50 skrivefeil som fortsetter å hjemsøke bloggere

Det var tider i karrieren min, og da jeg gikk på college, spurte jeg om skriveevnen min. Heldigvis kom blogging rundt og (de fleste) lesere senket lesestandarden. Lesere skanner heldigvis utover feil med dinglende partisipp, splittede infinitiver, homonymer, transitive verb, preposisjoner, relative pronomen og bare dumme stavefeil.

Det var ikke sant tidligere, men vi er alle profesjonelle forfattere nå. Det går ikke en dag at markedsførere må skrive blogginnlegg, pressemeldinger, whitepapers, case studies og e-post! Du får betalt for å skrive ... gjør du disse vanlige feilene?

 • Dinglende deltakere - skje når du skriver en setning og en setning i setningen er relatert til en som den ikke var ment for.
 • homonyms - er ord som uttales like, staves forskjellig og har forskjellige betydninger. Dette er sannsynligvis den vanligste skrivefeilen jeg gjør.
 • Delte infinitiver - forekomme når et adverb er plassert mellom den infinitive infinitiven til et verb (dvs. til modig gå.
 • Transitive verb - et verb som krever et emne og et objekt.
 • Preposisjoner - lenke substantiver, pronomen og setninger til andre ord i en setning.
 • Relative pronomen - Relative pronomen er det, hvem, hvem, hvem, hvilke, hvor, når og hvorfor. De brukes til å slutte seg til klausuler for å lage en kompleks setning.
 • Stavemåte - stavekontroll, noen?

Jeg vil forbedre skrivingen min hver gang jeg sitter ved tastaturet. Jeg vil lære disse nyanser av engelsk. Jeg er ganske sikker på at jeg gjør en feil i hvert annet innlegg ... kanskje enda mer. Jeg vil sette pris på det hvis du holder meg ærlig og legger igjen en kommentar, så jeg ikke skammer meg så ofte. 🙂

Uten videre, her er de 50 beste skrivefeilene (unntatt tegnsetting) som jeg har gjort meg skyld i eller har identifisert gjennom andre nettsteder. 5 grammatiske feil som får deg til å se dum ut av Brian Clark fortsetter å inspirere meg!

50 vanlige skrivefeil

 1. Annonser eller legg til
 2. Bivirkning eller Vendt
 3. Råd eller råd
 4. Påvirke eller påvirke
 5. Mye eller mye
 6. Amoral eller umoralsk
 7. En del eller Apart
 8. Forsikre eller forsikre eller forsikre
 9. Allusjon eller illusjon
 10. En stund eller en stund
 11. Sentrifugal eller sentripetal
 12. Sitere eller sted eller syn
 13. Collocated eller Colocated
 14. Komplement eller kompliment
 15. Komprimere eller komponere
 16. Samvittighet eller bevisst
 17. Råd eller råd
 18. Definitivt
 19. Avhengig eller avhengig
 20. Ørken eller dessert
 21. Uinteressert eller uinteressert
 22. Elicit eller ulovlig
 23. Embrass eller Embarrass
 24. Entomologi eller etymologi
 25. Spør eller spør
 26. Sikre eller forsikre
 27. Hver dag eller hver dag
 28. Lengre eller lenger
 29. Flaunt eller flout
 30. Hør mot her
 31. It's or Its
 32. Vet eller nå
 33. Legg eller ligg
 34. La oss la oss
 35. Løs eller tap
 36. Taper eller løsere
 37. Militate eller Mitigate
 38. Betalt eller betalt
 39. Øv eller øv
 40. Prinsipp eller rektor
 41. Uansett eller uansett
 42. Skrivesaker eller stasjonært
 43. Enn eller deretter
 44. De er, deres eller der
 45. Ville av, Bør av, Kunne av eller Ville? Ve, Bør? Ve, Kunne? Ve
 46. Hvor eller var eller vi? Re
 47. Hvilket eller det
 48. Hvem eller hvem
 49. Din eller deg? Re
 50. Du eller jeg eller meg

2010CalendarSm.jpgHvis du vil lese videre, oppdaget jeg en av de mest omfattende lister over skrivefeil på Paul Brians 'nettsted.

Jeg kan til og med hente den daglige kalenderen: 2010 Vanlige feil i engelsk bruk Daily Boxed Calendar. Dette er nå på ønskelisten min!

Jeg gleder meg til å lese kommentarene. Gjorde jeg også feil i dette innlegget?

17 Kommentarer

 1. 1

  Preposisjoner er det vanlige vannloo for de fleste forfattere. Selv engelsktalende som morsmål er ansvarlige for å begå dette.

  • 2

   Takk, oberst Jeff! Hvor vanskelig er et språk hvis de mest utdannede individene ikke kan mestre det? Og vi forventer at alle innvandrere kommer og lærer det … kanskje forventningene våre er litt høye!

  • 3

   Takk, oberst Jeff! Hvor vanskelig er et språk hvis de mest utdannede individene ikke kan mestre det? Og vi forventer at hver innvandrer kommer og lærer det? Kanskje er forventningene våre litt høye!

