Us webdesignere kan bare gi dem så mange sjanser 😛

 10. 11

  Disse kommentarene er ganske misvisende. I følge den nyeste statistikken jeg har sett, har IEs andel “falt” fra 85.88% verdensandel for 4. kvartal 2005 til 78.5% for 3. kvartal 2007. Det er et fall på 7.3% på omtrent to år.

  I mellomtiden har Firefox zoomet fra 9% til 14.6% i samme tidsperiode. Det er en økning på 5.6% på omtrent to år.

  Safari har gått fra 3.1% til 4.77% - en økning som det knapt er verdt å snakke om.

  Ja, Firefox vinner på IE, men IE har tilsynelatende mer enn 5 ganger brukerne.

  Denne statistikken er fra Wikipedia "Usage_share_of_web_browsers" og kan selvfølgelig være partisk på en eller annen måte.

  Tilsynelatende bryr det seg mest om ikke hva webdesignere synes. Jeg tror vi burde designe for massene i stedet for å bekymre oss for våre egne personlige preferanser.

  • 12

   Takk Rick! Kan vi spørre hvor kildene dine er angående statistikken?

   Jeg er enig med deg, men det er en advarsel om å ikke bry seg om hva webdesignere synes ... og det er at webdesign vil fortsette å være et dyrt foretak når du må designe utenfor standarder for å berolige den markedsandelen på 85.88%!

   Jeg jobber med et nettsted akkurat nå som ser perfekt ut i FF og Safari, men IE klarer det helt… problemet? Jeg har JavaScript i sidens innhold, og det er det som beveger grafikk som er 100% CSS-drevet! Nå må jeg legge alt skriptet i en inkludering - som ikke tillater at siden lastes inn elegant, så jeg må legge til mer kode til 'forhåndslast' -elementer.

   Takk igjen!

 11. 13

  Det er alltid en prioritet å designe for massene, men det faktum at Microsoft ikke følger etter med alle andre, gjør jobbene våre mye vanskeligere. Noen ganger må jeg skrive helt separate stilark bare for IE alene, og det er tidkrevende. Det betyr ikke noe for den gjennomsnittlige brukeren. Det er bare frustrerende når nettleseren som leder pakken er den som er minst kompatibel med webstandardene.

  Jeg blir nødt til å gjøre det samme, Douglas. Jeg må legge Javascriptet mitt i inkluderer eller separate JS-filer som er koblet til sidene mine. Å injisere det direkte i markeringen min har en tendens til å få ting til å bli haywire.

 12. 14

  Hei Douglas,
  Jeg har ingen argumenter med dine bekymringer fra designersynspunktet, selv om jeg ikke er sikker på hvorfor du vil være bekymret for at du kan belaste folk mer for tjenestene dine. Er det slik at folk ikke er forberedt på å betale for det? Åpenbart er dette tekniske problemer som må overvinnes.

  Jeg tar bare opp forslaget om at det er en massiv bevegelse vekk fra IE. Statistikken (så vidt jeg kan fortelle) støtter ikke påstanden, til tross for alle designere og SEO-er som hevder noe annet og som endeløst fremmer FF. Om de skal promotere det er et annet spørsmål, og det kan du være helt riktig i.

  Som jeg nevnte i kommentaren min, var kilden min Wikipedia - ikke den mest imponerende lydkilden, men tallene ser ganske grundige ut ...

  http://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_web_browsers

  Rick

  • 15

   Du har sannsynligvis rett i begge spørsmålene, Rick. Jeg vil hevde at IE fortsetter å ha en stor andel av markedet fordi det er en del av operativsystemet. Hvis det var nedlastning for nedlasting og et rettferdig valg, tror jeg virkelig at FF ville sparke baken deres.

 13. 16

  Jeg pleide å være programmerer og webutvikler. I 2003 var jeg i en ulykke og slo hodet på meg. Å skrive kode er nå for mye for meg, så nå er jeg bare en vanlig joe..lol

  I alle fall har jeg brukt Linux siden som i 1996 (husk Caldera-da du måtte la den laste ned seg selv i 2 dager..lol). Nettlesere var aldri bra for det før Firefox. Da Firefox kom ut, var det den største tingen for Linux-brukere (Thunderbird også). Siden Microcrap alltid har skrudd Linux-brukere, skjøt de seg selv i foten. Jeg husker at Firefox / Thunderbird enkelt ble den beste internettpakken for Linux. Det er ikke klumpete, og du kan sette hvilke utvidelser du vil (adblockl!). Dermed er det like lett eller tungt som du gjør det. Ingen uønskede deler i det hele tatt. Fanene er kule og små.

