Hvordan starte en podcast for bedriften din (med leksjoner fra meg!)

Hvordan starte en podcast for din bedrift

Da jeg startet podcasten min for mange år siden, hadde jeg tre forskjellige mål:

 1. Myndighet - ved å intervjue ledere i min bransje, ønsket jeg å gjøre navnet mitt kjent. Det fungerte definitivt og har ført til noen utrolige muligheter - som å hjelpe med å være vertskap for Dells Luminaries podcast, noe som resulterte i topp 1% av de mest lyttede podcastene under løpet.
 2. Prospekter - Jeg er ikke sjenert over dette ... det var selskaper jeg ønsket å jobbe med fordi jeg så den kulturelle passformen mellom strategiene mine og deres. Det fungerte, jeg jobbet med noen fantastiske selskaper, inkludert Dell, GoDaddy, SmartFOCUS, Salesforce, Angie's List ... og mer.
 3. Voice - Etter hvert som podcasten min vokste, ga det meg en mulighet til å dele søkelyset med andre ledere i min bransje som var talentfulle og økende, men ikke kjent. Jeg er ikke sjenert over at jeg vil gjøre podcasten mer inkluderende og mangfoldig for å forbedre synligheten og rekkevidden.

Når det er sagt, er det ikke lett! Lærdommer:

 • Anstrengelse - arbeidet med å forske, produsere, publisere og markedsføre innholdet tar mye lengre tid enn å faktisk gjøre intervjuet. Så en 20-minutters podcast kan ta 3 til 4 timer av min tid å forberede og publisere den. Det er kritisk tid utenfor tidsplanen og har gjort det vanskelig for meg å opprettholde fart.
 • Momentum - Akkurat som blogging og sosiale medier fungerer, gjør podcasting det også. Når du publiserer, får du noen følgere. At følgende vokser og vokser ... så momentum er avgjørende for din suksess. Jeg husker da jeg hadde hundre lyttere, nå har jeg titusener.
 • Planlegging - Jeg tror jeg kunne maksimere rekkevidden min hvis jeg også var mer bevisst i timeplanen til podcasten min. Jeg vil gjerne utvikle en innholdskalender slik at jeg gjennom året fokuserte på spesifikt tema. Tenk deg at januar oktober var e-handelsmåned, slik at eksperter forberedte seg på den kommende sesongen!

Hvorfor skal bedriften starte en podcast?

Utenfor eksemplene jeg ga ovenfor, er det noe overbevisende statistikk om podcastadopsjon som gjør det til et medium verdt å utforske.

 • 37% av befolkningen i USA lyttet til en podcast den siste måneden.
 • 63% av menneskene kjøpte noe en podcastvert promoterte på showet sitt.
 • Innen 2022 anslås det at podcastlytting vil vokse til 132 millioner mennesker i USA alene.

Businessfinancing.co.uk, en virksomhetsfinansiering og utlån av nettstedsutgivere for forskning og informasjon i Storbritannia, gjør en fantastisk jobb med å lede deg gjennom alt du trenger for å få podcasten din opp. Infografikken, En guide for små bedrifter for å starte en podcast går gjennom følgende kritiske trinn ... husk å klikke deg frem til innlegget sitt der de legger til massevis av ressurser!

 1. Velg en Tema bare du kan levere ... husk å søke i iTunes, Spotify, SoundCloud og Google Play for å se om du kan konkurrere.
 2. Få rett mikrofon. Sjekk ut min hjemmestudio og utstyrsanbefalinger her.
 3. Lær hvordan du redigere podcasten din ved hjelp av redigeringsprogramvare som Audacity, Garageband (kun Mac), Adobe Audition (leveres med Adobes kreative skysuite). Det er også et økende antall online plattformer og apper!
 4. Ta opp podcasten din som en video slik at du kan laste den opp til Youtube. Du vil bli overrasket over hvor mange mennesker lytte til Youtube!
 5. Hosting spesielt bygget for podcaster. Podcaster er store filer som streamer, og den typiske webserveren vil kveles av den nødvendige båndbredden.

Vi har en grundig artikkel om hvor vi skal vert, syndikat og promoter podcasten din som beskriver alle de forskjellige vertene, syndikeringene og kampanjekanalene du kan dra nytte av.

En annen ressurs for meg (med en flott podcast) er Brassy Broadcasting Company. Jen har hjulpet tusenvis av mennesker med å starte og bygge sin forretnings podcasting-strategi.

Åh, og husk å abonnere på Martech Zone intervjuer, podcasten min!

En guide for små bedrifter for å starte en podcast

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.