Hvordan jeg skadet mitt rykte med sosiale medier ... og hva du bør lære av det

Hvordan jeg skadet mitt rykte på sosiale medier

Hvis jeg noen gang har hatt gleden av å møte deg personlig, er jeg ganske trygg på at du vil finne meg personlig, humoristisk og medfølende. Hvis jeg aldri har møtt deg personlig, er jeg redd for hva du kan tenke på meg basert på min tilstedeværelse på sosiale medier.

Jeg er en lidenskapelig person. Jeg brenner for arbeidet mitt, familien min, vennene mine, troen min og politikken min. Jeg elsker absolutt dialog om noen av disse emnene ... så da sosiale medier dukket opp for over ti år siden, hoppet jeg på muligheten til å gi og diskutere mine synspunkter på praktisk talt ethvert emne. Jeg er oppriktig nysgjerrig på det hvorfor folk tror det de gjør i tillegg til å forklare hvorfor jeg tror det jeg gjør.

Hjemmelivet mitt i oppveksten var utrolig mangfoldig. Dette inkluderer alle perspektiver - religion, politikk, seksuell legning, rase, rikdom ... osv. Min far var et utmerket forbilde og troende romersk-katolsk. Han ønsket muligheten til å bryte brød med hvem som helst, så hjemmet vårt var alltid åpent og samtalene var alltid livlige, men utrolig respektfulle. Jeg vokste opp i et hjem som ønsket velkommen samtaler.

Nøkkelen til å bryte brød med mennesker var imidlertid at du så dem i øynene, og at de kjente innlevelsen og forståelsen du førte til bordet. Du lærte om hvor og hvordan de vokste opp. Du kunne forstå hvorfor de trodde det de gjorde ut fra erfaringene og konteksten de førte til samtalen.

Sosiale medier ødela ikke mitt rykte

Hvis du har tålt meg det siste tiåret, er jeg trygg på at du har vært vitne til min iver etter å engasjere meg i sosiale medier. Hvis du fremdeles er i nærheten, er jeg takknemlig for at du fortsatt er her - fordi jeg uvitende hoppet inn i sosiale medier, først begeistret over muligheten til å bygge bedre forbindelser og bedre forstå andre. Det var mildt sagt et grunt basseng.

Sjansen var at du hadde sett meg snakke på et arrangement, jobbet med meg eller til og med hadde hørt om meg og lagt til meg som en venn på en hvilken som helst sosial mediekanal ... Jeg koblet deg også på nettet. Mine sosiale mediekanaler var en åpen bok - jeg delte om virksomheten min, mitt personlige liv, min familie ... og ja ... min politikk. Alt med håp om tilkobling.

Det skjedde ikke.

Da jeg først tenkte på å skrive dette innlegget, ønsket jeg virkelig å gi det tittelen Hvordan sosiale medier ødela mitt omdømme, men det ville ha gjort meg til et offer mens jeg var en altfor villig deltaker i mitt eget dødsfall.

Tenk deg å høre noe som roper fra et annet rom der medarbeidere lidenskapelig diskuterer et bestemt emne. Du løper inn i rommet, forstår ikke sammenhengen, kjenner ikke bakgrunnen til hver enkelt, og du roper din sarkastiske mening. Mens noen få mennesker kan sette pris på det, ville de fleste observatører bare tro at du var en idiot.

Jeg var den skitten. Over, og over, og over.

For å forverre problemet var plattformer som Facebook altfor villige til å hjelpe meg med å finne de høyeste rommene med de mest intense argumentene. Og jeg var ærlig talt uvitende om konsekvensene. Etter å ha åpnet mine forbindelser til verden, observerte verden nå det verste av mitt samspill med andre.

Hvis jeg hadde skrevet en oppdatering (jeg tagger #goodpeople) som delte en historie om noen som ofret og hjalp et annet menneske ... ville jeg få et par dusin visninger. Hvis jeg kastet en barb på en annen profils politiske oppdatering, fikk jeg hundrevis. De fleste av Facebook-publikummet mitt så bare den ene siden av meg, og det var forferdelig.

Og selvfølgelig var sosiale medier mer enn glade for å ekko min verste oppførsel. De kaller det engasjement.

Hva sosiale medier mangler

Det som sosiale medier mangler, er hvilken som helst sammenheng. Jeg kan ikke fortelle deg hele tiden at jeg ga en kommentar og umiddelbart ble merket det motsatte av det jeg faktisk trodde. Hver sosiale medier oppdaterer at algoritmene fremmer push and pull i stammene til begge publikum som går på angrepet. Dessverre legger anonymitet bare til den.

Kontekst er kritisk i ethvert trossystem. Det er en grunn til at barn ofte vokser opp med lignende tro som foreldrene sine. Det er ikke indoktrinering, det er bokstavelig talt at de hver dag blir utdannet og utsatt for en tro fra noen de elsker og respekterer. Den troen støttes fullt ut over tid av tusenvis eller hundretusener av interaksjoner. Kombiner denne troen med støtteopplevelser, og denne troen er låst inne. Det er vanskelig - hvis ikke mulig - å snu.

