Ytringsfrihet beskytter ikke omdømmet ditt

Screen Shot 2012 01 27 på 7.12.23 PM

Sam Montgomery er en leser av Martech Zone og kontaktet meg angående en historie om et ungt fotballtalent som heter Yuri Wright. Yuri ble aktivt rekruttert av Michigan State ... inntil noen mennesker leste tweets hans. De tweets vises på Chat Sports og ikke trygge for arbeid (NSFW) ... bare vet at de er ganske vulgære.

Yuri Wright, 4-stjerners CB fra New Jersey, skulle en gang være på vei til Michigan i 2012-klassen. Tidligere denne måneden tok trenerteamet i Michigan en dypere titt på prospektet etter at en bekymret alumn sendte skolen ordrett tweets som Yuri hadde lagt ut på sin Twitter-konto som var både rasemessig og seksuelt uakseptable.

Jeg har faktisk snakket ved flere universiteter om dette og fortalt studentene det alt de tar opp i sosiale medier i dag er noe som vil påvirke deres jobbutsikter nedover veien. Noen er sjokkerte, mange synes det er urettferdig ... men faktum er at som Michigan-rekrutter er en direkte refleksjon av universitetet deres.

Michigan valgte den riktige handlingen basert på situasjonen. Jeg tror Mr. Wright også har lært en tøff leksjon. Jeg var sikker på at jeg bare tok munnen for å score noen poeng med sine følgere og få noen latter. Hvis han var komiker, ville han ha det bra ... men siden han er rekruttert til et universitet med høy synlighet, er det dette som skjedde.

Hver aktivitet du tar online har konsekvenser. Det er derfor det ikke er noe slikt som åpenhet... det er mer ugjennomsiktig. Jeg går ikke ut av min måte å fornærme folk på nettet, men til og med mister jeg tilhengere fra tid til annen som ikke bryr seg om min sans for humor.

mistet en tilhenger

Når jeg tvitrer noe risque, risikerer jeg ikke bare en tilhenger, jeg risikerer også sponsorene til bloggen min og klientene fra min innkommende markedsføringsbyrå. Det er ingen måte jeg kan være helt gjennomsiktig på! Jeg elsker vitser utenfor fargen ... jo mer politisk ukorrekt, jo vanskeligere ler jeg vanligvis. Det er bare min mening, men det faktum at alle er så forbanna overfølsomme i disse dager er forferdelig - spesielt når livene våre spiller ut online.

Jeg kan leve med at jeg mistet en tilhenger og kanskje en leser, men det plaget meg fortsatt. Det plaget meg at det var noen der ute som jeg trodde jeg var noen jeg ikke var. Men jeg må legge det bak meg og gå videre. Jeg er ikke perfekt, jeg kommer til å gli av og til. Og ... noen mennesker vil rett og slett ikke like meg. Det er bare et enkelt faktum.

Men jeg er heldig... karrieren min begynner ikke. Jeg er ikke rekrutterer eller ansatt av noen. Jeg kan ikke forestille meg hvor jeg ville være i livet hvis det var Facebook-bilder, Twitter - eller verre - Youtube da jeg var i tenårene. jeg var helt ute av kontroll. Jeg vil sannsynligvis gjøre hardt arbeid et sted!

Fortjente han en ny sjanse? Ja ... det gjør vi alle. Heldigvis fikk han en da CU hentet ham:

Jeg gjorde en stor feil, ”sa Wright. “Jeg har definitivt lært en verdifull leksjon, og jeg lover at ingenting slikt vil skje igjen. Alle som kjenner meg vet at det ikke er min sanne karakter eller hvem jeg virkelig er. Jeg kommer ikke til å sitte her og prøve å finne unnskyldninger for det jeg gjorde. Jeg skal bare være en mann og si at jeg tok feil, og jeg lærte av det.

Hvem vet ... en dag kan det hende du trenger en ny sjanse også. La oss ikke gjøre noe gale der ute, folkens! Folk ser på ... og mange har ikke sans for humor.