Gapet i markedsføringsteknologi?

OL stafettfallFor mange, mange år siden var jeg analytiker i en avis. Hver uke samlet jeg data fra produksjons- og distribusjonssystemene våre og jobbet for å finne ut hvor det var tid eller penger å spare. Det var en utfordrende jobb, men jeg hadde god ledelse, og i tiåret jeg jobbet der, reduserte vi driftsbudsjettet hvert år.

Det var en utrolig givende jobb. Jeg var personlig ansvarlig for et budsjett på flere millioner dollar - så å finne avfall tillot ikke bare selskapet å spare penger, det tillot meg også å bruke penger der det trengtes mest. Det var tilfredsstillende å gi de ansatte verktøyene og teknologiene de trengte for å gjøre livet enklere.

Å finne muligheter i systemet førte oss nesten alltid til tilkoblinger i systemet, men ikke i selve de forskjellige prosessene. De fleste nettene gikk pressene perfekt, innsettingsutstyret var feilfritt, lastebilene gikk bra, og transportører jobbet hardt for å få papiret til døren. Imellom kjørte transportører fast, linjer mislyktes, paller falt over, lastemaskiner sviktet, og trafikken stoppet transportørene.

Med et par tiår på markedsføring analyse bak meg, har mulighetene ikke endret seg. På mitt arbeid fungerer nettstedene bra, nyhetsbrevene går bra analytics er greit, bloggen klarer seg fantastisk, oppfordringene til handling blir klikket, og potensielle kunder blir lagt til i Salesforce.

Imidlertid alle tilkoblingspunktene i mellom mangler. Nyhetsbrevet er ikke synkronisert med nettstedet eller analytics. De analytics fangster mest av statistikken, men ikke noe av viktig informasjon fra nettstedet eller bloggen. Bloggen tiltrekker seg mye trafikk, men sporing av folk fra bloggen til bedriftens nettsted går tapt. Og innen Salesforce sporer vi ikke nøkkelordene som brakte dem, artiklene de leste eller CTA de klikket på. Forbindelsene er brutt.

Og de er ikke enkle å fikse!

Markedsføringsteamet vårt vet hva som må gjøres, de mangler ganske enkelt ressurser for å få det til å fungere sømløst akkurat nå. Jeg tror ikke dette er forskjellig fra andre selskaper ... vi alle sliter med ineffektivitet på grunn av hvordan systemene våre integreres og automatiseres. Det har vært en lidenskap for meg i mange år, men jeg er ikke sikker på at noen store utviklinger har rammet markedet.

Når jeg ser på fremtiden for markedsføringsteknologi, tror jeg ikke mulighetene ligger i mediet selv ... Jeg tror de ligger i forbindelsene mellom dem.

2 Kommentarer

 1. 1

  Ok, du overveldet meg, på to punkter. For det første, er det viktig å telle? Hva om du bare gjorde det du gjorde og ikke målte, ville det fortsatt telle? For det andre er jeg overveldet av "Salesforce", så jeg skal finne ut av det...

  • 2

   Hei Penny!

   Hvis vi ikke teller, hvordan vet vi at arbeidet vårt gir resultater? Re: Salesforce – det er en programvare som en tjeneste (online) Customer Relationship Manager (CRM). I utgangspunktet kan du holde styr på potensielle kunder og kunder, hvert kontaktpunkt med dem, muligheter osv. For en organisasjon med flere avdelinger eller så mange kunder du ikke kan huske dem, er et CRM viktig slik at du kan ha alle kundene ' historier til fingerspissene.

   Jeg er glad du spurte! Noen ganger blir jeg litt for nerdete her 🙂
   Doug

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.