Hvordan kjøpe et domenenavn

Hvordan finne, velge og kjøpe et domenenavn

Hvis du prøver å finne et domenenavn for personlig merkevarebygging, virksomheten din, produktene eller tjenestene dine, tilbyr Namecheap et godt søk for å finne et:

Finn et domene fra $ 0.88

drevet av Namecheap


Tips om valg av domenenavn

Her er mine personlige meninger om å velge et domenenavn:

 • Jo kortere jo bedre - jo kortere domenet ditt er, jo mer minneverdig er det og lettere å skrive, så prøv å gå med et kort domene. Dessverre har de fleste domener under 6 tegn allerede vært reservert. Hvis du ikke finner et eneste kort navn, vil jeg prøve å holde antall stavelser og ord på et minimum ... igjen, for å prøve å forbli minneverdig. Som et eksempel, Highbridge ble tatt over hvert toppdomene, men vi var et konsulentfirma, så jeg var i stand til å kjøpe begge deler Highbridgerådgivning og highbridgekonsulenter ... lange domenenavn med mange stavelser, men minneverdige fordi det bare er to ord.
 • Ulike toppdomene aksepteres - Atferd fortsetter å endres med hensyn til brukere på Internett og deres bruk av domenenavn. Da jeg valgte et .zone top-level domain (TLD), rådet noen meg til å være forsiktig ... at mange kanskje ikke stoler på den TLD og tror jeg var et slags ondsinnet nettsted. Jeg valgte den fordi jeg ønsket martech som domene, men alle de andre toppdomene var allerede tatt. På sikt synes jeg det var et flott trekk, og trafikken min er langt opp, så det var verdt risikoen. Bare husk at når noen skriver et domene uten TLD, er det en rangordningsrekkefølge av forsøk ... hvis jeg skriver martech og trykker på enter, blir .com det første forsøket.
 • Unngå bindestrek - unngå bindestrek når du kjøper et domenenavn ... ikke fordi de er negative, men fordi folk glemmer dem. De vil hele tiden skrive inn domenet ditt uten dem og mest sannsynlig nå feil personer.
 • nøkkelord - det er forskjellige kombinasjoner som kan gi mening for virksomheten din:
  • Sted - Hvis virksomheten din alltid vil være lokalt eid og drevet, kan det være en fin måte å skille domenet ditt fra konkurrentene dine ved å bruke navnet på byen din i navnet.
  • Merke - Merker er alltid fordelaktige å bruke fordi de ofte er stavet unikt og sannsynligvis ikke allerede er tatt.
  • Aktuelt - Temaer er en annen flott måte å skille deg selv på, selv med et solid merke. Jeg eier ganske mange aktuelle domenenavn for fremtidige prosjektideer.
  • Språk - Hvis du tar et engelsk ord, kan du prøve å bruke andre språk. Ved å bruke et fransk eller spansk ord i domenenavnet ditt, kan det legge litt pizazz til bedriftens samlede merkevarebygging.

Hva om domenet ditt blir tatt?

Å kjøpe opp og selge domenenavn er en lukrativ virksomhet, men jeg synes ikke det er noen stor langsiktig investering. Etter hvert som flere og flere TLD-er blir tilgjengelige, blir muligheten til å kjøpe et kort domene på en ny TLD bedre og bedre. Helt ærlig verdsetter jeg ikke engang noen av domenene mine som jeg en gang gjorde, og jeg lot dem gå for øre på dollar i dag.

Imidlertid, hvis du er en bedrift som er bestemt på å kjøpe et kort domene som allerede er tatt, er de fleste på bud og salg. Mitt råd er rett og slett å være tålmodig og ikke bli for gal med tilbudene dine. Jeg har forhandlet om kjøp av flere domener for store virksomheter som ikke ønsket å bli identifisert, og fikk dem til en brøkdel av kostnadene selgeren ba om. Jeg sjekker også alltid om sosiale kanaler er tilgjengelige for dem også å reservere. Hvis du kan få Twitter, Instagram, Facebook og andre sosiale kallenavn til å matche domenet ditt, er det en fin måte å holde et konsistent merke!

Offentliggjøring: Denne widgeten bruker min tilknyttede ID til Namecheap.