Content MarketingMarkedsføringsinfografikkPRSalgs- og markedsopplæringSalgsaktiveringSocial Media Marketing

Hvordan utvikle et overbevisende unikt verdiforslag

En av de konstante kampene jeg sliter med selskaper er å slutte å tenke på hva de gjør og begynn å tenke på hvorfor folk bruker produktet eller tjenesten. Jeg gir deg et raskt eksempel ... hver dag, du finner meg å ta opp og redigere podcaster, skrive integrasjonskode, implementere tredjepartsløsninger og trene kundene mine. Bla, bla, bla ... det er ikke derfor folk kontraherer tjenestene mine. De kunne få noen av disse tjenestene på Fiverr for hundrelappen jobben. Mine kunder ansetter meg fordi jeg kan transformere deres digitale markedsføringstiltak og øke resultatene deres betydelig for en beskjeden investering.

Det er en analogi jeg ofte bruker. Jeg har en bil som jeg tar inn til vedlikehold hver måned eller så. Det er for å holde bilen min i god form og holde meg frem og tilbake til jobb. Jeg er ikke den mekanikeren. Ville jeg tatt den med til den mekanikeren hvis jeg ønsket å få bilen min modifisert og oppgradert for å vinne løp? Nei. Byrået mitt er ikke et oljeskifteverksted, det er det vinn løpet butikk.

Høres enkelt ut, ikke sant? Nei ... fordi selskaper tror de handler etter et oljeskift, men trenger å vinne løpet.

Hva er en Value Proposition?

Også kjent som et unikt verdiforslag (UVP), er verdiforslaget ditt en kort, overbevisende uttalelse som omfatter fordelene med tjenestene du tilbyr og hvordan du skiller deg fra konkurrentene dine.

Proffstips: Før du går videre med hva tror du er din unike verdi proposisjon ... spør dine nåværende kunder eller kunder! Du kan bli overrasket over at det ikke er det du faktisk tror det er.

Din overbevisende verdivurdering må oppnå fire ting:

  1. Det må fange den besøkendes oppmerksomhet. Bedriften din får ikke resultatene de forventer av markedsføringsinvesteringene dine - det er derfor folk ansetter meg.
  2. Det må være enkelt å forstå. Jeg deler at et forretningsforhold med meg koster mindre enn kostnaden for en heltidsansatt mens jeg gir tiår med kompetanse.
  3. Det må differensiere deg fra konkurrentene dine på nettet. Hvis listen over verdiforslag ligner på konkurrentene dine, fokuser på en de ikke er fokusert på. I mitt eksempel er vi ikke et byrå som fokuserer på én enkelt kanal, min ekspertise spenner over en mengde teknologier og strategier slik at jeg kan gi råd til bedriftsledere om hvordan de kan forbedre virksomheten deres samtidig som jeg kommuniserer til ressursene deres hvordan de skal utføre den.
  4. Det må faktisk være fristende nok til å påvirke den besøkendes kjøpsbeslutning. Eksempel: Vi tilbyr en 30-dagers ut til våre sponsorer siden vi tror på verdien vår og ønsker å sikre kundens suksess.
  5. Det bør berøre potensielle kunder smertepunkter slik at de kan identifisere løsningens verdi.

I e-handelsbransjen er det flere vanlige unike verdiforslag ... hastigheten på levering, fraktkostnader, returpolitikk, lavprisgarantier, transaksjonssikkerhet og lagerstatus. Alle disse brukes til å øke tilliten og få den besøkende til et salg uten at de forlater nettstedet og sammenligner shopping andre steder. For ditt produkt eller tjeneste må du være kreativ... er det ressursene dine? Plassering? Erfaring? Kunder? Kvalitet? Koste?

Highbridge

Da mitt byrå ble kjøpt opp og fusjonert inn i Highbridge, trengte vi å sikre at vi hadde et verdiforslag som resonerte med potensielle kunder og som var enkelt for teamet vårt å forklare.

Highbridge er et konsulentfirma for digital transformasjon som bistår sine kunder med å oppnå bedre avkastning på teknologiinvesteringene deres.

Highbridge

Det er en enkel uttalelse som er ganske subjektiv ... med vilje. Mens mange selskaper peker på tjenestene de tilbyr, ønsker vi å fokusere på teknologien våre kunder har implementert og hvordan vi kan hjelpe både med å bygge interne effektiviteter for å spare penger med utrullingen og utvide funksjonaliteten for å øke inntekter og lønnsomhet. Smertepunktet vi fokuserer på er hvor mye penger de har brukt på å implementere løsninger, men ikke realisere sitt fulle potensiale for besparelser eller å produsere ekstra inntekter.

Kommuniser ditt verdiforslag

Etter å ha bestemt et unikt verdiforslag, må du kommunisere det internt og konsekvent integrere det i hver salgs- og markedsføringsmelding du distribuerer.

UVP-en din fører kanskje ikke til en hel rebranding ... men det bør fremgå av din nett-, sosiale og søketilstedeværelse hva verdiforslaget ditt er! Her er en flott infografikk fra QuickSprout, Hvordan du skriver et verdifullt forslag.

Hvordan du skriver et verdifullt forslag

Douglas Karr

Douglas Karr er grunnleggeren av Martech Zone og en anerkjent ekspert på digital transformasjon. Douglas har hjulpet til med å starte flere vellykkede MarTech-oppstarter, har hjulpet til med due diligence på over 5 milliarder dollar i Martech-oppkjøp og -investeringer, og fortsetter å lansere sine egne plattformer og tjenester. Han er medgründer av Highbridge, et konsulentfirma for digital transformasjon. Douglas er også en publisert forfatter av en Dummies guide og en bok om lederskap for bedrifter.

Relaterte artikler

2 Kommentarer

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.