Hvordan salgs- og markedsføringsteamene dine kan slutte å bidra til digital tretthet

Digital Communication Fatigue Infographic

De siste par årene har vært en utrolig utfordring for meg. På den personlige siden ble jeg velsignet med mitt første barnebarn. På forretningssiden slo jeg meg sammen med noen kolleger som jeg respekterer høyt, og vi bygger en digital transformasjonskonsulent som virkelig tar av. Selvfølgelig, midt i det, har det vært en pandemi som avsporet rørledningen vår og ansettelser... som er tilbake på sporet nå. Kast inn denne publikasjonen, dating og fitness ... og livet mitt er en dyrehage akkurat nå.

En ting du kanskje har lagt merke til de siste par årene er at jeg stoppet podcastingen min. Jeg hadde 3 aktive podcaster for noen år siden – for markedsføring, for lokalt næringsliv og for å støtte veteraner. Podcasting er en lidenskap for meg, men da jeg så på min generering av potensielle salg og forretningsvekst, ga det ikke umiddelbar inntektsvekst, så jeg måtte legge det til side. En 20-minutters podcast kan kutte så mye som 4 timer ut av arbeidsdagen min for å planlegge, spille inn, redigere, publisere og promotere hver episode. Å tape noen dager i måneden uten umiddelbar avkastning på investeringen var bare ikke noe jeg hadde råd til akkurat nå. Sidenotat... Jeg vil engasjere hver av podcastene på nytt så snart jeg har råd til tiden.

Digital tretthet

Digital utmattelse er definert som en tilstand av mental utmattelse forårsaket av overdreven og samtidig bruk av flere digitale verktøy

Lixar, Managing Digital Fatigue

Jeg kan ikke engang fortelle deg hvor mange telefonsamtaler, direktemeldinger og e-poster jeg får på daglig basis. De fleste er oppfordringer, noen er venner og familie, og – selvfølgelig – i høystakken er noen kundeemner og kundekommunikasjon. Jeg gjør mitt beste for å filtrere og planlegge så godt jeg kan, men jeg henger ikke med... i det hele tatt. På et tidspunkt i karrieren min hadde jeg en executive assistent, og jeg ser frem til den luksusen igjen ... men å øke en assistent krever også tid. Så foreløpig lider jeg rett og slett gjennom det.

Sammensatt arbeid innenfor plattformer som jeg gjør hele dagen, digital kommunikasjonstretthet er også overveldende. Noen av de mer frustrerende aktivitetene som sliter meg ut er:

 • Jeg har noen kalde utgående selskaper som bokstavelig talt automatiserer svar og fyller innboksen min hver dag med idiotiske meldinger som, Får dette øverst i innboksen din … eller maskere en e-post med en RE: i emnefeltet for å tro vi har snakket før. Ingenting er mer irriterende... Jeg vedder på at dette er halvparten av innboksen min akkurat nå. Så fort jeg ber dem slutte, kommer en ny runde med automatiseringer inn. Jeg har måttet implementere noen utrolige filtrering og smarte postboksregler for å prøve å bringe de viktige meldingene til innboksen min.
 • Jeg har noen selskaper som gir opp å kontakte meg på e-post, og sender meg direkte melding på tvers av sosiale nettverk. Fikk du e-posten min? er en sikker måte å blokkere deg på sosiale medier. Hvis jeg trodde e-posten din var viktig, ville jeg ha svart... slutt å sende meg mer kommunikasjon og tette til alle medier jeg har.
 • Det verste er kolleger, venner og familie som er helt livredde og tror jeg er frekk fordi jeg ikke reagerer. Livet mitt er FULLT akkurat nå, og det er helt fantastisk. Å ikke verdsette det faktum at jeg er opptatt med familie, venner, jobb, hjem, trening og publikasjonen min er ganske skuffende. Jeg deler nå ut min Calendly lenke til venner, familie og kolleger slik at de kan reservere tid i kalenderen min. Og jeg beskytter kalenderen min!
 • Jeg begynner å se flere og flere selskaper SPAM mine tekstmeldinger ... som er mer enn irriterende. Tekstmeldinger er den mest påtrengende og personlige av alle kommunikasjonsmetoder. En kald tekstmelding til meg er en sikker måte å få meg til å aldri gjøre forretninger med deg igjen.

