Google Maps nå med KML-støtte

kartmerke

I slike tider vet jeg at jeg er en nerd! I dag er Google kodeblogg kunngjorde at de nå støtter KML-filer.

“Doug, ro deg ned”, sier du!

Jeg kan ikke! Jeg er freakin 'out! Der du før måtte programmere punkter på et kart, kan du nå bare 'peke' på en KML-fil, og Google Maps plotter det automatisk på kartet.

“Ja, sikkert”, sier du!

Her er et eksempel på en KML-fil:

 Doug Visste du at de nettopp åpnet Au Bon Pain her?


https://martech.zone/wp-content/uploads/1.0/8/me2.1.thumbnail.jpg


-2006

Ved hjelp av Google Maps peker jeg ganske enkelt på kartet for å spørre KML-filen min:

http://maps.google.com/maps?q=http://www.yourdomain.com/location.kml

“Wow”, sier du endelig! (Jeg håper!)

Slik ser det ut:
Kart over Doug i Indianapolis

Seriøst folkens. Hvor XML er det universelle datautvekslingsformatet, KML (som is XML) er det universelle geografiske datautvekslingsformatet. Dette er et flott skritt fremover. Ved hjelp av andre GIS-programmer kan folk sende ut KML-filer og deretter bare åpne dem online med Google Maps.

13 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  Hei Graydon,

  Godt poeng! Jeg oppdaterer innlegget med instruksjoner, åpner opp KML-filen som jeg har lagt ut og du vil se strukturen. KML-filen er råtekst. Det er også KMZ-filer der ute. Dette er KML-filer som er zippet for raskere overføring (hvis du har en stor fil).

  Doug

 3. 3
 4. 4
 5. 5

  Dette er virkelig kjempebra!

  Bare lurer på hvorfor KML-filen skiller mellom store og små bokstaver. Hvis du lager XML-filen med tagger som har små bokstaver. XML/KML fungerer ikke. (det var det som skjedde med meg :D)

  • 6

   Aswin,

   Jeg har også lagt merke til dette. Det er det samme med geotaggen. Jeg har ingen anelse om hvorfor de faktisk ville påtvinge store bokstaver i en standard. Jeg har alltid trodd det var trygt for små bokstaver (i stedet for store), men noen av disse tjenestene der ute er veldig kresne.

   Takk!
   Doug

 6. 7

  Jeg har funnet en måte å få dette til å fungere.

  Jeg har funnet et lite gratisprogram (xt.exe) som fungerer med en XSL-fil som kan transformere den ikke-fungerende XML-en til en fungerende KML-fil.

  I XSL-filen (et stilark) gir grunnlaget for en fungerende xml. Jeg kan transformere små bokstaver med store bokstaver. Med en rename handling på den fungerende xml-filen (xml til kml) får du en fungerende kml-fil 🙂

 7. 8

  hvis du av en eller annen grunn ikke så det, lar den nye google mymaps-tingen deg bygge et kart og eksportere kml-filen.

  og siden google api lar deg lage et kart på nettstedet ditt bygget fra en vertsbasert kml-fil … vel det hele blir enklere.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.