Kraften til personalisering i e-postmarkedsføring

Depositphotos 53656971 s

Jeg tok nylig datteren min på 9 år til Justice, en barneklærforhandler. Fra begynnelsen bombet lederen meg, med 5 minutters intervaller, med produktanbefalinger og kampanjer. Dette fortsatte i 30 minutter til jeg ble tvunget til å lære henne om kundeinnsikt og preferanser.

Et dårlig e-postprogram er omtrent som en ineffektiv selger. I stedet for å måtte lese uinteressene i kundenes ansikter, føl den negative innvirkningen på salget, eller i mitt tilfelle, hør hardheten i ordene deres; E-postmarkedsføring kan fortelle deg nesten alt du trenger å vite om kundene dine og hjelpe deg med å selge mer.

Går utover “Hei FNAME”

Innsikten som kreves for å gjøre e-postprogrammet ditt mer lønnsomt, ligger allerede på fingertuppene, og det er billig. Det kommer til deg i form av data. Jeg mener ikke åpne og klikke data, selv om det vil fortelle deg mye, jeg snakker om data som gjør at du kan tilpasse opplevelsen for hver av dine kunder.

Visst, personlige hilsener blir ofte godt mottatt, men som jeg nevnte i en nylig sjefmarkedsfører Artikkel, årets fremtredende Valentinsdagskampanjer var de som brukte dypere data, som kjøpshistorikk og kundeprofiler, for å gjøre tilbudene mer personlige og derfor mer relevante. I artikkelen snakket jeg i stor grad om forhandlere, men serviceselskaper har også en rekke lett tilgjengelige data for å spore (eller til og med forutsi) kjøpsintensjonen til kundene, samt identifisere muligheter for kryssalg og oppsalg.

Hva må du jobbe med?

Kildene til handlingsbare data er tilsynelatende uendelige, men her er få kategorier og spesifikke eksempler:

  • Profil: Tenk deg at du driver et reisebyrå og jeg er ditt 65-årige potensial, tror du jeg vil svare bedre på et tilbud som gjenspeiler de mest populære eldre destinasjonene? Tenk deg nå at bildene i tilbudet var de av den sølvhårede overtalelsen. Eller kanskje jeg er på vestkysten, og webinaret ditt er planlagt kl. 1 øst, ville jeg være mer sannsynlig å reservere plass hvis e-posten lød 11:XNUMX stillehavs?
  • Kjøpshistorie: Hvis jeg kjøpte gaver på eller rundt dagens dato, to år på rad, kan det være lurt å kjøpe enda en gang i år? Hva om de nye gaveanbefalingene var i tråd med mine tidligere kjøp av andre gavekjøpere? Motsatt, hva om jeg allerede har kjøpt ditt primære produkt, tror du at jeg vil høre om hvor mye penger jeg kunne ha spart, hvis jeg bare hadde ventet? I stedet, ville jeg ikke heller vite om dine sekundære tilbud?
  • Aktivitet: Kanskje jeg har lastet ned tre sekvensielle hvite papirer på 30 dager, men jeg har ennå ikke kjøpt noe, ville det være lurt å invitere meg til en diskusjon om mine spesifikke behov? Eller kanskje jeg ikke har svart på tilbudene dine på en stund, er jeg perfekt for et reaktiveringstilbud eller tilfredshetsundersøkelse?
  • Preferanser: Tenk deg at du har 10 forskjellige produkter, men jeg er en forhandler som bare er interessert i produktene 1-5. Bør jeg ikke settes inn i et segment med andre forhandlere? Hva om jeg er en direkte bruker, men jeg bare vil motta utdanningsinformasjon, i motsetning til salgsfremmende, er det mer sannsynlig at jeg vil være en entusiast og dele informasjonen din hvis jeg bare får det jeg virkelig vil?

Det er enkelt og billig å utføre

Jeg er alltid overrasket når SMB-markedsførere sier at bruk av data på dette nivået bare er for de store guttene. Det kan ha vært sant de siste årene, men i dag integreres ethvert ESP som er verdt saltet enkelt med CRM- eller e-handelsløsninger og nett analytics. Alt du trenger å gjøre er å integrere det og viktigst teste det.

En kommentar

  1. 1

    Nei, det er ikke lett og billig å legge ved forbrukerkjøp etc med e-postmarkedsføringsprogrammer. Nesten alle de selvbetjente ESP-ene gir ikke en eneste mengde integrasjoner. Det er alltid POS-appens eller nettappens ansvar å integrere og presse relevant "segmenteringsinformasjon" inn i ESP-kontakten.

    SMB ønsker noe enkelt og selvbetjent.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.