Er du virkelig i 1% av LinkedIn?

linkedin

Tall. Noen ganger kjører de meg helt. I dag er et godt eksempel. LinkedIn la ut en e-post som gratulerte medlemmene som var i den høyeste prosentandelen av de viste profilene. Her er nøkkelen ... profiler sett på. Slik ser e-posten ut ... komplimenter til vennen Daren Tomey:

Daren Tomey

Daren er en hardlader og absolutt i min 1% klubb med salgsledere rundt om i landet. Jeg skal ikke ta det fra ham. Spørsmålet er hvorfor ville Darens profil være en av de best viste? Og hvordan kan du komme inn i 1 prosent klubben?

Halvparten av ligningen er enkel, den andre halvdelen vanskelig.

 1. For det første er Daren ansvarlig for salget hos Zmags - an digital publiseringsplattform (og en klient). Salget er brutalt. Omsetningen er høy, og selskapene er alltid ser for talent. Nøkkelen her er ser. Ser = visninger. Så legg salgsledelse eller salgssjef i profilen din, så skyter du i været. Innen nettverket mitt var de fleste av toppprosentene i salg.
 2. For det andre, jobb hardt med å koble til på LinkedIn. Daren kjenner omtrent alle i landet fra alle større selskaper. Han er en utrolig nettverker og har massevis av forhold. Han er respektert i programvare- og teknologibransjen og i hvem som er av salgsledere. De flere forbindelser, jo bedre er sjansene for at profilen hans blir sett på.

Buzzfeed gjorde en fin jobb med bryte ned tallene og med rette kritisere den påfølgende delingen som skjedde på tvers av det sosiale nettet. Denne kampanjen var en shill ... den manipulerte folk til å dele LinkedIn-merket - noe som er sterkt tydelig på utgående kommunikasjon.

Dette er den slags kampanje som gjør meg nøtt. Prosentandelen er et latterlig tall som ikke betyr noe ... virkelig ingenting. Hvis du er en superstjerne i ditt felt som er kresen om hvem du kobler deg til på LinkedIn, fikk du ikke en av disse e-postene. Men hvis du er i en bransje med tung rekruttering med et stort nettverk ... og du er gal på jobben din ... har du fortsatt mottatt en av disse e-postene.

Omdømme være forbannet, påtegninger forkastet ... bare fortell noen at de er spesielle så de deler det. Og det fungerte feilfritt.

Minner meg om en av T-skjortene mine: Du er spesiell. Akkurat som alle andre.

15 Kommentarer

 1. 1

  Doug fint stykke og tankevekkende men mens denne kampanjen er en shill - hva det tar sikte på å få folk i denne 1% eller 5% eller 10% til å tenke på er - hmmm Jeg er åpenbart mer interessant enn jeg trodde 🙂 kanskje jeg vil vite hvem som er ser på profilen min? Og for bare $ 16 (eller mer) - kan jeg finne ut av det.

  Vær interessant å vite hvor mange premium-registreringer de har got

 2. 3

  Takk for at du sjekket inn dette. Mine 5% var mistenkelige. Jeg er semi-aktiv, men ikke nok til å garantere at jeg er så høyt i toppen. Duncan har et godt poeng nedenfor - jeg lurer på hvor mange premier som ble solgt som et resultat?

 3. 4
 4. 7

  Douglas, flott innlegg. Så snart jeg fikk 5%, tenkte jeg ”Jeg er en på 10 millioner ... ikke så spesiell.) Jeg bøyd med å dele den på LinkedIn (bare); men jeg betalte ikke premium-tjenesten for å finne ut flere detaljer. Kanskje du bør bruke denne kommentarseksjonen for å se hvilke andre reaksjoner folk har ...

  • 8

   Helt velkomne kommentarer om kampanjen lyktes eller ikke. Jeg antar at fordi det er en melding om åte og bytte stil, gjorde det det ikke bra. Selv om det fikk massevis av oppmerksomhet.

 5. 9

  Akkurat hva jeg tenkte. Jeg har hørt at til og med politiet som har gjort rutinen "god politimann, dårlig politimann" under intervjuer, faller for det selv. Så det var med meg og min 5% poengsum fra LinkedIn. Selv om jeg visste at det var en unremarkable stat (jeg får ikke * at * mange visninger) følte jeg meg liksom tvunget til å tweet om det! Jeg avsto.

 6. 10

  Jeg er ganske aktiv på LinkedIn, og jeg er også målrettet om å utvide nettverket mitt. Jeg synes informasjonen er innsiktsfull og markedsføringskampanjen er geni. Jeg skulle bare ønske jeg hadde tenkt på det. Doug, du har et glass halvt tomt syn på dette. Det er bare god mat til ettertanke ... 1%, 5% eller 10% av 200 millioner er store grupper som skal pakkes sammen, ja. Men likevel er det velkommen informasjon. Jeg tvitret kunngjøringen min ... Jeg syntes det var kult. Og som entusiast for markedsføring og salg er jeg også glad for å være en del av ethvert innovativt (og smakfullt) markedsførings- eller salgsinitiativ. Og sant å si, jeg har sannsynligvis twitret noen få ting som var mindre interessante før. Samtalen du har startet om dette er bare kraftigere markedsføring som stammer fra LinkedIns nylige kunngjøring til de mest viste profilene. Jeg tror du kanskje spiller rett i hånden deres.

  Jeg setter pris på synspunktet ditt, det er alltid kult å se ting fra andres perspektiv. Takk for at du startet denne diskusjonen!

 7. 11

  Flott innlegg. Jeg mottok en e-post om at jeg var innenfor 5%, og jeg ble overrasket - disse punktene var i tråd med det jeg tenkte. Selv om jeg forstår markedsføringen bak, er faktum at saken er viktigere enn å prøve å få brukeren til å føle seg varm og uklar inne.

 8. 12
 9. 14

  Du (og jeg) er ikke blant de beste 1% av LinkedIn-medlemmene.

  Du er i de 1% mest viste profilene blant medlemmene, duplikatprofiler, folk som har logget inn en gang og glemt det, personer som har dødd, hoaxsters, svindlere og spammere.

  Men vi er alle forfengelige, så vi delte det. Bra for oss!

 10. 15

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.