De viktigste ferdighetene selgere trenger å lære

lytting

Min kone fikk endelig en sjanse til å skifte ut den 8 år gamle bærbare datamaskinen, som begynte å fungere mer som en Brother tekstbehandler fra slutten av 80-tallet, bare ikke så raskt. Det var en Dell med 512 MB RAM, og en 80 MB RAM-harddisk. Det var tregt, ustabilt, og sveivhåndtaket hadde slått av fronten. Det endte med at hun kjøpte en Samsung Netbook fra Best Buy.

Ok, det er ikke veldig bloggverdig, men det er faktisk en leksjon i det.

Fordi vi ikke begynte å se på Best Buy i utgangspunktet.

Som et entusiastisk girhode elsker jeg Fry's. De har ikke film- og musikkutvalget Best Buy har, men de har mer elektronikk enn du selv visste forestilte deg. Selv Amish vil alltid kjøpe noe. Visste jeg ikke at de laget USB-drevne tastaturvarmere? Det gjorde jeg ikke heller, men hvis de har det, vil jeg kjøpe det. Og de har sannsynligvis fått det.

Så jeg tok min kone til laptop-delen hos Fry, etter at hun gjorde litt undersøkelser på Patric Welchs nettsted, og viste henne hva netbooks kunne gjøre for henne. Siden de fleste av tingene hennes var online, og fordi hun er ganske mobil, var netbook hennes beste valg.Laptop

Da vi så oss rundt på de mer enn 12 valgene, ble hun litt frustrert, for det syntes ikke å være noen forskjell mellom dem, bortsett fra pris.

Vi flagget ned en av de unge selgerne i området, og Toni fortalte ham hva hun ville ha. "Jeg kan bare ikke finne ut den store forskjellen mellom noe av det?"

"Du vil ikke ha en netbook," avbrøt salgsbarnet. "Du vil ha en bærbar datamaskin."

"Hvorfor?"

"Fordi en bærbar datamaskin er større, har flere ting og lar deg lagre musikk og bilder." (Det stemmer, en kvinne som vil ha en datamaskin, trenger bare å lagre bilder av barna og hennes Josh Grobin Pilates-treningsspillelister.)

Budsjettet var begrenset, så vi lette etter noe rundt $ 300. Bærbare datamaskiner var $ 500 og høyere.

Vi sa at vi ville tenke på det, og gikk rundt i butikken, mens kona mi ventet på hvordan fyren ikke engang hadde gidd å lytte til det hun ville. Jeg snakket henne til å gå tilbake og prøve en gang til. Vi flagget ned en eldre fyr, som i det minste lot henne fullføre sitt originale spørsmål.

"Jeg forstår at en netbook er tiltalende, men du bør virkelig tenke på en bærbar datamaskin," sa han til slutt.

“Se,” sa jeg til fyren, “jeg tilbringer hele dagen, hver dag på nettet, og jeg bruker en bærbar datamaskin. Jeg vet hva datamaskinvanene hennes er, og jeg vet at hun egentlig bare trenger en netbook. "

Men fyren vedvarte. Han prøvde å styre oss mot en $ 600 bærbar datamaskin. "Bla bla bla musikk, bla bla bla bilder," sa han. Vi takket ham for tiden og dro.

Motløs, og etter en god sunn rant som minner om Chevy Chase i "Christmas Vacation", bestemte min kone seg for å prøve Best Buy. Vi hadde nettopp hørt fra en annen Frys kunde at Best Buy hadde de samme netbookene til salgs for mye mindre enn Fry? minst 25% i et par tilfeller.

Jeg dro hjem og så på Colts-spillet, og en time senere kom Toni hjem med sin splitter nye Samsung-netbook, som kom godt under hennes opprinnelige budsjett. Denne var $ 50 mindre enn den samme modellen de hadde hos Fry, og den fulgte med noen ekstra.

“Jeg gikk inn, fortalte fyren hva jeg ville, og spurte ham hvilken modell han skulle velge mellom. Han anbefalte denne, forklarte hvorfor det var et bedre valg, og jeg kjøpte den. ”

Enkelt, smertefritt og raskt.

Jeg var veldig skuffet over Frys salgsgutter. De kunne ha solgt en netbook med en minimal innsats. I stedet lyttet de ikke til kunden sin, de presset sine egne preferanser? to ganger! ? og mistet salget.

Imidlertid lyttet Best Buy-fyren, svarte på spørsmålene og solgte en datamaskin. Ikke noe å si, innrømmer jeg, men han gjorde et salg på $ 250 på mindre enn 10 minutter. Det er en avkastning på 1,500 XNUMX dollar per time.

Det er en grunnleggende leksjon at alle som selger produkter eller tjenester til andre mennesker: lytt til dine friggin-kunder. Ikke bare anta at det de vil ha er galt, og at du vet bedre. Ta deg i det minste tid til å lytte til årsakene deres, og se om det virkelig er det de vil ha. Spør dem om de har vurdert valget ditt som et alternativ, og hvis de ikke vil ha det, ikke tving dem til å kjøpe det du foretrekker.

Hvis Frys salgsgutter hadde gjort dette, ville de ha sett at alt min kone virkelig ønsket eller trengte var en netbook, og de kunne ha tjent henne lojalitet bare ved å lytte. Og hvis hun noen gang bestemmer seg for at hun trenger en bærbar datamaskin, vil hun kjøpe den fra menneskene som gjorde det rett ved henne første gang.

Kommer vi tilbake hos Fry? Sannsynligvis. De har kule ting. Vil vi dra dit når vi trenger å gjøre et større kjøp? Kanskje, kanskje ikke. Men vi kommer inn der bevæpnet med forskning, allerede avgjørelse, og vi får varen vi ønsker, i stedet for å stille selgerne spørsmål.

Eller så går vi bare til Best Buy. De lytter i det minste.

2 Kommentarer

  1. 1

    Jeg er enig. Jeg husker en lignende opplevelse fra 9 år siden, da min fremtidige ektemann tok meg med på å kjøpe en forlovelsesring. Jeg hadde bestemt meg for at jeg ønsket stilen til et jubileumsband i stedet for den tradisjonelle diamantkabalen. Vi dro til en gullsmed og ble øyeblikkelig hjørnet av en selger. Vi fortalte henne at vi handlet med forlovelsesringer og den stilen jeg lette etter. Hun brukte hele tiden vi var der på å prøve å overbevise meg om at jeg ønsket en kabal. Jeg kan bare forestille meg hva jeg ville ha endt med hvis mannen min hadde gått der alene, sannsynligvis noe overpriset som ikke var min stil. Selvfølgelig gikk vi ikke tilbake til den butikken for fremtidige smykkekjøp.

  2. 2

    Flott innlegg! Salgsprosesser må følge denne leksjonen. Hvis noen sender "kjøpesignaler", ikke styr dem bort fra salget - gjør salget! 😀

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.