Det er ikke innsats som forbløffer mennesker

OpptattEn seniorutvikler på arbeidet mitt i dag avslørte en ny rapport som han hadde skrevet i helgen. Det er en imponerende rapport, bygget med SQL-rapporteringstjenester, den fungerer bra, den er nøyaktig og den er godt organisert.

Da vi ruller dette ut til våre interne folk, sa utvikleren at folk i selskapet ville bli overrasket, men de andre utviklerne ville få en latter fordi de vet hvor enkelt det var å programmere rapporten. De andre utviklerne kan le, men det er ikke de som får oppmerksomheten.

Jeg svarte til utvikleren at det ikke er innsats som forbløffer våre kunder eller våre ansatte. De aner ikke hva som skal til for å få ting til å fungere. Og de bryr seg virkelig ikke (som de ikke burde) så lenge det fungerer. Det er ideer, initiativ og mest av alt virkningen som forbløffer mennesker. Hardt arbeid har sin plass, ikke misforstå meg. Når jeg blir eldre, ser jeg imidlertid flere mennesker som er forfremmet, vellykkede eller velstående - ikke fordi de jobbet hardt, men fordi de hadde gode ideer, godt initiativ eller stor innflytelse.

Det er IDEER, INITIATIVE, og mest av alt, IMPACT som forbløffer folk - ikke innsats.

Det betyr ikke at jeg ikke jobber hardt. Jeg jobber kontinuerlig - bloggen min er faktisk en daglig pause for meg. Med lunsj og en spasertur på ettermiddagen jobber resten av tiden min, i sengen, lesing eller tid med barna mine. Jeg elsker arbeid, det er derfor jeg gjør det. Jeg tror bare ikke at det er som de gode 'oldagene der' hardt arbeid lønner seg '. De dagene er lenge bak oss! Hardt arbeid betaler kanskje regningene, men det lønner seg ikke i det lange løp. Alt du vil ha på slutten av livet ditt er en hel haug med arbeid.

Denne utviklerens arbeid har kanskje ikke tatt mye arbeid - men hans idé, hans initiativ til å utføre det, og effekten det vil ha på våre kunder, vil være noe hele selskapet drar nytte av.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.