Content MarketingCRM og dataplattformer

Formidable skjemaer: Hvordan bygge et flerbruksskjema i WordPress for å samle potensielle kunder for flere produkter eller tjenester

En av innsatsene jeg gjør på denne siden er å gjøre det enklere for besøkende å be om hjelp. Vi har en bemannet chatbot som spør brukerne våre, men noen ganger er det litt for påtrengende. Vi har et kontaktskjema i bunnteksten, men det er ofte for generelt. Det jeg virkelig trengte var et skjema for innsamling av kundeemner som jeg kunne legge inn i praktisk talt hvilken som helst artikkel som gjelder vårt selskap eller partnerne mine slik at jeg kan videreformidle ledelsen til vårt forretningsutviklingsteam.

Du har kanskje lagt merke til at jeg gjorde dette i den siste artikkelen om Sendoso. På slutten av artikkelen har jeg skjemaet for potensielle salg der jeg kan samle inn potensielle kunder som ønsker å demonstrere produktet eller få kontakt med salgsteamet deres. Problemet er at jeg har dusinvis av partnere som dette ... så det siste jeg vil gjøre er å bygge dusinvis av skjemaer i WordPress og deretter spore og videresende dem alle.

formidable Forms

I stedet bruker formidable Forms, bygde jeg et enkelt skjema og brukte et skjult felt der jeg dynamisk kan fylle ut hvem partneren er. Formidable har massevis av forskjellige alternativer for plattformen deres – fra beregnede felt, til standardverdier, til å fange søkestrenger osv. I dette tilfellet vil jeg imidlertid spesifisere verdien av det skjulte feltet – kalt partner – til navnet på samboer. På den måten kan jeg samle alle potensielle kunder på ett enkelt sted, samt differensiere partneren de søker etter.

Dette gjøres i tre trinn:

  1. Bygg et skjult felt i skjemaet som kan fylles ut.
  2. Angi standardverdien for det skjulte feltet for å fange opp verdien.
  3. Fyll ut det skjulte feltet dynamisk med verdien som sendes i skjemaets kortkode.

I tillegg gjør dette meg i stand til å inkludere partnernavnet i e-postvarslingen jeg mottar, siden det er et dataelement som er registrert i skjemaet.

Trinn 1: Bygg et skjult felt i skjemaet

Det første trinnet er å dra skjult felt på skjemaet og bygg de resterende feltene. Jeg inkluderer også en hCaptcha for å unngå bot-innleveringer.

formidable former skjult felt

Trinn 2: Legg til en parameter for å fange verdien av det skjulte feltet

Neste trinn er å klikke Avansert på de skjulte feltalternativene og skriv inn parameteren jeg ønsker å fange som standardverdi. Dette gjøres med en enkel kortkode:

[get param=partner]

Du kan kalle denne parameteren hva du vil, men du må være sikker på å bruke det nøyaktige parameternavnet i neste trinn når du oppretter kortkoden for å bygge inn skjemaet.

formidable former får parameter standardverdi

Trinn 3: Legg til parameteren til den formidable kortkoden

For å bygge inn skjemaet ditt, kan du klikke på Embed-linken øverst til høyre i skjemabyggeren, og du får opp kortkoden. I dette tilfellet er det:

[formidable id="25"]

For å fylle ut det skjulte feltet automatisk, kan jeg endre kortkoden og sette inn parameteren og dens verdi:

[formidable id="25" partner="Sendoso"]

Slik ser det ut med Gutenberg-redaktøren:

formidable former shortcode gutenberg editor

Nå, når skjemaet vises, fylles det skjulte feltet ut med verdien. Ikke bare det, men det er også bestått og lagret i de formidable oppføringene for det skjemaet. Jeg kan deretter legge til det feltet i e-postvarslene også, slik at når jeg får en potensiell kunde, er emnelinjen min Partneransvarlig for Sendoso.

Nå kan jeg bruke det samme skjemaet gjennom artiklene mine for flere partnere for å fange deres lead og videresende det til riktig person. Dette trenger selvfølgelig ikke bare være spesifikt for partnere... du kan bruke det til forskjellige tjenester, produkter, merker osv. som du kanskje markedsfører på nettstedet ditt.

Formidable Forms er en av våre anbefalte plugins for WordPress siden det er utrolig fleksibelt og heller ikke legger til massevis av overflødig kode som bremser nettstedet vårt. De har til og med en importmekanisme hvis du bruker en annen skjemaplugin.

Få formidable skjemaer

Douglas Karr

Douglas Karr er grunnleggeren av Martech Zone og en anerkjent ekspert på digital transformasjon. Douglas har hjulpet til med å starte flere vellykkede MarTech-oppstarter, har hjulpet til med due diligence på over 5 milliarder dollar i Martech-oppkjøp og -investeringer, og fortsetter å lansere sine egne plattformer og tjenester. Han er medgründer av Highbridge, et konsulentfirma for digital transformasjon. Douglas er også en publisert forfatter av en Dummies guide og en bok om lederskap for bedrifter.

Relaterte artikler

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.