Gå frakoblet, bli koblet fra, i det minste en stund

26191 382605561446 708821446 4320430 6102231 n e1271363635124
Dette er ikke et arkivbilde. Det er min fot på en hengekøye på en strand i Honduras. Ingen celle, ingen bærbar datamaskin, ingen problemer man.
Jeg kom først på nettet og fikk min første e-postadresse tidlig i 1995. På slutten av 95 lanserte jeg min Nettdesignvirksomhet. Å ha mitt eget selskap betydde å være online og tilgjengelig for kundene mine hele tiden. Jeg var alltid koblet til. Selv på ferie tok jeg med meg nå vintage NEC bærbar PC. Etter hvert som jeg gikk, ble jeg med i forskjellige oppstart. Selv da jeg var på ferie, var det forventet at jeg brukte litt av tiden min på å sjekke "presserende" e-poster og ringe inn til viktige møter. Og det gjorde jeg.

Men den siste uken tok jeg et karibisk cruise og gjorde noe jeg ikke hadde gjort på 15 år. Jeg gikk helt av rutenettet. Ingen e-post. Ingen mobiltelefon. I nøyaktig 7 dager og 10 timer. Det var rart i begynnelsen. Men totalt sett var det flott, det frigjorde. På den profesjonelle fronten hadde jeg hjelp fra kolleger som dekket eventuelle presserende forhold som dukket opp. På den personlige fronten fant jeg meg ofte når jeg rakte etter iPhone som ikke lå i lommen for å få den øyeblikkelige Internett-informasjonen jeg trodde jeg trengte. Teknologien min var ikke der, og etter en stund ble jeg vant til det. Tidlig denne uken snakket jeg med en forretningskontakt og nevnte min uønskede ferie. Hun sa at hun noen ganger har "detox" -helger hvor hun ikke sjekker "crackberry" i det hele tatt. Hun sa at det var flott, og jeg er enig. Prøv det..frakoble..detoks..nyt våren.

26191 382605561446 708821446 4320430 6102231 n e1271363635124

Dette er ikke et arkivbilde. Det er min fot på en hengekøye på en strand i Honduras. Ingen celle, ingen bærbar datamaskin, ingen problemer man.

2 Kommentarer

 1. 1

  Steve,

  Gratulerer med ferien. Jeg tror noen ganger vi blir begravet så dypt i problemene vi jobber med at vi ikke tar et skritt tilbake. Noen ganger får utsikten på avstand ting til å se mye klarere ut! Flott bilde!

  Doug

 2. 2

  Jeg likte å lese dette innlegget. Jeg føler virkelig at du likte ferien. Bort fra datamaskinen, vekk fra alle problemer. Som jeg skulle ønske jeg kunne ha ferie snart. Foreløpig må jeg fullføre en annen oppgave.
  Flott bilde virkelig!

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.