Jeg snakker ikke om hat her ... selv om det også tragisk kan læres. Jeg snakker om enkle ting ... som tro på en høyere makt, utdannelse, myndighetens rolle, rikdom, næringsliv osv. Faktum er at vi alle har tro som er inngrodd i oss, erfaringer som styrker denne troen og vår oppfatning. av verden er forskjellige på grunn av dem. Det er noe som bør respekteres, men som ofte ikke er på sosiale medier.

Et eksempel jeg ofte bruker er forretning fordi jeg var ansatt til jeg var omtrent 40 år gammel. Inntil jeg faktisk startet virksomheten min og ansatte folk, var jeg virkelig uvitende om alle utfordringene med å starte og drive en virksomhet. Jeg forsto ikke regelverket, den begrensede assistansen, regnskapet, kontantstrømutfordringene og andre krav. Enkle ting ... som det faktum at bedrifter ofte (veldig) sent betaler fakturaene.

Så som jeg ser andre mennesker som aldri har ansatt noen som gir deres mening på nettet, er jeg alt for å gi min! En ansatt som drev sin egen virksomhet ringte meg måneder senere og sa: "Jeg visste aldri!". Faktum er før du er i andres sko, bare du tror du forstår situasjonen deres. Virkeligheten er at du ikke vil gjøre det før du er der.

Hvordan jeg reparerer omdømme på sosiale medier

Hvis du følger meg, vil du fremdeles se at jeg er en engasjert, meningsfull person på nettet, men at deling og vaner har endret seg dramatisk de siste par årene. Det har vært det vanskelige resultatet av å miste venner, forstyrre familien og ... ja ... til og med å miste forretninger på grunn av det. Her er mitt råd om å komme videre:

Facebook-venner skal være ekte Friends

Algoritmene på Facebook er de verste etter min mening. På et tidspunkt hadde jeg nærmere 7,000 venner på Facebook. Mens jeg følte meg komfortabel med å diskutere og diskutere fargerike temaer med nære venner på Facebook, avslørte det mine verste oppdateringer for alle 7,000 mennesker. Det var forferdelig ettersom det overveldet antall positive oppdateringer jeg delte. Facebooken min venner rett og slett så de mest partiske, forferdelige, sarkastiske oppdateringene mine.

Jeg har redusert Facebook til litt over 1,000 venner og vil fortsette å redusere den mengden fremover. For det meste behandler jeg alt nå som om det blir offentlig - enten jeg markerer det på den måten eller ikke. Forlovelsen min har falt drastisk på Facebook. Jeg er også opptatt av å innse at jeg også ser det verste av andre mennesker. Jeg klikker ofte på profilen deres for å få en virkelig titt på den gode personen de er.

Jeg har også sluttet å bruke Facebook for forretninger. Facebook-algoritmene er bygget for deg betale å ha sideoppdateringene dine synlige, og jeg synes det er virkelig ondt. Bedrifter brukte mange år på å bygge en følge, og deretter rev Facebook ut alle, men betalte innlegg, fra sine følgere ... og tapte helt investeringen de gjorde i kuratering av et samfunn. Jeg bryr meg ikke om jeg kunne få mer virksomhet på Facebook, jeg skal ikke prøve. I tillegg vil jeg aldri risikere forretninger med mitt personlige liv der - som er altfor lett.

LinkedIn er bare for bedrifter

Jeg er fortsatt vidåpent for å få kontakt med alle som er på Linkedin fordi jeg bare vil dele virksomheten min, mine forretningsrelaterte artikler og podcastene mine der. Jeg har sett andre mennesker dele personlige oppdateringer der og vil fraråde det. Du ville ikke gå inn i et styrerom og begynne å rope på folk ... ikke gjør det på LinkedIn. Det er ditt online styrerom, og du må opprettholde det nivået av profesjonalitet der.

Instagram er min beste vinkel

Det er liten eller ingen diskusjoner, heldigvis, på Instagram. I stedet er det et syn på mitt liv at jeg ønsker å kuratere og dele med andre nøye.

Selv på Instagram må jeg være forsiktig. Min omfattende bourbon-samling har faktisk fått folk til å komme i kontakt med meg av bekymring for at jeg kan være alkoholiker. Hvis Instagram-navnet mitt ble kalt “My bourbon collection”, ville det være bra med en serie bourbons jeg har samlet. Imidlertid er siden min meg ... og beskrivelsen min er livet over 50 år. Som et resultat, for mange bourbon-bilder, og folk tror jeg er full. Oy.

Som et resultat er jeg bevisst i mine forsøk på å diversifisere Instagram-bildene mine med bilder av mitt nye barnebarn, mine reiser, mine forsøk på matlaging og nøye glimt av mitt personlige liv.

Folkens ... Instagram er ikke det virkelige liv ... Jeg skal holde det slik.

