Er det? Kan det være? Den første APUI ER her ...

RørDe APUI (Application Programming User Interface) kan være her. Jeg har fått øye på Yahoo! Pipes, en motor der brukere kan filtrere og manipulere RSS feeds.

Dette er bare starten, skjønt, og blir spennende å se på. Jeg snakket om behovet for dette teknologi sent i fjor og spådd at 2007 ville være året for GUI integrasjonsinteraksjon, og jeg tror virkelig dette er utbruddsåret.

Hvis Yahoo! Rør kan brukes til å manipulere RSS, det er et kort skritt å gå fra RSS til andre XML API og webtjenester. Jeg stoler på at disse grensesnittene vil bli så utrolig robuste de neste årene at behovet for utviklere kan begynne å synke.

Rør

Det er fortsatt mye arbeid å gjøre ... men dette kan revolusjonere nettet og virkelig ta applikasjonene til neste nivå. Rask programmering vil gå fra uker, til timer, til minutter for å transformere data, filtrere dem og utløse hendelser basert på den. Tenk deg å sette deg ned som markedsfører og bare 'flytskjema' din neste kampanje ... ingen skrivekode, ingen programvarekostnader, ingen utviklere, ingen prosjekter som er overbudsjett og sent.

Her er min neste spådom ... behovet for programvareutviklere vil fortsette å øke de neste årene, muligens inn i det neste tiåret; Men etter det vil behovet for utviklere begynne å avta ettersom folk bare bruker APUI-er på bedriftsnivå for å bygge ut programvare, arbeidsflyter, interaksjoner og databehandling.

Dette er spennende!

2 Kommentarer

 1. 1

  Første veldig korte inntrykk er at det ligner konseptet på hvordan Demicrons Wirefusion gjør det mulig å bygge java-apper ...

  Legg inn en “modul” som kobler den til andre, definer parametere og publiser.

  Jeg skulle bare ønske Demicron ville komme ut med en Wirefusion “lite” som droppet noe av 3d-støtten og økte noe av 2d-bildemanipuleringen ... men det er for et annet innlegg.

  • 2

   Vi kommer dit! Jeg husker at jeg brukte Sagent Solutions for noen år siden, og det var en ETL GUI som skrev XML-planer. De var halvveis der, med fantastisk dra og slipp-funksjonalitet. Vi kunne skrive planer i timer i stedet for uker med det. Jeg har ventet på at noen skal 'webify' dette i ganske lang tid.

   Med adventen av Web Services er jeg virkelig overrasket over at ingen har bygget en GUI for å lese en WSDL som du kan bruke til å bygge et online dra-og-slipp-grensesnitt. Jeg er så spent fordi dette er definitivt ett skritt nærmere. Jeg håper at Yahoo “demokratiserer” rør og lar tredjeparter bygge sine egne moduler.

   Jeg er ikke en Java-fyr, selv om jeg har skrevet noen. De ser ut til å være det stille flertallet når det gjelder utvikling. Ettersom Suns innflytelse fortsetter å vokse, håper jeg Java gjør det også. .NET etterlignet absolutt noen av funksjonene, og jeg merker at andre plattformer lettere adopterer Java. Jeg må kanskje gjøre litt mer lekser på Java. 🙂

   Jeg skal sjekke ut Wirefusion. Takk!

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.