Microsoft: Vennligst legg meg til Ferrari-postlisten

Det er på tide å rase. (Hvis du kunne forestille meg meg akkurat nå, vrir jeg fingeren og grynter som Louis Black på sitt beste.)

Mye kjeft ingentingblogosphere akkurat nå fordi Microsoft sendte ut noen Ferrari-bærbare datamaskiner med Vista forhåndslastet til en rekke A-List-bloggere. Folk friker seg ut. Det er som Microsoft kjøper et valg eller noe, eller de står bak JFK-drapet, eller de solgte masseødeleggelsesvåpen til Nord-Korea.

Jeg er med Scoble på denne!

Våkn opp folkens, dette er forretning! Det er den viktigste plikten til hver markedsfører å investere penger der det kommer til å påvirke de fleste kjøpere ... periode. Du har et budsjett, du må bedre få det til å fungere. Her er unntakene:

  1. Microsoft stiller krav til bloggerne (de gjorde ikke noen)
  2. Ummmm, det var det.

Dette er ikke annerledes enn at Shaq får et nytt par skreddersydde joggesko for hver dag i året. Gråter alle andre barn som spiller basketball til mammaene sine at Shaq fikk gratis joggesko, men det gjorde de ikke? NEI! Mamma er forkin opp deigen fordi Shaq er en influencer, og hun betaler åtte ganger så mye som hun burde for noen skitne joggesko.

Har du noen gang sett slutten på et Nascar-løp? Sjåføren tar på seg en hette, tar en drink med et merkenavn brus, kaster på en annen hatt (de har begge to store logoer), og han starter hver setning med 5 sponsornavn. "Vel, jeg har fortalt deg Jim, denne Dupont, Reeses, Toshiba, Levi's, Chevrolet kjørte virkelig bra der ute." Er det noen som går ut av Nascar og skriker: "Du prøver å påvirke meg med all den merkeannonseringen!". Nei.

Kanskje Tiger Woods burde ha en ansvarsfraskrivelse på skjorta om at klubbene han bruker faktisk ble gitt til ham, eller ballene eller Cadillac. Kom folk, få et liv. Vi er ikke politikere. Vi er ikke ved en avis der linjene for journalistikk og reklame må skilles fra hverandre fordi påvirkningsspyden kan avgjøre et valg. Jeg har ikke avlagt ed eller sverget til noen. Jeg er blogger. Jeg har 500 lesere om dagen, og tilknyttet markedsføring dekker ikke engang kostnadene for internettilgangen min.

Den eneste personen som har en forpliktelse overfor sine lesere er bloggeren, ikke Microsoft. De første bloggerne fikk bærbare datamaskiner og det første de blogget om? Hei, jeg har denne kule bærbare datamaskinen fra Microsoft. Gjett hva?! Det var avsløring, og nå vet du.

Jeg VIL personlig at Microsoft distribuerer bærbare datamaskiner og Vista. Jeg vil høre om hvordan det går, om det er verdt pengene. Microsoft satte meg på listen din! Mine lesere vil vite!

Den eneste feilen som ble gjort i hele denne debakken var Microsofts tilbakekjøp. Slik hadde det gått med meg å gjøre markedsføringen:

Spørsmål fra Blogger (sutrende stemme): Evil Microsoft! Vi har hørt at du distribuerte noen virkelig dyre bærbare datamaskiner med Vista forhåndsinstallert på dem til A-listebloggere. Vi tror du prøver å påvirke disse bloggerne med disse overdådige gavene i håp om at de vil bli ledet til å blogge positivt om deres Vista-opplevelse. Er dette sant?

Svar fra Douglas Karr, VP Marketing of Microsoft (saklig): Ja, dumt. Det er jobben min.

Full avsløring:

  • Microsoft har ikke betalt meg noe for dette innlegget. Jeg legger det faktisk ut fra en Mac.
  • Jeg fikk noen Colts-billetter en gang fra Pat Coyle. Er det greit med alle? Jeg har hjulpet massevis med bloggen hans, og han overrasket meg med dem for noen uker siden. Er du sint på meg? Har jeg tilbrakt noen av sidene mine til gjengjeld? Kanskje jeg ikke er helt sikker. Han er en god fyr med en flott blogg, så jeg refererer ofte til den. Gå og les den! Har du fått den nye widgeten deres? Det er veldig kult, her går du:

  • Denne bloggen er opprettet med PHP og MySQL og en haug med plugins som var HELT 100% GRATIS. Og jeg elsker dem! Nå kjefle på dem for å gi det gratis, vil du ?!

2 Kommentarer

  1. 1

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.