Twitter er segmentert

Jeg deler åpent på min personlig Twitter konto, men jeg har også en profesjonell for Martech Zone og Highbridge at jeg strengt segmenterer. Jeg la folk med jevne mellomrom vite forskjellen. Jeg ga dem beskjed om det Martech ZoneTwitter-kontoen er fortsatt meg ... men uten meningene.

Det jeg setter pris på med Twitter er at algoritmene ser ut til å presentere et balansert syn på meg i stedet for mine mest kontroversielle tweets. Og ... debatter på Twitter kan komme til å bli en trendliste, men ikke alltid presse gjennom strømmen. Jeg har de mest tilfredsstillende samtalene på Twitter ... selv når de er i lidenskapelig debatt. Og jeg kan ofte tømme en samtale som blir emosjonell med et vennlig ord. På Facebook ser det aldri ut til å skje.

Twitter kommer til å bli en tøff kanal for meg å si mine meninger ... men jeg innser at det fortsatt kan skade ryktet mitt. Ett svar tatt ut av kontekst for hele samtalen til hele profilen min kan bety ruin. Jeg bruker mer tid på å bestemme meg for hva jeg deler på Twitter enn jeg har gjort tidligere. Mange ganger klikker jeg aldri på publiser på tweeten og går videre.

Er den beste anseelsen å ikke ha en?

I mellomtiden står jeg i ærefrykt for ledere i min bransje som er godt respektert som er disiplinerte nok til å aldri ta stilling på sosiale medier. Noen synes kanskje det er litt feigt... men jeg tror det ofte krever mer mot å holde kjeft enn å åpne seg opp for kritikk og avbryte kulturen vi ser akselerere på nettet.

Det beste rådet, dessverre, kanskje å aldri diskutere noe kontroversielt som kan bli feilpresentert eller tatt ut av kontekst. Jo eldre jeg blir, jo mer ser jeg at disse menneskene vokser virksomheten sin, blir invitert mer til bordet og blir mer populære i bransjen deres.

Det er et enkelt faktum at jeg hadde fremmedgjort mennesker som aldri hadde møtt meg personlig, aldri var vitne til min medfølelse, og som aldri hadde blitt utsatt for min raushet. For det angrer jeg på noe av det jeg delte gjennom årene på sosiale medier. Jeg har også nådd ut til flere mennesker og personlig beklaget, og inviterte dem på kaffe for å bli bedre kjent med meg. Jeg vil at de skal se meg for den jeg er og ikke den onde karikaturen som profilen min på sosiale medier utsatte dem for. Hvis du er en av disse menneskene ... ring meg, Jeg vil gjerne ta igjen.

Er det ikke trist at nøkkelen til sosiale medier kan være å unngå å bruke den helt?

MERKNAD: Jeg har oppdatert seksuell preferanse til seksuell orientering. En kommentar påpekte med rette mangelen på inkludering der.

6 Kommentarer

 1. 1

  "Dette inkluderer alle perspektiver - religion, politikk, seksuelle preferanser, rase, rikdom ... etc."

  Du vil bli sett på som mer aktuell og inkluderende hvis du bruker seksuell legning i stedet for preferanse. Vi velger ikke å være hetero, homofile eller noe annet. Det er vår identitet.

 2. 3

  Jeg elsker virkelig at du skrev dette. Det viser at du faktisk ikke lærte noe. Dine konspirasjonsteorier, hat og generelle dumhet var problemet. Sosiale medier er ikke fienden (som du påpekte) det er faktisk at du bare er en hatefull person ... Husker du den tweeten der du flippende sa at du skulle "skaffe dem litt gorillalim" om en radioaktiv lekkasje i Japan? Jeg husker... det var 10 dager siden. Håper omdømmet ditt fortsetter nedover denne banen.

  • 4

   Zack, takk for kommentaren din. Jeg tror det støtter artikkelen min og synet på sosiale medier godt, da du tydeligvis har et forferdelig syn på meg mens mine kolleger, klienter og venner ikke har det. Jeg ønsker deg vell.

 3. 5

  Wow! Doug for en flott artikkel som er full av innsikt i ting vi alle burde være mer oppmerksomme på individuelt. Men som du har nevnt, viktigheten av å gjøre det når du prøver å balansere det å være en person og også drive en nettbedrift er enda mer utfordrende og kronglete!

  Det ser ut til at du og jeg begynte på denne online og offline forbindelsen med hverandre for så mange år siden nå, det ser ut til at det alltid har vært det. Så mange kopper kaffe på ulike kafeer og virksomheter underveis. Ingen fornærmelse mot noen av mine andre vennskap fra Circle City-dagene, ditt i det jeg angrer mest på å være så langt unna geografisk at vi ikke kan dele mer kaffe, diskusjoner, debatter, latter og ja, kanskje til og med litt bourbon med på en mer regelmessig basis.

  Her er til deg, våre virksomheter og sosiale medier. Måtte vi fortsette å navigere forsiktig i disse farvannene selv og hjelpe til med å veilede våre kunder trygt mellom kyster også!

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.