 2. 4

  Bra sagt. Jeg kan ikke si at jeg er helt feilfri når det kommer til feilstaving. Det er dager hvor jeg går på et riff og ikke engang tenker på å stavekontrollere! Sier ikke at det er attraktivt, men jeg har ikke noe imot noen stavefeil av og til i blogginnlegg. Det viser at vi er mennesker, og jeg har absolutt ingen redaktør som korrekturleser alt jeg legger ut der :0)

 3. 5

  Doug, læreren min i 3. klasse lærte meg å huske at når jeg vurderer ørken eller dessert, må jeg huske at dessert har to av bokstavene "s" b/c er deilige godbiter dobbelt så fine som svett sand. Ikke si at du aldri har lært noe av meg! 😉

 4. 6
 5. 7

  Takk for innlegget. Jeg er av natur ekstremt kresen når det gjelder grammatikk og stavemåte (selv om jeg som menneske også gjør feil). Derfor er jeg glad for å se denne listen. Før jeg foreslår noen tillegg til listen, vil jeg gjerne "holde deg ærlig" som du ba om.

  1) I det andre avsnittet tror jeg du mente å si "Det går ikke en dag med markedsførere ikke må skrive" men jeg har kanskje bare lest setningen feil.
  2) Du gikk glipp av en avsluttende parentes i listeelementet "Split infinitiver" (også teknisk sett skal forkortelsen "ie" være atskilt med punktum).

  Nå, for å legge til noen andre ting jeg legger merke til med jevne mellomrom:
  1) Kjøpt og brakt – Mange synes å tro at preteritum av "kjøp" er "brakt", og det gjør meg gal når jeg ser det.
  2) Også, til og to (kan ikke tro at det ble utelatt fra listen din).
  3) Flertalls/entalls-uenighet – jeg er stadig skyldig i dette selv, men den vanligste feilen folk gjør med dette er bruken av "de", "de er" eller "deres" når de refererer til et entallssubjekt. "De", "de er" og "deres" er alle flertall, så de må referere til substantiv i flertall.
  4) "Jeg kunne brydd meg mindre" i stedet for "Jeg kunne ikke brydd meg mindre."
  5) For å legge til tallet 41, orker jeg ikke når jeg ser folk skrive ordet "uansett" (som om det faktisk er et ord).

  Også, jeg ville bare gjøre det kjent (som om noen bryr seg) at det driver meg helt tøff når jeg ser folk avslutte setninger med preposisjoner. Det plager meg ikke på langt nær når jeg hører på talte ord, men jeg orker ikke å se det skriftlig.

 6. 8

  Takk for denne sjekken. Hver blogger bør lese den før du legger ut innlegg.
  Vet ikke hvorfor, men det virker alltid lettere å legge merke til feil i andres innlegg...

 7. 9

  De vanlige feilene som forfattere gjør, for meg er homonymer og stavefeil. Jeg har ikke sjekket den boken 2010 vanlige feil i engelsk bruk Daily Boxed Calendar ennå, men jeg er sikker på at den må ha noen viktige, men dumme feil som en forfatter gjør.

 8. 10

  Forresten, nummer 25 er en delmengde av nummer 8.

  Selv om jeg ikke er engelsk som morsmål, ser jeg ofte flere av disse, og jeg synes de er ganske urovekkende, spesielt når de er laget av engelsk som morsmål.

 9. 11
 10. 12
 11. 13

  Kjæledyret mitt er konstant misbruk av ta med og ta. De er tydelig forskjellige konsepter. De fleste misbruker ikke «kom» og «gå» og retningsbestemmelsen er den samme i «bring» og «ta».

 12. 14

  Fantastisk liste ... bra gjort. Men siden du siterer Paul Brians' nettsted (se hva jeg gjorde der?), bør du være klar over at delte infinitiver faktisk ikke er en feil – de er bare noe som mange nok tror er en feil (jeg skylder på engelsk) lærere) at du like godt kan unngå dem for å unngå å ha hele debatten hver gang.

  Sånt irriterer meg fordi det koker ned til å la oss bli mobbet av folk som har lært en falsk regel, men hva kan du gjøre. Uansett, slå det opp – du opprettholder bare en myte ved å si å dele infinitiver er å bryte en regel.

 13. 15

  Så glad for å finne flere som tror grammatikk fortsatt betyr noe. f jeg husker min latinprofessor rett, stammer forestillingen om delte infinitiver fra tankeskolen som verdsetter alt latinsk. På latin deler du ikke infinitivene dine, så du skal selvfølgelig ikke dele dem på engelsk! LOL

  På en relatert tangent lukter det av noe (jeg er ikke sikker på hva) at skoler i USA og i Commonwealth-land insisterer på at søkere fra utenfor den indre sirkelen skriver TOEFL. Jeg har undervist i engelsk grammatikk og komposisjon ved universitetet for første- og andreårsstudenter, som alle er oppvokst her i Canada, hvor jeg bor. Hvis disse studentene skulle skrive TOEFL, ville jeg mistenke at vi ville bli hardt presset for å finne ut hvem som kommer fra hvor.

  • 16

   Fortsett å lese, @scubagirl15... Jeg er sikker på at du vil ha massevis av leksjoner for meg. 🙂 Og ikke nøl med å korrigere meg, jeg vil heller føle meg dum av å lese en kommentar enn å se dum ut med 5,000 flere som ser feilene mine på nettet!

 14. 17

  Takk for denne artikkelen!
  En god sjekk!! Chaque bloggueurs et nombreux ils sont devraient se lire avant de poster leurs articles.
  Néanmoins, il est vrai qu'avec un oeil extérieur på voit toujours les fautes des autres et rarement les siennes 😉

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.