Å skjule abonnementet ditt er ikke en oppbevaringsstrategi

avbryt-knappen

Vi vurderer mange tjenester slik at vi kan skrive om dem på bloggen eller bruke dem til våre kunder. En teknikk vi begynner å se mer og mer, er tjenester som lar deg enkelt starte en konto, men de mangler noen måter å kansellere den på. Jeg tror ikke dette er et tilsyn ... og det vender meg umiddelbart til selskapet.

avbryt-knappenJeg brukte omtrent 15 minutter i morges på å gjøre nettopp det. En overvåkningstjeneste for sosiale medier tilbød en gratis prøveperiode så jeg meldte meg på. Etter omtrent to uker begynte jeg å motta e-poster som advarte meg om at rettssaken min var nesten over. Etter 2 dager begynte jeg å motta daglige e-poster som fortalte at termen min var utløpt og hadde en lenke til hvor jeg kunne oppgradere til en betalt konto.

E-postadressene avslutte abonnementskobling førte meg til en kontoinnloggingsside. Grrr ... å måtte logge på for å melde meg er et annet kjæledyr av meg. Siden jeg uansett logget på, skjønte jeg at jeg ville kansellere kontoen. Jeg gikk til siden for kontoalternativer, og de eneste alternativene var forskjellige oppgraderingsalternativer - ingen avbestillingsalternativer. Selv med fin skrift.

Selvfølgelig var det heller ingen måte å be om støtte. Bare en FAQ. En rask gjennomgang av vanlige spørsmål og ingen informasjon om hvordan du avslutter kontoen. Heldigvis tilbød et internt søk på ofte stilte spørsmål løsningen. En avbestillingslenk begravet i en uklar fane i brukerprofilen.

Dette minner meg om avisindustrien ... hvor du ofte kan registrere deg online, men du må ringe og vente på vent for å snakke med en kundeservicerepresentant for å si opp abonnementet. Og ... i stedet for å kansellere det, prøver de å tilby deg andre abonnementsalternativer og gaver. Jeg har vært i telefon med disse menneskene der jeg har vært så opprørt at jeg bare gjentok "avbryt kontoen min" igjen og igjen til de fulgte.

Folk, hvis dette er din oppbevaringsstrategi, du har litt arbeid å gjøre. Og du maskerer problemer med produktet eller tjenesten din ved å skjule den sanne kundebeholdningen din. Slutt med det! Å kansellere et produkt eller en tjeneste bør være like enkelt som å registrere seg for en.

En kommentar

  1. 1

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.