Jeg tror ikke markedsføring handler om å tjene penger

Tjene penger

Hvis det er to ord jeg ser i denne bransjen som får meg til å stønne og gå bort, er det frasen å tjene penger. Jeg vil ikke gå inn i den siste tidenes politikk, men et selskap tok en beslutning om å starte en kontroversiell markedsføringskampanje. En av kollegene mine uttalte at det var strålende markedsføring fordi det skulle tjene dem massevis av penger.

Ugh.

De er et selskap og kan gjøre hva de vil med markedsføringen. Og å hoppe inn i en populær kontrovers kan være bra for øyeepler og til og med dollartegn. Men jeg tror ikke at målet med markedsføring er å tjene penger. Jeg har jobbet for mange selskaper som handlet om å tjene penger, og de er enten lidende eller døde - fordi det å tjene penger var den viktigste beregningen.

  • Aviser - Jeg jobbet for aviser som hadde monopol på reklame og fortsatte å skru opp prisene. Nyheten ble “fyllstoffet mellom annonsene”. Da konkurransen kom på nettet, kunne forbrukere og annonsører ikke vente med å hoppe.
  • SaaS - Jeg jobbet for noen av de største programvareleverandørene i bransjen. I deres iver etter å slå målene hvert kvartal, så jeg dem shmooze klienter og deretter kjøre dem over for den neste mer betydningsfulle klienten. Da grunnleggerne lanserte sine fremtidige oppstart, svarte ikke de gamle klientene på telefonen. Og da nye løsninger ble oppdaget, migrerte glemte kunder.

Å tjene penger er et kortsiktig mål som tar fokuset av alt som er nødvendig for å bygge en blomstrende virksomhet. Penger er det som byttes mellom et selskap og dets kunder for verdien de gir. Penger er kritiske - lad for mye, og kunden din kan føle seg dratt av og dra. Hvis du ikke tar betalt nok, har du kanskje ikke råd til å betjene kunden ordentlig. Penger er en variabel ... men å bygge et solid forhold er det som er kritisk.

Markedsføring spiller en rolle ved å prøve å finne, identifisere og målrette potensielle kunder som trenge produktet eller tjenesten din og som ser ut som dine beste kunder. Hver uke går jeg bort fra avtaler der jeg ikke tror jeg er egnet til å jobbe med selskapet. Noen selskaper blir til og med opprørt over at jeg ikke vil hjelpe dem - men jeg vet at det kortsiktige målet om å tjene penger nesten ødela virksomheten min tidligere. Da jeg fant den rette kunden, ventet tålmodig på å jobbe med dem, satte passende forventninger og ble forsikret om at de trengte og ønsket produktene og tjenestene mine ... det var da vi bygde et forhold.

La meg sette noen eksempler der ute:

  • Jeg hjelper a innsamlingsselskap som fungerer med skoler akkurat nå. De har hatt utrolig stor vekst de siste par årene jeg har hjulpet dem - men det er fordi de er sterkt fokusert på hvem de rette skolene er å jobbe med. De unngår å jobbe på skoler der produktet deres kan forårsake konflikt mellom studenter ... og i stedet støtter de skolene gjennom deres filantropi. Kunne de tjene penger ved å selge til dem? Selvfølgelig ... men de vet at det ikke er til skolens beste.
  • Jeg hjelper a datasenterselskap som er nyskapende og uavhengig. De kunne tjene penger ved å selge små engasjementer hele året… de er mye mer lønnsomme på kort sikt. Imidlertid vet de at store bedriftskunder med overholdelsesutfordringer er der de skinner. Så de markedsfører til store bedrifter og unngår markedsføring til de små selskapene.
  • Jeg hjelper a hjemmetjenester virksomhet som driver taktekking, ytterkledning og andre ytre tjenester. De er en familiebedrift som har eksistert i nesten 50 år i samfunnet. Konkurransen deres gir løfter og etterlater seg et spor av forferdelige engasjementer ved å bruke tunghendt salg og presse hver kunde til slutt eller oppsalg. Min klient velger å gå bort fra disse engasjementene og i stedet markedsføre til vennene, familien og naboene til klientene sine.
  • Jeg hjelper a vanntesting virksomhet som hadde som første mål å hjelpe forbrukerne med å teste vannkvaliteten med hjemmesett. Imidlertid identifiserte de et mye større problem der kommuner ikke hadde sporingsprogramvare for å overholde lokale, statlige og føderale forskrifter. De visste at de kunne få mye større innflytelse med sitt mål om å hjelpe til med å endre kvaliteten på vannet i landet hvis de siktet og fokuserte langsiktig på offentlige kontrakter.

I alle disse tilfellene ser vi ikke etter tjene penger. Vårt markedsføringsarbeid er å optimalisere og matche produktene og tjenestene til bedriftene vi hjelper med potensielle kunder de kan betjene. Alle disse selskapene har stor vekst, men det er fordi de vet når de må vende seg fra å tjene penger ... ikke gå etter det.

Enhver markedsfører kan hjelpe et selskap tjene penger. Færre markedsførere hjelper bedrifter til å trives og vokse med kunder som setter pris på produktene og tjenestene deres. I løpet av det siste tiåret med min egen virksomhet har jeg funnet ut at penger faktisk kommer som et resultat av å finne og jobbe med de rette klientene. Min markedsføring er å finne disse selskapene, ikke å lete etter og tjene penger. Jeg håper det er ditt fokus også.

 

 

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.