Hvordan kaste en influencer, blogger eller journalist

Hvordan kaste en influencer, blogger eller journalist

Tidligere har jeg skrevet om hvordan man IKKE kan slå en blogger. Sagaen fortsetter når jeg får en endeløs strøm av uforberedte PR-yrker som ikke har den informasjonen jeg trenger for å markedsføre kundens produkter eller tjenester.

Det tok litt tid å faktisk få en tonehøyde som var verdt å vise. Jeg mottok en e-post fra en sosial mediestrateg med Superkul kreativ. Supercool er et kreativt byrå som spesialiserer seg på online video kreativ og produksjon, viral markedsføring, video såing, integrerte sosiale mediekampanjer, virale videoer, merket underholdning og webisoder. Dette er en utrolig e-post!

hvordan å slå en blogger

Funksjoner av en flott bloggbane

 1. Banen var personlig. Jeg mottar vanligvis et teppeklipp og lim inn. Jeg sletter disse plassene umiddelbart. Hvis du ikke kan lære hvem jeg er, hvorfor skal jeg høre på deg?
 2. Banen konsist forteller meg informasjonen. De fleste PR-folk klipper ganske enkelt og limer inn en latterlig pressemelding i e-posten.
 3. Plassen gir meg en sitere å gå direkte inn i blogginnlegget mitt!
 4. Pitch inkluderer en lenke til den faktiske historien (og hvor jeg kan referere og peke mine besøkende til).
 5. Banen forteller meg forskjellige måter Jeg kunne bruke informasjonen! Dette er da jeg brøt opp i tårer ... snuser. Tenk deg at ... for å spare meg for tid, hadde Darci allerede tenkt på hvordan jeg kunne handle på informasjonen ... og legger til et notat for å kontakte henne hvis jeg har spørsmål.
 6. Banen gir bakgrunn på eksperten og hvorfor han er viktig nok til å lytte til.
 7. Plassen stenger med Darcis faktisk navn, tittel og selskap (som jeg til og med låst inne!)
 8. Plassen har en opt-out! PR-folk sender ofte klipp og lim inn e-postmeldinger fra Outlook - en direkte brudd på CAN-SPAM-loven.

Dette er en nesten perfekt e-post ... Jeg vil rangere det som en solid B +. Den eneste lille informasjonen som mangler, er et sprang som jeg ikke tror at for mange PR-folk bryr seg om å ta - men det hadde vært flott å høre hvorfor det ville ha vært relevant for publikum. Noen enkle ord i e-posten som

jeg la merke til Martech Zone har snakket om video og sosiale medier tidligere, så jeg trodde dette ville være av interesse for deg ...

5 Kommentarer

 1. 1

  Hei Douglas

  Takk for at du deler dette - veldig interessant. Som en som sitter på PR-gjerdet, og som blogger selv (selv om det ikke er viktig nok til å bli presentert!), er det veldig nyttig å se hva slags pitches som fungerer. Flott læringsmulighet, så takk!

  En ting jeg er overrasket over er punkt 5. Jeg driver et lite, men effektivt PR/markedsføringsteam som min daglige jobb, og får av og til denne typen pitch (og lager dem sjelden også).
  I presentasjonene jeg har laget, har jeg aldri tatt med den typen informasjon som finnes i punkt 5, fordi jeg antar at personene jeg har presentert kan tenke på disse tingene selv – og jeg vil ikke fortelle dem hvordan å gjøre jobben sin (jeg blir også litt irritert når folk gjør det mot meg).
  Men innlegget ditt får meg til å revurdere den posisjonen!

  Jeg er imidlertid helt enig om personalisering – så viktig, spesielt med tanke på den hyperkoblede naturen til den 'moderne' kommunikasjonsfunksjonen.

  Så takk igjen!
  Neil

 2. 2

  Jeg har det avvikende synet her. Hva i huleste har politisk video og politisk sosial markedsføring med deg eller Marketing Tech-bloggen å gjøre? #1 den er ikke "personliggjort" sikkert den har navnet ditt i den, men hvem kan ikke få tilgang til det og få det automatisk importert til e-posten (jeg tror en tidligere arbeidsgiver av deg er flink til det) #5 Jeg er enig med interacter om ikke å sette denne informasjonen, bør du vite den beste måten å bruke informasjonen for publikum, men lenken til en tweet er en fin idé. Bare fordi de fleste andre PR-plasseringer er dårlige, gjør ikke dette bra, det gjør det bare mindre slitsomt enn de andre. Dette pitchet ville vært bedre tjent med å gå til noen i det politiske riket etter min mening.

  Bortsett fra at alle som markedsfører seg selv som virale mister troverdighet hos meg (men sannsynligvis får søk og øyeepler for å bruke det begrepet)

  • 3

   Politikk og markedsføring er hånd i hånd, Chris. Jeg vil hevde at det var markedsføring som fikk Obama i embetet. Hans 'kampanje' for håp og endring ble slukt av velgerne. Hans bruk av følgere og påvirkere var ganske fantastisk, virkelig en grasrotbevegelse. RE: #1, jeg er litt enig med deg. Poenget mitt var at Darci faktisk kom og sjekket oss før han pitche... noe de fleste batch- og blast-PR-firmaer ikke gjør.

 3. 4

  Doug, hvordan vil du anbefale noen å opprette en frameldingslink for en e-post når den er skrevet for bare én person (blogger eller journalist) og sendt til den ene personen og den ikke er koblet til en liste i en e-postmarkedsføringsplattform?

  De fleste legitime PR-folk sender ikke massemeldinger på e-post, så jeg vet ikke hvordan en opt-out ville være mulig. Selvsagt, hvis et selskap abonnerer på markedsførings-e-postene sine (uten at du velger det), er det en annen historie.

  • 5

   Hei Carri! Faktisk sender mange av de legitime PR-folkene massee-poster. De fleste av PR-plattformene lar deg velge alle journalistene og bloggerne dine og deretter sende. Noen, som Meltwater (en sponsor) har Avmeldingsfunksjoner på plattformen deres, men de fleste andre har det ikke. Hvis du ikke har et forretningsforhold, trenger du virkelig et program som logger utmeldingen. Outlook og Gmail klipper det bare ikke. Jeg antar at en måte ville være å bruke et verktøy som Formstack og bare la folk fylle ut et skjema (eller et Google-skjema på et regneark) ... men det er vanskelig å holde styr på.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.