Kiss Theory Good Bye: The Five Crippling Habits of Companies

0977684806.01. SCMZZZZZZZ V44661370I går fullførte jeg lesingen Starfish and the Spider: The Unstoppable Power of Leaderless Organisations. Hvis jeg skulle rangere det, kan det være en 3 eller 4 av 10. Det er en rask lesing og meldingen bak er både rettidig og utrolig viktig. Helt ærlig, kunne den imidlertid ha blitt publisert som en whitepaper og hatt samme innvirkning. Det er ikke krenkende for forfatterne ... det er bare at boka er en oppdagelse og bekreftelse. Det er ikke en handlingsbok.

Bob Prosens bok, Kiss Theory Farvel er ganske motsatt. Så snart jeg hentet denne boka, følte jeg at jeg gikk av en rulletrapp og på et rakettskip. Jeg er bare gjennom introduksjonen, og det er allerede verdifull informasjon. Her er en teaser - de fem ødeleggende vanene som ikke får selskaper og organisasjoner til å komme seg fort:

 1. Fravær av klare retninger
 2. Mangel på ansvarlighet
 3. Rasjonalisering av dårligere ytelse
 4. Planlegging i stedet for handling
 5. Motvilje mot risiko og endring

Ummm ... auch! Bob oppsummerte bare den økende frustrasjonen min med jobben min. Jeg jobber for en fantastisk, vellykket arbeidsgiver altså vokser som gal. Jo flere ansatte og forfremmelser, jo tregere ser det ut til at vi får. Bob vet ikke noe om selskapet vårt, men han spikret det absolutt! Disse det har nettopp de tingene som bremser oss, som vi må endre umiddelbart.

Jeg ga noen eksemplarer av denne boka til noen i organisasjonen. Jeg håper de har klart seg gjennom introduksjonen også! Jeg gleder meg til å grave i resten av denne boka. Boken fokuserer ikke på disse ødeleggende vanene, den fokuserer på det som trengs for å endre organisasjonen og få den til å bevege seg i riktig retning!

Jeg kommer sikkert til å dele mye mer fra denne boka med deg de neste ukene. Plukk en kopi av Kiss Theory Good Bye av Bob Prosen slik at vi kan diskutere det sammen.

7 Kommentarer

 1. 1

  Wow, høres ut som selskapet jeg jobber for for øyeblikket. Det ser ut til at et selskap begynner å vokse fra et innovativt lite til mellomstort selskap til et mer bedriftsmiljø. Disse 5 vanene blir helt vanlige.

 2. 2

  dang. mitt lokale bibliotek har det ikke.

  Jeg er 100 % med deg på den topp 5. Jeg går gjennom en "la oss ignorere vår siste post mortem og gjenta de samme problemene" ved oppstarten min akkurat nå. ugh.

  • 3

   Interessant, engtech. Vi er så redde for våre siste feil at vi blir lammet i planleggingsmodus. Uker fra utgivelsen og vi krangler fortsatt funksjoner og funksjonalitet. Det er ikke sunt i det hele tatt. Hos ett selskap kalte en av de beste sjefene jeg noen gang har hatt det "Analysis Paralysis".

   Noen ganger må man bare gå videre. Til poenget ditt, men du kan ikke bare bevege deg uten å justere!

 3. 4
  • 5

   bøker det har mitt kreative utløp, og de slår virkelig inn i fantasien min. Jeg har alltid vært en ivrig leser – mest fordi jeg alltid har vært i stand til å bruke det jeg har lært på det jeg gjør.

   Selvfølgelig er kreativitet sannsynligvis ikke et hovedkrav for jobbene jeg gjør (selv om det er kjernen i det). Du har selvfølgelig både blitt utdannet og har trent deg selv i kreativitet - så jeg antar at det å åpne en bok kanskje ikke er den beste ressursen for deg. Det er virkelig et interessant perspektiv, Bitt! Har du andre kreative utsalgssteder?

   Jeg prøver å lage 1 av 5 bøker for å være fiktive, slik at jeg ikke blir begravet i lederskap, teknisk og markedsføringsmateriale. Jeg er forsinket med det akkurat nå!

 4. 6
  • 7

   Hyggelig! Litt Sjøstjerne humor! Jeg er redd for at det å kutte av hodet definitivt ville drepe oss. Ironisk nok, selv om vi har disse 5 problemene å ta vare på hode er den jeg har mest tro på for å gjøre de nødvendige endringene.

   Dessverre er jeg ikke i en autoritetsposisjon til å faktisk gjøre endringen, så det er vanskeligere for meg å gjøre det. Men jeg prøver å gjøre en forskjell!

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.