Merket ditt bør være på sosiale medier

sosiale medier bro

forretningsmann_in_a_bowler_hat.jpgInnimellom kommer jeg over innlegg som snakker om hvordan folk ikke vil "engasjere" seg med merkevarer på sosiale medier og at merkevaren din ikke skal være der, det skal være mennesker osv. Osv.

Det siste var et innlegg fra Mike Seidle, en lokal blogger og forretningsperson. Jeg vil innordne at jeg ikke kjenner Mike, og jeg har ingenting imot ham. Jeg følger ham videre Twitter og jeg tror han generelt har noen gode tanker om forretningsblogging og sosiale medier, men jeg er fortsatt uenig med Mike på dette punktet.

Det er OK for merkevaren din å være på Twitter - å være på Facebook - å være aktiv i sosiale medier. Det er det virkelig, og av et par grunner.

 1. Det gir kundene et poeng å samle nyheter og informasjon om selskapet ditt.
 2. Det lar deg overvåke samtalen.
 3. Det lar deg få kontakt med andre merker og muligens skape relasjoner og parterneships basert på deres interaksjoner i sosiale medier.

Mike påpeker at folk ønsker å engasjere seg med andre mennesker. Ja, dette er sant, men det betyr ikke at du ikke kan skjære ut en plass for merkevaren din også. Her er noen effektive måter å gjøre dette på:

 1. Erkjenn hvem som tweets / oppdaterer Facebook osv. På bedriftens vegne: Ved å gi noen virkelige ansikter hjelper det å menneskeliggjøre merkevaren din. FreshBooks gjør en god jobb med dette videre deres Twitter-side.
 2. La dine ansatte samhandle på sosiale medier på et personlig nivå OG på vegne av selskapet ditt: Jeg administrerer vår twitter-konto så vel som vår Facebook-side men jeg har også mine egne personlige kontoer. Mange avFormstakk Kundene vil ikke følge meg, for noen ganger liker jeg å snakke om sport, barna mine eller hva som helst annet som skjer. Så mye av det jeg har å si er ikke bra for dem. Men jeg er også en advokat og en evangelist for online skjema byggherreFormstakk , og når det er fornuftig, snakker jeg om de kule tingene vi gjør på mine personlige kontoer. Det gir innsikt til folk som følger meg om hva jeg gjør for å leve og hjelper med å utsette dem forFormstakk . Gi merkevaren og de ansatte styrke, og det vil lønne seg.
 3. Ha personlighet. Hvis du skal engasjere deg som merkevaren din på sosiale medier viser litt personlighet. Vi vet at merkevarer ikke er mennesker, men jo mer "liv" du er i stand til å gi merkevaren din på sosiale medier, desto mer verdi vil du dra av å samhandle gjennom flere medier.

Bli enige? Være uenig? Har andre ideer om hvordan du kan bruke merkevaren din på tvers av sosiale medier, gi meg beskjed i kommentarene!

4 Kommentarer

 1. 1

  Flott innlegg! Et annet poeng jeg vil fremheve er at folk ikke vil følge, bli fan, osv... av et merke de ikke vil engasjere seg med. Så hvis de følger etter eller er en fan, er det naturlig at de ønsker å samhandle/engasjere seg. Se på Facebook-fansiden for YATS! De har tusenvis av fans og god interaksjon med kundene sine.

 2. 2
 3. 3

  Vi har hatt mye suksess med å bruke sosiale medier med merkevaren vår på Malmaison. Jeg tror trikset er å bruke det på en annen måte enn du ville gjort med andre typer tradisjonelle medier. For eksempel er Twitter en fin måte å samhandle individuelt med kunder på – hvis noen tvitrer et spørsmål om merkevaren vår, svarer vi dem rett tilbake personlig og alltid med humor og frekk personlighet.

  Malmaison

 4. 4

  Jeg er enig.

  Se på det på denne måten. En del av det du gjør med Social er å engasjere deg. Jeg vil gi en ekte person på forlovelsestiden hvis du verdsetter forholdet!

  Den andre delen av det du gjør er imidlertid tiltrekke eller invitere. Du ønsker å bevisstgjøre folk. Mye av dette er ganske generisk. Det er egentlig ikke personlig engasjement. Det er å tvitre om nytt innhold du gjør tilgjengelig, eller å tvitre om andres innhold du liker fordi det resonerer med dine egne meldinger. De tingene trenger ikke en ekte person.

  Til slutt, det er tider når du vil gjøre merket åpenbart fordi du trenger å si noe ganske kommersielt. Hvis en ekte person gjør det, skader det deres autentisitet. Hvis en merkevare gjør det, er det forventet oppførsel.

  Jeg har nylig skrevet et blogginnlegg om strategier for sosial markedsføring her:

  http://corpblog.helpstream.com/helpstream-blog/20...

  Skål,

  Bob Warfield
  Helpstream administrerende direktør

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.