iElegance? Den første uken av overføringen til en MacBook Pro

Nå har du allerede blitt oversvømmet av Mac vs. PC-annonser:

Sannheten er at jeg ikke er sikker på at de spiker hva Mac-brukere liker. Utvilsomt er alt iLife, iMovies, iTunes osv. Flott å bruke. Det er heller ingen overraskelse at kreative folk elsker å bruke en Mac. Noe av det kan være at folk som Adobe og programmer som Quark fikk sin start på en Mac.

Elementet som jeg tror Apple mangler i disse reklamene er brukergrensesnittets eleganse. Selv om Windows har utviklet seg og faktisk etterlignet mange av Apples egenskaper, har de fortsatt ikke å virkelig fange brukervennligheten.

Jeg skal vise alderen min her, men jeg startet i denne bransjen med å programmere stigenlogikk i Programmable Logic Controllers (PLCs), flyttet til DOS, integrerte PLCs til DOS, og utviklet, integrerte og implementerte applikasjoner på Microsoft Windows, IBM OS2 Warp / Warp Server osv. Det har aldri vært enkelt, men jeg har alltid utfordret meg selv til å lese og eksperimentere for å automatisere og integrere mer og mer. Jeg har mye erfaring, og du kan si at jeg er en 'Microsoft Guy', og har brukt det som mitt primære verktøy i jobbene mine hele karrieren.

OSX (Macs operativsystem), er mindre rotete, enkel å bruke, enkel å manipulere, tilpasse, integrere osv. For å fortelle deg sannheten var et av de morsomste øyeblikkene jeg hadde da jeg ikke kunne finne ut hvordan jeg skulle installere en program. Jeg skjønte ikke at jeg bare kunne dra den til applikasjonsmappen min. Ønsker du ikke at det var så enkelt på Windows? Sheesh.

Når det gjelder interaktivitet på jobben (vi er en Microsoft-butikk), har jeg ikke hatt noen problemer. Ingen problemer med å komme på nettverket, få tilgang til trådløst, bruke Office og sende og dele filer. Det har vært ganske smertefritt. Jeg har paralleller som kjører "bare i tilfelle" jeg trenger å kjøre XP ... men jeg kjører det ut av et vindu på Mac (det er kjempebra). Der har jeg Microsoft Access og Microsoft Visio.

Så ... mitt første ord må være iElegance. Apple gjør en fantastisk jobb med et vakkert, enkelt grensesnitt som går ganske perfekt. Når jeg tidligere har byttet fra PC til PC, har det ærlig talt tatt mer tid enn å bytte til Mac. Jeg er imponert.

En kommentar

  1. 1

    Velkommen til Macs fantastiske verden 🙂

    Jeg hadde min første Mac-eksponering tidlig på 80-tallet, da jeg så en demo som understreket det faktum at Mac-maskiner var vennlige (som i "Vennligst sett inn disken" i motsetning til "sett inn disk"). Da jeg tilbrakte et år i USA i 1986, hadde skolen bare Mac-maskiner. De var så enkle å nettverke, og hvilken sjarm å lage grafikk (i dag vil man kalle det "grafikk"). I noen år jobbet jeg med PC-er, hovedsakelig av den grunn at man som student ikke hadde råd til en Mac på den tiden. Så igjen hadde jeg en vakker Mac (5200), som var en forgjenger, om enn ikke så vellykket, av iMac. Så igjen, da Windows XP kom ut, ble jeg fristet til å kjøpe en bærbar Sony. Ikke bare suget teknisk støtte, på det tidspunktet begynte jeg å tjene penger med video, og å måtte starte datamaskinen på nytt hver time med klienten som satt ved siden av deg, var ikke en god opplevelse. Så vi hoppet på Final Cut bandwaggon, allerede med 1.25-versjon. Har ikke angret på det en gang. I dag er vi to på kontoret, og har 2 Mac-er; alt fra en liten Mac mini, et gammelt G5-tårn (kan du forestille deg en 4 år gammel PC som fremdeles ser bra ut, og fremdeles er brukbar?) opp til en G7 med 5 prosessorer.
    Poenget: Mac-maskiner kan koste mer i den innledende fasen, men de sparer så mye i produktivitetskostnader, er morsomme å jobbe med, sikre mot virus. De bare jobber.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.