21 markedsføringsbetingelser for å imponere / irritere dine kolleger

snobb

snobbJeg satt hjemme og fikk tak i litt lesing i kveld. Jeg er en ganske enkel fyr, så når jeg kommer på en ny terminologi, klikker jeg ofte over til Wikipedia for å finne ut hva pokker jeg leser. Jeg kommer også opp der i mange år ... så etter at jeg har lest hva det er, ruller jeg øynene og går tilbake til lesing.

Grunnen til at jeg ruller med øynene er at forfattere (spesielt markedsføringsforfattere) alltid føler seg tvunget til å måtte finne opp nye ord for at vi skal lære og å erstatte de gamle, kjedelige ordene. Jeg antar at det får dem til å føle seg smartere mens vi trekker oss tilbake til utilstrekkelighet.

Her er noen av disse begrepene:

 1. Betalte medier - Vi pleide å kalle dette annonsering.
 2. Opptjente medier - Vi pleide å kalle dette word-of-munn.
 3. Eide medier - Vi pleide å kalle dette PR.
 4. Trafikk - Vi pleide å kalle dette sirkulasjon or seere.
 5. gamification - Vi pleide å kalle dette belønne, lojalitet, skilt or punktsystemer. Speidermerker er rundt 1930, dette er ikke nye folkens.
 6. engasjement - Vi pleide å kalle dette lesing, lyttingeller ser (og senere… kommenterer)
 7. Content Marketing - Vi pleide å kalle dette skriving.
 8. Oppfordring til handling - Vi pleide å kalle dette en bannerannonse. Bare fordi det var på vårt eget nettsted, betydde ikke at vi trengte et nytt navn.
 9. Akselerasjon - Vi pleide å kalle dette forfremmelse.
 10. Graph - (f.eks. Social Graph) vi pleide å bare forklare dette som relasjoner.
 11. Myndighet - Vi pleide å kalle det popularitet.
 12. Optimalisere - Vi pleide å kalle dette bedre.
 13. Kurasjon - Vi pleide å kalle dette organisering.
 14. Poengkort - Vi pleide å kalle disse oversikter.
 15. Analytics - Vi pleide å kalle disse rapporter.
 16. oppdatert: mennesker - Vi pleide å kalle disse segmenter basert på atferds- eller demografiske profiler som dataleverandører utviklet.
 17. Infografikk - Vi pleide å kalle disse piktogrammer, noen ganger data illustrasjonereller plakater. Vi henger de kule i båsene våre (er .. arbeidsstasjoner).
 18. Ordspråk - Vi pleide å kalle dem ord.
 19. Whitepaper - vi ringte dem bare papirer. De kom bare i hvitt.
 20. Humanisering - vi pleide ikke å kalle det noe .. vi pleide å svare på telefonen eller døren personlig.
 21. La til: Kontekstmarkedsføring - Vi pleide å kalle dette dynamiske eller målrettede innholdet.

Det er noen andre flotte ord også ... hybrid, fusjon, hastighet, demokratisering, tverrkanal, templatisering, aggregering, syndikering, akselerasjon ...

Disse gutta må gå tilbake fra Google+, få litt søvn og dumme det ned til vokabularet i 8. klasse vi faktisk husker. Hvorfor er det dette behovet fra mennesker for alltid å endre seg? Kanskje det å kalle det på noe nytt betyr at vi på en eller annen måte har utviklet oss? (Jeg kjøper det ikke, gjør du vel?).

Jeg tror de fleste selskaper fremdeles sliter med enkel merkevarebygging eller uteksaminering fra et crappy nettsted hybrid akselerert opptjent mediekampanje hvis hastighet forsterkes av humanisert engasjement.

Helt ærlig antar jeg at jeg også er skyldig. Jeg har en nytt mediebyrå, ikke et markedsføringsfirma. Det er virkelig mer en innkommende markedsføringsbyrå... men jeg gamblet at det alltid vil være ny Media, men inngående kan bli erstattet av et dumt nytt begrep som akutt.

Du vet, i motsetning til stumpe.

15 Kommentarer

 1. 1

  Bortsett fra at jeg trodde "innholdsmarkedsføring" var "salg av skriving." Eller mer spesifikt "selge ting som allerede var skrevet."

  Jeg hater å innrømme det, men jeg har brukt minst 7 av disse 1) uten å tenke på det eller 2) med et helt rett ansikt.

 2. 3

  Denne artikkelen fikk meg til å smile, har brukt noen av disse begrepene i årevis og noen ikke i det hele tatt ... ennå! Segmentering og markedssegmenter har sikkert alltid vært et markedsføringsbegrep.. absolutt et jeg har brukt de siste 20 årene uansett!

  • 4

   Hei Paula!

   Jeg husker da atferdstyper ble oppfunnet og vi ganske enkelt gjorde "søk" og tilpasset kampanjene til disse "typene". Jeg kan ikke huske at jeg kalte det segmentering den gang – selv om det kan ha eksistert! Så senere kalte vi dem "personas"... kanskje det hadde vært bedre å liste opp!

   Takk!

  • 5
   • 6

    Takk Douglas, favoritten min på den nye listen må være autoritet som erstatter popularitet, gir bare en helt ny betydning av dybdekunnskap, som kanskje eller kanskje ikke er tilfelle selvfølgelig, men det høres bra ut! 🙂

 3. 7

  Jobbjakt blir sett på som en markedsføringskampanje, ikke å søke jobb. Jeg så ikke "personlig merkevarebygging" som pleide å bli kalt "kvalifikasjoner" når jeg refererte til en potensiell jobbkandidat. Alle i dag har et "merke" som pleide å være deres "identitet" eller "nøkkelferdigheter" eller "toppstyrker." Å, en annen er "markedsføringsdokumenter" tidligere kalt en CV eller en bio nå også referert til som en "[online] profil." En "jobb" er en "mulighet" og et "problem" er en "utfordring". "Personal" forvandlet seg til "menneskelige ressurser" som ble forvandlet til "talentoppkjøp." Og slik går det.....

 4. 8
 5. 10

  Det er morsomt og veldig sant i de fleste tilfeller! Men jeg tror at markedsførere prøver å snakke på et språk som er forståelig for deres kunder og "allmenn markedsføringspublikum". Det er som et moderne signalsystem.

 6. 12

  Jeg var i møte med en agent i går som er interessert i blogging og online markedsføring. Hun fortalte meg at jeg snakker akkurat som de som opprettet bloggsiden hennes. Gå meg til å tenke på hvor min virkelige lidenskap er ……markedsføring. Jeg antar at etter å ha lest så mye informasjon om markedsføringsrelaterte emner, plukker du bare opp vokabularet uten å legge merke til det.

 7. 13
 8. 14
 9. 15

  Hei Doug,
  En blowhard konsulent jeg krysser veier med liker å bruke ordet "bifurkasjon" i hver tredje setning. Kan ikke bare si «da deler vi dem inn i to grupper». Jeg antar at du kan kreve mer når folk ikke forstår deg.
  Jeg ville tatt et problem med "oppfordring til handling." Jeg har copywriting bøker fra 1920-tallet som har kapitler dedikert til å lage overbevisende oppfordringer til handling. Alle som bruker det som synonymt med "bannerannonse" mangler en seriøs markedsføringsbakgrunn.
  Jim

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.