Er det virkelig "sosiale" medier?

Sosiale medierJeg har 36 venner på Facebook , 122 forbindelser på LinkedIn, 178 medlemmer i min MyBlogLog fellesskap, et par dusin på MySpace, rundt 60 venner på Yahoo! Instant Messenger, 20 på AOL Instant Messenger og hele 951 kontakter på Plaxo! Jeg er også på Ryze, MyColts.net, Jaiku, Twitter og jeg leste om et dusin venneblogger (blant de 300 andre feeds jeg samler inn og anmelder).

Jeg er flau over å fortelle folk at jeg har tre Internett-kontoer ... ikke en. Telefonen min er koblet til, hjemmet mitt er koblet til, og jeg har en T-Mobile-konto for tilgang fra Starbucks and Borders (hvor jeg do faktisk møte venner). Jeg har det selvfølgelig også på jobb. Du kan le, men sjansen er at du også blir koblet til samme nivå om noen år. Det er bare karrieren og hobbyen min.

Gitt alle sosiale medier jeg er en del av, er jeg virkelig så sosial?

Second LifeJeg snakket med noen non-profit markedsføringsfagfolk her om dagen, og jeg prøvde å forklare Second Life til dem. Prøv å forklare Second Life for fagfolk innen markedsføring på trykte medier, så kan du ikke unngå å få litt humør og snickers. Til slutt sa noen:

“Dette høres ikke så sosialt ut for meg. Det høres usosialt ut. ”

Personlig merknad: Second Life er definitivt et nivå av uber-geekdom som jeg ikke prøver å oppnå. Jeg har nok utfordringer med mitt første liv enn å jobbe med et andre.

Jeg tror hun var død. Dette er ikke sosialt i det hele tatt. Sosialt krever mer enn å se, lese eller lytte ... det er å gjenkjenne menneskers kroppsspråk, attraktivitet, berøring, lukt ... bare å se i øynene.

Noen ganger når jeg er dypt engasjert i arbeidet mitt, kommer datteren min på datamaskinen bak meg (bokstavelig talt 6 meter unna) og IM meg ... “Hei pappa! lol ”(hun er 13). Jeg snur meg vanligvis og begynner å le ... det betyr at jeg har vært på datamaskinen lenge nok og trenger å bruke litt tid borte fra skjermen. Heldigvis vil hun spre seg over stolen min og bugge pokker ut av meg til jeg går bort fra den bærbare datamaskinen. Jeg er heldig som har noen som bryr seg nok om meg til å gjøre det.

Hjernekontoer

TelosianI 2000, a ape styrte en arm via Internett. Nå er det til og med en oppstart, kalt numenta, som jobber for å matche kunstig intelligens med menneskelig intelligens.

Dette begynner å minne meg om telosianerne på den første Star Trek-episoden. De var de stygge karene med store, fete hoder som ville holde folk fanget ved å skape illusjoner i hodet på dem. (Si meg at du husker det episode, "Buret". Det var pre-Shatner til og med! Den dyreste piloten på NBC).

Før var vi bare koblet på jobb, så hjemme, nå på mobiltelefonene våre ... er hjernen egentlig neste? Vil vi til og med ha noen form for liv utenfor Internett? Det blir litt skummelt, ikke sant?

Åh, sikkert, hvis vi kan koble oss til hjernen via internett, bare tenk hvor raskt vi kunne skrive og distribuere kode. Jeg kunne bygge en utvikler gård med tilsatt kaffe og mashed pizza via mageslanger og bygge Ett poeng fem liv. (Et sted mellom første og andre liv).

Høres ikke for sosialt ut for meg heller. Jeg trenger å komme meg ut mer.

PS: Hva tror du Brain 'Net-kontoen vil kjøre?

4 Kommentarer

 1. 1

  Er dette et dårlig tidspunkt å fortelle deg at du gikk glipp av en FLOTT konsert på The Lawn fredag ​​kveld, eller et godt tidspunkt for å minne deg på at din tilstedeværelse var savnet? Lykke til med frakoblingen av og til. Det har tjent meg veldig, veldig godt. Jeg har kanskje litt mindre kunnskap, men jeg føler meg definitivt mer knyttet til mennesker.

 2. 3

  Slå av telefonen fra tid til annen.

  Slå av e-post fra tid til annen.

  Gå og se fjellene og skogene og havet!

  Ingen behov for Second Life, nei, thx!

  Jeg har nok teknologi i min første liv nå! 🙂

  Cheers!

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.