  Jeg bruker for tiden Windows XP, fordi de 'andre' her dessverre gjorde det til en betingelse å kjøpe denne PCen, slik at 'de' kunne bruke den (idioter). Derfor lastet jeg umiddelbart ned Firefox / Thunderbird. Da jeg brukte Windows igjen, HATTET jeg Outlook express, og fortsatt ønsket Firefox tilbake med utvidelsene mine (jeg lagret til og med alle konfigurasjonsfilene og bokmerkene mine fra Linux, og importerte dem til Winxp!).

  Nylig startet PC-en min på nytt over natten, og jeg hadde denne ALIEN ser fett verktøylinjen med ENORME faner som ikke vil forsvinne. De friggin verktøylinjene tar opp 1/5 av den forbannede skjermen! Jeg HATTE det! Alle andre her hatet det også. Hvor er STOPP-knappen? Ingen vil ha nettleseren til å ta så mye plass! Massive faner, selv når det bare er 1 side !!
  Hva med websiden? Du kan ikke engang se det fordi alt du ser er BROWSER! Det er så distraherende at jeg ikke orket det. Microsoft har praktisk talt ikke noe sted å klage heller. For en haug med forvansket søppel. Skjermoppløsningen min er satt til 1152 × 864, og jeg kan ikke forestille meg hvordan den vil se ut på 800 × 6000! Ville jeg til og med kunne se siden?

  Så 2 tommelen ned for IE7! Alle hater det, og det er IEs død. Morsomt, de hadde en ok nettleser, men ved å kopiere Firefox har de nå søppel. Jeg mener .. hva er alt det drittet på verktøylinjene, og hvor er resten av knappene ??

  Så takk Microsoft, du har endelig gjort deg selv! Jeg bruker nå mye tid på å forklare andre som ringer og spør hvorfor nettleseren deres plutselig er forferdelig og kompleks, og hjelper dem med å avinstallere IE7! Ingen vil ha det!

  Cheers!
  -Jf

 14. 17

  Jeg tror din høyre Mr. Blog man, jeg har brukt Firefox på datamaskinen min i over et år nå og har ikke sett meg tilbake siden. Alle som vet noe om programvare, kan fortelle deg at Firefox er den overlegne nettleseren. Jeg har aldri prøvd Thunderbird-programvaren fordi Outlook 2007 i Office Enterprise er veldig hyggelig og fungerer bra for meg. Hvorfor endre det hvis det ikke er blakk. IE 6-7 er ødelagt, men når som helst jeg jobber med venner, familie, kompis på nettet, eller bare en person som vil ha hjelp, kan jeg alltid installere eller be dem om å skaffe Firefox. Det er ingen idé i boka mi.

  Jeg vil bare vite hvorfor Microsoft trodde de ga ut en overlegen nettleser. Er de fullstendig inhabil for verden rundt dem? Er det fordi de synes programvaren deres er så fantastisk at folk bare vil bruke den uansett? Eller er det fordi Microsoft rakk inn milliarder om dagen og de sa "glem forbrukeren vi ikke bryr oss om hva de synes", så de tvang omtrent en verdiløs og ikke-responderende nettleser på markedet. Idioter! Det er ikke som om jeg har en søppel datamaskin, IE kjører som dritt på ethvert system. Det må være i programvarekoden eller noe.

  Bare for moro skyld lastet jeg den opp i dag bare for å se om den hadde blitt bedre av noe mirakel (nei) fremdeles suger. Så sa jeg til meg selv “Hvorfor, hvorfor kjører det slik” så jeg søkte (Hvorfor laster Internet Explorer seg så sakte) og selvfølgelig brukte jeg Googles hjemmesidesøk på Firefox. Jeg havnet her etter å ha fulgt en lenke fra et annet nettsted med en artikkel som denne. Jeg ble sporet på siden, så jeg har fortsatt ikke svaret mitt ennå. Gå Firefox Gå! Kick Bill Gates i nøttene for oss alle en gang hver per person kontinuerlig. Jeg vil merke at en trekker tilbake til FF, men det er dårlig om minneforbruk. Enkel tanke, en rask, ikke langsom omstart vil fikse det.

  Flott artikkel!

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.