Izotope RX: Hvordan fjerne bakgrunnsstøy fra taleopptakene

Izotope RX6 Voice No-Noise

Det er ingenting mer skjerpende enn å komme hjem fra en begivenhet, sette på hodetelefonene i studioet og finne ut at det var massevis av bakgrunnsstøy i opptakene dine. Det var akkurat det som skjedde med meg. Jeg gjorde en serie podcastopptak på et arrangement og valgte lavaliermikrofoner og en Zoom H6-opptaker.

Vi hadde ikke en dedikert studioplass å spille inn, vi satt bare ved et bord langt borte fra folkemengdene ... men det hjalp ikke i det hele tatt. Hvis jeg hadde mikseren min og noen studiomikrofoner, kunne jeg ha innstilt mye av bakgrunnen, men disse lavalier-mikrofonene plukket opp hver eneste lille lyd! Jeg ble knust.

Så vi testet med Audacitys verktøy for å fjerne bakgrunnslyder, men hvis vi justerte innstillingene, begynte stemmen å høres vanvittig ut. Jeg la ut problemet på favorittpodcastforumet mitt og den fantastiske vennen min, Jen Edds umiddelbart anbefalt Izotope RX6, et frittstående verktøy for å reparere lydfiler.

Uten noen trening eller til og med å se på en Youtube-video, la jeg det forferdelige lydsporet mitt i verktøyet, klikket Stemme-støy, og nesten våte buksene mine mens jeg lyttet til bakgrunnsstøyen rett og slett forsvinner!

Izotope RX Voice Støy

Hvis du tror jeg gjør opp dette ... fortsatte jeg og delte et utdrag av resultatene. Helt oppsiktsvekkende! Sidebeskrivelse - Jeg fortalte ikke dette i studioet mitt, jeg brukte bare en stasjonær mikrofon på Garageband ... så ikke døm meg.

Izotope RX6 Voice De-noise er for tiden i salg for $ 99 fra $ 129. Dette er et must for enhver podcaster som sliter med bakgrunnsstøy i opptaket - fra klikk, til brummen, til utklipp og mer. Jeg brukte nettopp den adaptive modusen og forhåndsinnstillingene, men du kan faktisk jobbe med lydfilen din som om den var i Photoshop med en rekke innebygde verktøy.

Kjøp Izotope RX6 Voice De-noise

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.