Jeg er ikke alene … ifølge nye undersøkelsesresultater fra PFL:

 • Respondenter fra leder til C-nivå mottar over 2.5 ganger meller ukentlige salgsfremmende e-poster, gjennomsnittlig 80 e-poster per uke. Sidenotat... Jeg får mer enn det på en dag.
 • Bedriftsfagfolk mottar en gjennomsnitt på 65 e-poster per uke.
 • Hybridarbeidere mottar bare 31 e-poster per uke.
 • Helt eksterne arbeidere mottar over 170 e-poster per uke, over 6 ganger flere e-poster enn den gjennomsnittlige arbeideren.

Mer enn halvparten av alle ansatte opplever tretthet på grunn av volumet av digital markedsføringskommunikasjon de mottar på jobben. 80 % av respondentene på C-nivå er overveldet etter antall digitale kampanjer de mottar!

Hvordan jeg takler digital kommunikasjonstretthet

Min reaksjon på digital kommunikasjonstretthet er:

 1. Stopp – Hvis jeg får flere kalde e-poster eller meldinger, ber jeg personen om å stoppe og fjerne meg fra databasen deres. Mesteparten av tiden fungerer det.
 2. Ikke be om unnskyldning – Jeg sier aldriUnnskyld ...” med mindre jeg satte en forventning om at jeg ville svare innen en viss tid. Dette inkluderer til og med betalende kunder som jeg ofte minner om at jeg har avtalt tid med dem. Jeg angrer ikke på at jeg er opptatt med et fullt arbeids- og privatliv.
 3. Delete – Jeg sletter ofte meldinger uten engang å svare, og mange gidder ikke å prøve å SPAM meg igjen.
 4. filtre – Jeg filtrerer skjemaene, innboksen og andre medier for domener og søkeord som jeg aldri kommer til å svare på. Meldingene slettes umiddelbart. Får jeg noen viktige meldinger blandet inn noen ganger? Joda... vel.
 5. Prioriter – Innboksen min er en serie med smarte postbokser som er svært filtrert etter klient, systemmeldinger osv. Dette gjør at jeg enkelt kan sjekke hver og svare mens resten av innboksen min er full av tull.
 6. Ikke forstyrr – Telefonen min er på Ikke forstyrr og taleposten min er full. Ja, bortsett fra tekstmeldinger, er telefonsamtaler den verste distraksjonen. Jeg holder telefonskjermen oppe slik at jeg kan se om det er en viktig samtale fra en kollega, klient eller et familiemedlem, men alle andre kan slutte å ringe meg.

Hva du kan gjøre for å hjelpe digital kommunikasjonstretthet

Her er åtte måter du kan hjelpe i salgs- og markedskommunikasjonsarbeidet.

