Ting å vite for å komme i gang med å kopiere et lagret publikum på Facebook

Facebook-publikum

Det er tilfeller når du vil målrette et helt nytt publikum med Facebook-markedsføringsarbeidet ditt. Det er imidlertid ikke uvanlig at mange av målgruppene dine overlapper hverandre på sentrale måter. 

For eksempel, kanskje du opprettet en tilpasset målgruppe med visse viktige interesser og demografiske funksjoner. Med det publikummet var du kanskje rettet mot en bestemt region. Å kunne duplisere det lagrede publikummet kan være veldig nyttig hvis du noen gang lanserte et nytt markeds kampanje og ønsket å målrette mot samme type brukere, men i en annen del av landet, eller i en mindre region. 

Med det dupliserte publikummet er alt du trenger å gjøre å bytte region, i stedet for å opprette et nytt publikum manuelt med alle de samme innstillingene bortsett fra den ene. Alle de andre innstillingene kan du bare la være.

Facebook tilbyr ikke en funksjon for å duplisere lagrede målgrupper. Når det er sagt, kan du fortsatt gjøre det ved å følge disse viktige trinnene:

Komme i gang

Ved hjelp av Facebook Business Manager (eller Ads Manager hvis du ikke har en Business Manager-konto), velg den aktuelle annonsekontoen og velg deretter publikum under Asset delen for å finne dine lagrede målgrupper. Merk av i boksen ved siden av navnet på publikummet du vil duplisere. 

Kopiering av publikum

Deretter klikker du på Rediger knapp. Dette lar deg gjøre justeringer til publikum. Igjen, det vil vise seg å være nyttig når du vil gjøre endringer i et duplikatmålgruppe uten å manuelt sette inn all den samme informasjonen igjen.

Du vil ønske å gi duplikatgruppen din et nytt navn for å unngå forvirring. Dette kan være så enkelt som Kopi av [Original Audience Name]. Rediger navnet deretter.

Dupliser Lookalike Facebook-publikum

Nå kan du også redigere noen av de andre innstillingene du vil endre. Kanskje du vil målrette mot en annen aldersgruppe med den nye kampanjen. Kanskje du bare vil målrette mot ett kjønn. Endringene du gjør, vil avhenge av dine spesifikke mål. Når du er fornøyd med endringene dine, er alt du trenger å gjøre å klikke på "Lagre som nytt."

Pass på at du ikke klikker Oppdater! Dette vil ikke skape et nytt publikum. I stedet vil det bare bruke endringene på den eksisterende. Du vil ikke at det skal skje.

Det er også verdt å merke seg at det er tilfeller når det kan være fornuftig å unngå publikumsoverlapping. Facebook lar deg sjekk overlappinger, hjelper deg med å forstå bedre hva du kan gjøre for å beskytte deg mot dem. Men når du ønsker en viss grad av overlapping mellom publikum, kan denne enkle prosessen være veldig nyttig.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.