 1. Bli personlig – Fortell mottakeren din hvorfor du trenger å kommunisere med dem, følelsen av at det haster, og hvorfor det er gunstig for dem. Det er ingenting verre, etter min mening, enn en tom "Jeg prøver å få tak i deg..."-melding. Jeg bryr meg ikke... Jeg er opptatt, og du har akkurat falt til bunnen av prioriteringene mine.
 2. Ikke misbruk automatisering – Noen meldinger er kritiske for bedrifter. Forlatte handlekurver, for eksempel, krever ofte noen få påminnelser for å fortelle noen at de har lagt igjen et produkt i handlekurven. Men ikke forsinket det... Jeg setter disse ut til kunder... en dag, noen dager, så et par uker. Kanskje de bare ikke har penger til å kjøpe akkurat nå.
 3. Sett forventningene – Hvis du skal automatisere eller følge opp, gi beskjed til personen. Hvis jeg leser i en e-post at en kald samtale kommer til å følge opp om noen dager, vil jeg gi beskjed til dem om at de ikke skal bry seg i dag. Eller jeg skal skrive tilbake og fortelle dem at jeg er opptatt og ta kontakt neste kvartal.
 4. Vis empati – Jeg hadde en mentor for lenge siden som sa at hver gang han møtte noen første gang, lot han som om de bare hadde et tap i familien. Det han gjorde var å justere sin empati og respekt for personen. Ville du automatisert e-poster til noen som er borte i en begravelse? Det tviler jeg på. Fordi det er viktig for deg, betyr det ikke at det er viktig for dem. Vær empatisk for at de kan ha andre prioriteringer.
 5. Gi tillatelse – En av de beste metodene for salg er å gi tillatelse til noen å si Nei. Jeg har skrevet noen e-poster den siste måneden til potensielle kunder, og jeg åpner e-posten ved å fortelle dem at dette er den eneste e-posten de mottar, og jeg er mer enn glad for å høre at de ikke er i nød av mine tjenester. Å gi personen tillatelse til å si nei på en høflig måte, vil hjelpe deg med å rydde opp i innboksen og vil gjøre det mulig for deg å ikke kaste bort tid på å irritere potensielle potensielle kunder.
 6. Tilby alternativer – Jeg vil ikke alltid avslutte et interesseforhold, men jeg vil kanskje engasjere meg gjennom en annen metode eller på et annet tidspunkt. Tilby mottakeren andre alternativer – som å utsette i en måned eller et kvartal, oppgi kalenderlenken din for en avtale eller velge en annen kommunikasjonsmåte. Ditt favorittmedium eller -metode for kommunikasjon er kanskje ikke deres!
 7. Få fysisk – Ettersom nedstengninger avtar og reiser åpner seg, er det på tide å komme tilbake til å møte mennesker personlig der kommunikasjon omfatter alle følelsene som mennesker trenger for å kommunisere effektivt. Ikke-verbal kommunikasjon er avgjørende for å etablere relasjoner ... og det kan ikke oppnås gjennom tekstmeldinger.
 8. Prøv Direct Mail – Å flytte til mer påtrengende medier til en mottaker som ikke reagerer kan være feil retning. Har du prøvd mer passive medier som direktereklame? Vi har hatt enorm suksess med å målrette potensielle kunder med direktereklame fordi ikke så mange selskaper drar nytte av det. Selv om en e-post ikke koster for mye å levere, er ikke direktereklamen din begravet i en postkasse med tusenvis av andre direktereklame.

Mens dårlig målrettet direktereklame vil bli ignorert av forbrukere like ofte som off-base digitale annonser eller e-posteksplosjoner, kan riktig utført direktereklame skape genuint minneverdige og virkningsfulle opplevelser. Når integrert i en organisasjons overordnede markedsføringsstrategi, lar direktereklame bedrifter oppnå høyere avkastning og øke merkevaretilhørigheten blant nåværende og fremtidige kunder.

Nick Runyon, administrerende direktør i PFL

Alle opplever digital tretthet

I dagens forretningslandskap er konkurransen om visninger, klikk og mindshare hard. Til tross for stadig kraftigere og allestedsnærværende digitale markedsføringsverktøy, opplever mange bedrifter at de sliter med å få gjennomslag blant kunder og potensielle kunder.

For å bedre forstå vanskelighetene som mange selskaper står overfor med å fange publikums oppmerksomhet, undersøkte PFL mer enn 600 amerikanske bedriftseksperter. Resultatene av PFL-er 2022 Hybrid Audience Engagement Survey fant ut at personalisering, innhold og fysiske markedsføringstaktikker, for eksempel direktereklame, kan ha en betydelig innvirkning på merkenes evner til å nå utbrent publikum.

Klikk her for å laste ned infografikken

Nøkkelfunn fra undersøkelsen av mer enn 600 USA-baserte forretningsfolk inkluderer:

 • 52.4 % av bedriftens ansatte opplever digital tretthet som et resultat av det høye volumet av digital kommunikasjon de mottar. 
 • 80 % av respondentene på C-nivå og 72 % av respondentene på direkte nivå oppgir de føler seg overveldet av volumet av digital reklamekommunikasjon de får på jobb.
 • 56.8 % av de spurte fagfolkene er det mer sannsynlig å åpne noe mottatt via fysisk post enn en e-post.

I dagens oppmerksomhetsøkonomi har evnen til å fange publikum og få engasjementet deres blitt en mangelvare. Digital tretthet er en realitet for mange enkeltpersoner, noe som betyr at merkevarer må finne nye måter å inspirere kunder til å handle. Vår siste forskning kaster lys over dagens svært konkurransedyktige B2B-markedsføringslandskap og hvordan bedrifter kan bruke hybride strategier for å skille seg ut for kunder og potensielle kunder.

Nick Runyon, administrerende direktør i PFL

Her er hele infografikken med tilhørende undersøkelsesresultater:

digital kommunikasjonstretthet

Opplysning: Jeg bruker tilknyttede lenker for Calendly i denne artikkelen.